Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Makyaj Sergisi Ankaralılara İlginç Geldi…

-METRO SANAT GALERİSİ’NDE BAŞKENTLİLERİN BEĞENİSİNE SUNULAN SAHNE VE SİNEMA MAKYAJ TEKNİKLERİ SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜRKEN, HAYRANLIKLA İZLENDİ

14 Aralık 2011 Çarşamba 07:06
Makyaj Sergisi Ankaralılara İlginç Geldi…

1.jpg

Metro Sanat Galerisi’nde sergilenen sahne ve sinema makyajının çarpıcı örnekleri, Başkentlilere ilginç geldi. Büyük ilgi gören sergi, hayranlıkla izlendi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde açılan Sahne ve Sinema Makyaj Teknikleri Kursu öğrencilerinin çalışmalarını yansıtan fotoğraf sergisi, Metro Sanat Galerisi’nde Başkentlilerle buluştu. Son günlerde Kızılay Metro İstasyonu’ndan geçen Başkentliler, karşılaştıkları çarpıcı fotoğrafları ilgiyle izlerken, şaşkınlıklarını da gizleyemediler. Sahne ve Sinema Makyaj Teknikleri kursiyerlerinin hazırladığı sergide, başarılı bir şekilde fotoğraflanmış “kesik parmaklar, yaralı kollar, kurşun yemiş bir alın, Charlie Chaplin gibi ustaların portreleri”nden oluşan makyaj örnekleri, gerçeklik sınırlarını bir hayli zorluyor. Türkiye’de ilk kez açılan Sahne ve Sinema Makyaj Teknikleri sergisinin perde arkasında ise 43 yıldır bu sanata emek veren Makyaj ve Peruka Eğitmeni Erdal Arsoy, öğrencileri ile Başkent Tiyatrolarının her türlü gelişime açık oyuncuları yer alıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları’nda gönüllü olarak 16 yıldır makyaj tasarımcısı olarak çalışan Erdal Arsoy, serginin gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Metro Sanat Galerisi, Ankara’nın herhalde en çok ziyaretçisi olan galerisi. Biz de bunun keyfini yaşıyoruz. Sergimiz, her gün yüzlerce kişiye ulaştı ve çok ilgi gördü, beğeni topladı. İnsanlar gelip geçerken öylesine bakmadı ve her bir çalışmayı ayrı ayrı inceledi. Bu da bizi çok mutlu etti” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilki 2008 yılında açılan Sahne ve Sinema Makyaj Teknikleri kursunun geçen Eylül ayında yeniden meraklılarıyla buluştuğunu dile getiren Arsoy, 26 kişilik yeni ekip ile Haziran ayına kadar derslerin devam edeceğini ifade etti. Kursun amacının opera, bale, tiyatro, sinema ve televizyon makyajı alanında hizmet vermek üzere makyaj uzmanı yetiştirmek olduğunu kaydeden Erdal Arsoy, “Türkiye’de makyaj, özellikle sahne, sinema ve tv makyajı alanındaki eğitim faaliyetleri sayısı oldukça az ve olanlar da bir o kadar pahalı. Büyükşehir Belediyesi’nin yetenekleri olan adaylara bu hizmeti ücretsiz olarak sunması da bu projenin en önemli özelliği” diye konuştu.