Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Makyaj Sergisi Görenleri Şaşırtıyor…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAHNE VE SİNEMA TEKNİKLERİ MAKYAJ KURSU ÖĞRENCİLERİNİN YIL SONU SERGİSİ MERAKLILARINI BEKLİYOR

15 Mayıs 2012 Salı 15:18
Makyaj Sergisi Görenleri Şaşırtıyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından açılan Sahne ve Sinema Teknikleri Makyaj kursu öğrencilerinin yılsonu fotoğraf sergisi Gençlik Parkında Başkentli sanatseverleri bekliyor.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilki 2008 yılında açılan Sahne ve Sinema Makyaj Teknikleri kursunun geçen Eylül ayında yeniden başladı, 26 kişilik öğrenci kadrosuyla eğitime başlayan kurs bu yılın ikinci sergisini açtı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları’nda gönüllü olarak 16 yıldır makyaj tasarımcısı olarak çalışan Erdal Arsoy, ilk serginin Başkentliler tarafından oldukça ilgi gördüğünü belirtti. Çok yetenekli öğrencilere kurs verdiklerini ifade eden Arsoy, kursun amacının opera, bale, tiyatro, sinema ve televizyon makyajı alanında hizmet vermek üzere makyaj uzmanı yetiştirmek olduğunu kaydetti. - SERGİ MAYIS SONUNA KADAR GEZİLEBİLECEK
Sahne ve Sinema Makyaj Teknikleri kursiyerlerinin hazırladığı sergide, başarılı bir şekilde fotoğraflanmış “kesik parmaklar, yaşlanmış yüzler, tarihi karakterler, yaralı kollar, kurşun yemiş bir alın, Charlie Chaplin gibi ustaların portreleri”nden oluşan daha birçok makyaj örnekleri, gerçekliğe olan yakınlıklarıyla dikkat çekiyor.
Sahne ve Sinema Teknikleri Makyaj kursu öğrencilerinin yılsonu fotoğraf sergisi, Gençlik Parkı Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda mayıs sonuna kadar gezilebilecek.