MANSUR YAVAŞ ‘1. GELENEKSEL TAHA AKGÜL KARAKUCAK GÜREŞLERİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen ‘1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri’ açılış etkinliğine katılan Başkan Mansur Yavaş, “Dünyada yapılan bütün yarışmalarda en fazla adını duyuracağımız, şampiyonluk çıkaracağımız spor; Ata sporumuz güreştir.

26 Ağustos 2024 Pazartesi 08:03

Biz bu Ata sporumuzu desteklemek, yeni Ahmet Ayıklar, Mahmut Atalaylar, Taha Akgüller, Rızalar yetişsin istiyoruz. Dünyada yapılan bütün yarışmalarda, Türk bayrağını göndere çıkararak, gözyaşları içerisinde İstiklal Marşı'mızı söylemek istiyoruz. Bunun da en güzel yolu güreşe destek olmak” dedi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören Belediyesi iş birliğinde, Cumhuriyet tarihinin en büyük güreşleri olan “1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri” başladı.

Paris Olimpiyatları’nda jübilesini yapan ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül onuruna Bağlum Stadı’nda düzenlenen programa; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, ilçe belediye başkanları, büyükelçiler, siyasi partilerin temsilcileri, il başkanları, şampiyon güreşçi Taha Akgül ve adını dünya güreş tarihine altın harflerle yazdırmış olan Ahmet Ayık katıldı.

YAVAŞ: “ATA SPORUMUZ GÜREŞİ DESTEKLEMEK İSTİYORUZ”

1500’ün üzerinde sporcunun katılımıyla başlayan ve Yıldılar, Gençler ile Büyükler olmak üzere 3 kategoride düzenlenen programın açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Keçiören Belediye’mizin öncülüğünde ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle biz bu ata sporumuzu desteklemek, yeni Ahmet Ayıklar, Mahmut Atalaylar, Taha Akgüller, Rızalar yetişsin istiyoruz. Dünyada yapılan bütün yarışmalarda Türk bayrağını göndere çıkarılıp gözyaşları içerisinde İstiklal Marşı'mızı söylemek istiyoruz. Bunun da en güzel yolu güreşe destek” dedi.

Müsabakalara Türkiye’nin dört bir yanından sporcuların katıldığını vurgulayan Yavaş, “Bugün Türkiye'nin her yerinden gelen 1500’ün üzerindeki sporcuyla başlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda geleneksel hale gelecek olan ve çok daha fazla sporcunun katılımıyla artık başarılar bizim olacak” ifadelerini kullandı.

“DÜNYADA EN FAZLA ŞAMPİYONLUK ÇIKARACAĞIMIZ SPOR GÜREŞ”

Güreşin atalarımızdan geldiğini, genlerimizde var olduğunu belirterek açıklamalarını sürdüren Yavaş, “Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar bütün coğrafyada güreşin çeşitli şekilleri binlerce yıldır devam ediyor. Bu bizim ata sporumuz. Dolayısıyla dünyada yapılan bütün yarışmalarda en fazla adını duyuracağımız şampiyonluk çıkaracağımız spor, ata sporumuz güreştir. Gerek Uşak Güreşi, Karakucak, Yağlı Güreş, güreşin her türlüsü bizim genlerimizde var” diye konuştu.

“TÜRKİYE'NİN, TÜRK MİLLETİNİN İSMİNİN DÜNYA SAHNESİNDE ANILMASINI İSTİYORUM”

Yavaş, güreş sporuna katkı veren herkese teşekkürlerini sunarak, şunları kaydetti:

“Ben buraya emek veren herkese, katılan herkese, güreş sporuna şimdiye kadar katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ve er meydanına çıkacak bütün güreşlerimize başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra da çok daha güzel bir şekilde, güzel başarılarla, Türkiye'nin, Türk milletinin isminin dünya sahnesinde anılması dileğiyle.”

ÖZARSLAN: “KARAKUCAK GÜREŞLERİ, AZİZ TÜRK MİLLETİNİN ASALETİNİ, YİĞİTLİĞİNİ YANSITAN EN KADİM SPORLARIMIZDANDIR”

Konuşmasında güreşin Türk milleti için anlamına dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, “Bugün burada milletimizin köklü tarihinden gelen ve özümüzde yer eden Karakucak vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Karakucak Güreşleri, aziz Türk milletinin asaletini, yiğitliğini, mücadeleci ruhunu yansıtan en kadim sporlarımızdandır. Ata sporumuz güreş, bizlere sadece bir spor dalı olmanın ötesinde; birlik ve beraberliğimizi, dayanışma ruhumuzu bir araya koyan bizim kadim spor geleneğimizdir. Bu şanlı günün yüce Türk milletimize, Ankara’mıza, Türk güreşine hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene…” diye konuştu.