MANSUR YAVAŞ 2024 PARİS OLİMPİYATLARI ÖNCESİ ASKİ SPOR KULUBÜ SPORCULARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2024 Paris Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda mücadele ederek Türkiye’yi temsil edecek ASKİ Sporlu milli sporcularla bir araya geldi.

18 Temmuz 2024 Perşembe 16:00

Yavaş, “Olimpiyat ve Paralimpik oyunlar dâhil 23 sporcumuz yarışacak. Hem ata sporumuz hem de ülkemizin temsili açısından çok çok önemsiyoruz. Sporcularımızın başarılı olmalarını, ülkelerini temsil etmelerini ve bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşı’mızı gururla söylemelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2024 Paris Yaz Olimpiyat ile Paralimpik Oyunları'nda mücadele edecek ASKİ Sporlu milli sporcularla bir araya geldi.

ASKİ Spor Kulübü’nün Gazi Park BelPa Kafe’de düzenlenen kahvaltı programına; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve sporcuların yanı sıra ASKİ Spor Kulüp Başkanı Yüksel Arslan, serbest güreş milli takımı teknik direktörü ve aynı zamanda kulüp genel koordinatörü Abdullah Çakmar, antrenörler ile milli güreşçi Rıza Kayaalp katıldı.

YAVAŞ: “BAŞARIYLA DÖNECEKLERİNE İNANIYORUM”

2024 Paris Yaz Olimpiyatları öncesi sporcularla bir araya geldiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Mansur Yavaş, “Güreşçilerimiz kampa, ardından da direkt Paris’e gidecekler. İnşallah bizler de öncelikle kendi sporcularımızın yanında olmaya çalışacağız. Taha başta olmak üzere diğer güreşçilerimizin başarıyla döneceklerine inanıyorum” dedi.

Sporcuların olimpiyatlara çok güzel bir şekilde hazırlandığını vurgulayan Yavaş, “ASKİ ve EGO Spor Kulübü olarak 23 sporcumuz olimpiyat ve paralimpik oyunlarına katılacak. 30 bine yakın sporcumuz var. İnşallah bundan sonraki zamanlarda da içlerinden nice Tahalar, Rızalar çıkacak. Rol modelleriyle beraber çalışıyorlar. Hem ata sporumuz hem de ülkemizin temsili açısından çok çok önemsiyoruz. Sporcularımızın başarılı olmalarını, ülkelerini temsil etmelerini ve bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşı’mızı gururla söylemelerini bekliyoruz. Kendilerine başarılar diliyorum, moralleri gayet iyi. Kulak damlası nedeniyle Rıza'nın bir şanssızlığı oldu. Onun yerine katılan Hamza arkadaşımız da Rıza'yı aratmayacaktır. Kardeşlerimizin tamamına başarılar diliyorum. İnşallah güzel sonuçlardan sonra burada yine bir araya gelmeyi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlara gönderdikleri sporcu sayısının her seferinde daha da arttığına dikkat çeken ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan ise “ASKİ Spor’dan 11,  EGO Spor’umuz 12 sporcuyla olimpiyatlara katılıyor. 1 sporcu da Ankara Büyükşehir Belediye Spor’dan katılıyor. Toplamda 23 sporcuyla olimpiyatlara katılıyoruz. Bu olimpiyatlar bizim için heyecan verici ama dünya ve olimpiyat şampiyonu, ülkemizin gururu Rıza Kayaalp talihsiz bir olay yaşadı. ASKİ’de iki büyük tesisimiz var. Altyapıda 4 binin üzerinde genç çocuklarımız faydalanıyor. Hocalarımız nezaretinde gelecek olimpiyatlara da hazırlanıyoruz. Dolayısıyla huzurlarınızda Mansur Başkan’ımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KAYAALP: “25 YILDIR TERTEMİZ BİR KARİYERİM VAR”

Spor hekimi kontrolünde tedavi amaçlı kullandığı ilaç nedeniyle Paris 2024 Olimpiyatları'nda mindere çıkamama riski yaşayan milli sporcu Rıza Kayaalp, 25 yıldır tertemiz bir kariyere sahip olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Şimdiye kadar birçok başarılar elde ettim, hiçbir sıkıntım olmadı. Kulak çınlamam nedeniyle doktoruma danışarak ilaç kullandım. Yan etkisinden sonra bıraktım olimpiyat geçince kullanayım dedim. İçinde etken madde olduğunu bilmiyordum. Açıklanınca sonuç şok geçirdim. Hayatım boyunca dikkat ettiğim, her zaman korktuğum şey başıma geldi. Allah’a şükürler olsun vicdan olarak çok rahatım. 25 yıldır tertemiz bir kariyerim var. İlacın etken maddesi bana güç katkısı olmayan bir madde, benim vicdanım rahat Allah’a şükürler olsun. Devletimin bu konuda yanımda olmasını çok istiyorum.”

Olimpiyatlarda birer altın ve bronz madalyası bulunan milli güreşçi Taha Akgül ise Paris 2024'te serbest stil 125 kiloda mücadele edeceğini hatırlatarak, "Hedefim, altın madalyayla kariyerimi noktalamak. Hepinizden dualarınızı bekliyoruz" dedi.

Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda yer alacak diğer sporcular da organizasyonda Türkiye'yi başarıyla temsil ederek, madalyayla dönmek istediklerini söyledi.

ASKİ SPOR’DAN 11 SPORCU TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

2024 Paris Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda Türkiye’yi temsil edecek ASKİ Sporlu Milli Sporcuların isimleri ise şöyle:

-Güreş serbest stilde; Taha Akgül ve İbrahim Çiftçi, grekoromen stilde; Enes Başar, Ali Cengiz ve Hamza Bakır, kadınlarda ise Evin Demirhan Yavuz.

-Boksta; Tuğrulhan Erdemir ve Kaan Aykutsun.

-Halterde; Muhammed Furkan Özbek.

-Paralimpik Oyunları'nda ise Judo'da İbrahim Bölükbaşı, halterde ise Abdullah Kayapınar.