Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

MANSUR YAVAŞ, ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’na katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ortak aklın tam manasıyla Ankara'da ortaya çıkacağına ve başarılı olacağımıza inanıyorum.

23 Ağustos 2024 Cuma 10:17
MANSUR YAVAŞ, ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Şu anda bizim gerçekten Türkiye çapında, gurur duyacağımız bir kent konseyi yapısı var. İnşallah bütün Türkiye'ye örnek olur. Hiç kimseyi ayırmadan, dışlamadan yan yana gelip kendi illeri, ilçeleri için de elini taşın altına koyar, birlikte hareket ederler. Bundan kazançlı çıkacak olan Türkiye olur, Türk milleti olur” dedi.

 

Ankara Kent Konseyi, temmuz ayında gerçekleşen ve katılımcılık rekoru kırılan Olağan Genel Kurulu sonrasında ilk Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Mogan Park’ta bulunan Ankara Yelken Kulübü’nde gerçekleşen toplantıya; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankara Kent Konseyi Onur Kurulu üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Ankara Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri katıldı.

 

YAVAŞ: “KENT KONSEYİNİN OLUŞUMUNA ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Toplantıda yaptığı konuşmada, bütçenin israf edilmediği bir yönetime dikkat çeken Başkan Mansur Yavaş, “Bizler Ankara halkının tertemiz parasıyla ve Türkiye’deki, Ankara’daki ödenen vergilerden bize düşen paylarla Ankara'yı yönetiyoruz. Nasıl yönetiyoruz? Ankara halkı adına, seçtiği temsilci sıfatıyla yönetiyoruz. Maaşını Ankara halkından alan bir memurdan öte bir şey değildir. O zaman, biz bu bütçeyi harcarken bu bütçeyi israf etmeden ve Ankara halkının talepleri doğrultusunda harcamamız gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle de kent konseyinin oluşumuna çok büyük önem veriyoruz. Kent Konseyi’nin de bize yapacağı öneriler doğrultusunda kendi çalışma meclisi ve gruplarının önerisiyle yapmak istiyoruz. Onların parasını onların istemediği, proje adı verilen hayali projelere harcamak istemiyoruz” dedi.

 

“KATILIMCI DEMOKRASİ UYGULAMAK İSTİYORUZ”

Sivil toplum kuruluşlarının hepsine ulaşıp talepte bulunmalarını istediklerini dile getiren Yavaş, katılımcı demokrasinin önemini vurgulayarak, “Gerçekten herkesin kendi uzmanlık alanında bize yol göstereceği şekilde katılımcı bir demokrasi uygulamak istiyoruz. Her zaman şunu söylüyorum. Çoğunluğun yanlışı, bir kişinin doğrusundan daha doğrudur. Yanlışı da hep beraber karar verebiliriz. Sorumluluğu hepimiz alırız. Doğru karar verirsek elbette ki çok daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

 

“EL ELE VERİP ANKARA İÇİN YENİ BİR VİZYON OLUŞTURMALIYIZ”

Başkent Ankara’nın dünya Başkentleriyle yarışır konuma gelmesinin gerekliliğine dikkat çeken Yavaş, şöyle devam etti:

“Geçmiş 4 bin yıllık tarihiyle beraber, cumhuriyet dönemi eserlerinin hepsini ortaya çıkarıp tarihi kent merkezimizi de tam manasıyla turizme açıp, koruyup, ortaya çıkarıp artık Ankara'ya turizmin gelmesini sağlamamız ve tarihi kent merkezini ayağa kaldırıp bu vizyonla aynı zamanda kültür ve termal turizmi gibi turizmlerle çeşitlendirerek Ankara'nın ilçelerini de bu işin içine katarak Ankara için yeni bir vizyon ortaya koymalıyız. Bunu da sizlerle birlikte yapabiliriz. Artık dünya başkentleriyle yarışır hale gelmemizin zamanı çoktan geldi geçti. Bu nedenle Ankara'yı daha ileriye taşıyan hepimizin gurur duyduğu, yaşamaktan keyif aldığı bir kent haline getirmek için bu vizyonu mutlaka geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Ve başaracağımıza inanıyorum. El ele verdiğimiz takdirde bunu başarabiliriz.”

Sözlerine her görüşten vatandaşa saygı duyduklarının altını çizerek devam eden Yavaş, “Biz Ankara'da her görüşten, her partiye oy veren, her kesimden oy alıyoruz. Dolayısıyla herkesin verdiği paranın karşılığını almak üzere söz hakkı vardır. Bu söz hakkını ifade etmesinin de önünü açmamız gerekiyor dedik. Ve bugün gördüğümüz şu andaki yürütme kurulu, danışma kurulu gibi bütün kurullarımızla her görüşten insan var. Hiçbir şekilde rahatsız değiliz. Çünkü el ele verdiğimiz taktirde Ankara'yı çok daha ileri taşıyabiliriz” dedi.

 

“TÜRKİYE ÇAPINDA GURUR DUYACAĞIMIZ BİR KENT KONSEYİ YAPISI VAR”

25 ilçe de kent konseyi kurulması gerektiğini dile getiren Yavaş, “25 belediyede de bu şekilde katılımcı kent konseylerinin olduğunu düşünün. Ankara'daki tüm kent konseyleriyle Ankara Kent Konseyi yan yana geldiği zaman Ankara'da bütün problemlerimizi çözdüğümüz gibi, Ankara'nın var olan bütün değerlerinin bütün dünyanın tanıtımına açılacağı konusunda hiç şüphemiz yoktur” diye konuştu.

Geçmiş 5 yıldaki çalışmalarından dolayı da kent konseyinin bütün yetkililerine teşekkür eden Mansur Yavaş, “Şu anda gerçekten Türkiye çapında gurur duyacağımız bir kent konseyi yapısı var. İnşallah bütün Türkiye'ye örnek olur. Hiç kimseyi ayırmadan, dışlamadan yan yana gelip kendi illeri, ilçeleri için de elini taşın altına koyar, birlikte hareket ederler. Bundan kazançlı çıkacak kim olur? Türkiye olur, Türk milleti olur.”

 

YILMAZ: “KENTİN GELECEK 100 YILINA KATKI VEREN MASANIN ETRAFINDAKİ İNSANLAR”

Programda konuşan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Katılıma çağrı yapan belediye başkanının ideolojisine, sosyolojisine bakmadan bu çağrıyı samimi ve değerli bularak, kentin gelecek 100 yılına katkı veren masanın etrafındaki bu insanlar… Bundan 101 yıl önce büyük bir çağrı ile yeniden demokrasi çığlığının atıldığı bu kentte Cumhuriyetle tanışmamızdan sonra mazlum milletlerin başkenti olarak dünyanın umudu olmayı hak eden bir kente yakışır bir eylemle çalışmalarını sürdürüyor” açıklamalarında bulundu.

Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, yürütüme kurulu toplantılarının Ankara’nın farklı ilçelerinin ev sahipliğinde gerçekleşeceğini belirterek, “Kent Konseyi de ortak akıl da bütün Ankara il sınırını kapsaması gereken tüm ilçelerine yaygınlaştırılması gereken ortak noktamızdır. Bütün ilçelerde kent konseyinin tanınması aynı zamanda ilçelerimizin kent konseyi arayıcılığıyla Ankaralılara anlatılabilmesi tanıtılabilmesi için stratejik bir karar aldık. Dedik ki; mümkün olduğu kadar her bir yürütme kurulu toplantımızı bir ilçemizin ev sahipliğinde ve onların misafirperverliğine sığınarak gerçekleştirelim” diye konuştu.

 

KELEŞ: “EN BAŞARILILARIN BAŞINDA ANKARA KENT KONSEYİ GELMEKTEDİR”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ankara Kent Konseyi Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş ise, “Türkiye’de 1400 kadar belediye var. Kent Konseylerinin sayısı 200… Sayı çok önemli değildir. Önemli olan kalitedir, niteliktir. Bu açıdan kent konseylerine son 15 yıl içerisinde göz attığımız zaman ne görüyoruz, en başarılıların başında Ankara Kent Konseyi gelmektedir. Yöneticiler için değerlendirme yapılırken şu söylenir; ‘yakın çalışma arkadaşlarının kim olduğunu bana söyle sana kim olduğunu söyleyeyim’ bu sözün ardındaki amaç şudur; çalışacağınız kimseleri isabetli bir şekilde seçmek… Bunu Ankara Büyükşehir Belediyesi de başından beri büyük bir başarı ile yerine getirmiştir. Aynı özelliği kent konseyinde de görüyorum” ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da, “Bizim için bu günün önemi, bu güzel Kent Konseyimizin ilk toplantısını Gölbaşı’nda yapıyor olması… Kent konseyimizin çok tecrübeli yöneticilerinden, üyelerinden büyük destek alacağımızı, tecrübelerinizden faydalanacağımızı düşünüyorum. Bizler de tecrübemiz dâhilinde tabii ki kent konseyimize katkıda bulunmak istiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, hoş geldiniz şeref verdiniz” dedi.

 

MANSUR YAVAŞ, ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINA KATILDI
MANSUR YAVAŞ, ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINA KATILDI
MANSUR YAVAŞ, ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINA KATILDI
MANSUR YAVAŞ, ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINA KATILDI
MANSUR YAVAŞ, ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINA KATILDI
MANSUR YAVAŞ, ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINA KATILDI
MANSUR YAVAŞ, ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINA KATILDI
MANSUR YAVAŞ, ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINA KATILDI
MANSUR YAVAŞ, ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINA KATILDI