Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

MANSUR YAVAŞ “SGK BORÇLARI” İDDİALARINA YANIT VERDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde ileri sürülen SGK borcu iddiaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

29 Temmuz 2024 Pazartesi 16:26
MANSUR YAVAŞ “SGK BORÇLARI” İDDİALARINA YANIT VERDİ

Toplantıda iddialara hazırlanan sunum eşliğinde yanıt veren Yavaş, söz konusu borcun Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinin borcu olduğunu ifade etti. ABB2nin kamu alacaklarından da bahseden Yavaş, Eğer çok zor durumdaysanız faizleri silin. Bankadan kredi çekip defaten 1,5 ya da 1,7 milyarın tamamını ödeyeceğim. Bütün belediyelerin sorunları aynı, bu yapılandırmaları yapmak zorundasınız” dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde ileri sürülen "SGK’ye en borçlu belediyeiddialarına düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi.

Basının yoğun ilgisiyle gerçekleşen toplantıda iddialara hazırlanan sunum eşliğinde belgelerle yanıt veren Yavaş, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 

“HER KONUDA ŞEFFAF VE HESAP VEREN BİR YÖNETİM OLDUK”

Her zaman şeffaf yönetim anlayışını benimsediklerinin altını çizerek açıklamalarına başlayan Yavaş, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri şeffaf, hesap verebilir, katılımcı ve mali disiplin ilkelerini benimseyen bir yönetim anlayışını benimsedik, hayata geçirdiğimiz projelere bu ilkelere göre yön verdik. Tüm harcamalarımızı kentte en büyük söz hakkına sahip olan vatandaşlarımıza duyurduk, mali tablolarımızı internet sitemizden, ihalelerimizi YouTube üzerinden canlı yayınladık. Her konuda şeffaf ve hesap veren bir yönetim olduk” dedi.

Şeffaf yönetim anlayışı doğrultusunda iddialara cevap vermek ve açıklamalarda bulunmak için toplantıyı düzenlediklerini kaydeden Yavaş, “Son günlerde yapılan bu açıklamalardaki amacın tamamen halkın umudu haline gelen CHP’li belediyeleri itibarsızlaştırmak ve suni gündem oluşturmak olduğunu düşünüyorum. Sayın Bakan, müflis tüccar gibisiniz, eski defterleri karıştırıyorsunuz. Yönetemiyorsunuz, suçu başka yerlere atıyorsunuz. Ama unutmayın ki bu sorun sadece CHP’li belediye başkanlarının değil ülkedeki tüm belediyelerin aynı şekilde başkanlarının sorunudur” diye konuştu.

 

“HAKSIZ VE YERSİZ BİR ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

“31 Mart’ta iktidarın aldığı ağır yenilgi, ortadaki anket sonuçları ve ekonomide önleyemedikleri kötüye gidiş nedeniyle özellikle gündem değiştirerek belediyeleri hedef göstermeye başladılar” diyerek açıklamalarını sürdüren Mansur Yavaş, “Özellikle sadece CHP’li belediyeleri… Bakın sadece borçlu olan ilk 5 belediyeyi açıklamışlar. Neden ilk 20, ilk 50 ya da tamamı değil? Açıklamalara bakıyoruz; SGK’nin mali dengesindeki bozulmanın ve buna bağlı olarak da yıllarca çalışıp, her kuruşunu hak ettiği halde, insanca yaşamasına yetecek bir emekli maaşı alma hakkı gasp edilen emeklilerimizin düşürüldüğü bu durumun sorumlusu adeta CHP’li belediyelermiş gibi haksız ve yersiz bir algı oluşturulmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

 

“ANKARA HALKI BİZE ENGEL OLMAK İSTEYENLERİN SURATINA YÜZDE 60’IN ÜZERİNDE BİR OYU ADETA ÇARPARAK DERS VERDİ”

“Geçtiğimiz dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO’yu ve ASKİ’yi iflas ettirmek için 5 yıldır her şey denediler” diye konuşan Yavaş, şunları kaydetti:

“Birazdan size bunları, neler yaptıklarını tek tek anlatacağım. Her yolu denediler ama başaramadılar. Başaramadıkları gibi insan öncelikli yönetim tarzımızı benimseyen Ankara halkı bize engel olmak isteyenlerin suratına yüzde 60’ın üzerinde bir oyu adeta çarparak ders verdi. Ancak anlıyoruz ki ders almamışlar. Yine belediyelerin üzerinden yüklenmeyi sürdürüyorlar.”

 

“GERÇEKÇİ OLMAYAN PROJELER NEDENİYLE OLUŞAN BORÇ YÜKÜYLE KARŞI KARŞIYA KALDIK”

Her zaman Ankaralı hemşehrilerinin ihtiyaçlarını öncelediklerini kaydeden Yavaş, “Hiçbir zaman çılgın ve çöp projelere para harcamadık. Başkentlilerin soğuk kış günlerinde evlerinin ısınmasını, çocuklarımızın protein alarak büyümesini, emeklilerimizin refahını, pandemide esnafın bütçesini, 6 Şubat’tan sonra uzanacak bir elin varlığına ihtiyaç duyan depremzede ailelerimizi ve ülkemizin aydınlık yüzleri olan öğrencilerimizi düşünerek projelerimizi hayata geçirdik. Ancak göreve geldiğimizde önceki yönetimin gerçekçi olmayan çöp projeleri nedeniyle oluşan borç yüküyle karşı karşıya kaldık ve bu durum elbette bizim için ciddi mali zorluklar yaşattı” diye konuştu.

 

“ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞTİRAKLERİNİN BORCUDUR”

İddialarda söz edilen borcun Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinin borcu olduğunu vurgulayan Mansur Yavaş, “Peki, bu borç neden olmuştur? Bu iştirakler, biz göreve geldiğimizde ne durumdalardı? Şimdi ne durumdalar? Ben bugün sizlere bunları anlatmak istiyorum” dedi.

 

“MALİ DURURUMUZU SAYIN BAKAN AÇIKLAMA YAPMADAN ÖNCE DE PAYLAŞIYORDUK”

Mali durum tablolarını hazırlanan slayttan göstererek açıklamalarını sürdüren Yavaş, şöyle konuştu:

“Öncelikli olarak tekrar vurgulamak isterim ki, biz şeffaf yönetim anlayışımız gereği her zaman faaliyet raporlarımızdan mali durum raporlarımıza kadar her şeyi isteyen herkesin ulaşabileceği bir şekilde yayınladık yayınlamaya da devam ediyoruz. Biz mali dururumuzu, tablolarımızı Sayın Bakan açıklama yapmadan önce de paylaşıyorduk. Yeni bir bilgi gibi açıklamalarının ardındaki siyasi nedenleri herkes biliyor. Biz bu mali durum raporlarını 31.12.2023 sonunda hazırlayıp bütün belediye meclis üyelerimize dağıttık zaten web sayfamızda bunlar açıklanıyor. Kitapçıklardaki tabloya baktığınızda göreceksiniz ki Ankara Büyükşehir Belediyesi mali durum raporunda borçlarımızın miktarı 1.774 milyon 411 bin dolar azalmış. Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi ANKAPARK gibi ucube paralar verilen mal olan bir tesisten kaynaklanan borcun tamamını ödedi. Şöyle ki bu kredilerin birçoğu daha önceki dönemde biz göreve gelmeden 2-3 yıl önce çekilmiş bunların ilk ödeme tarihi, bir kuruş ödenmeden seçimi kaybedeceklerini tahmin ettikleri için yeni yönetimin sırtına sarılmış çok yüksek faizli borçlardı. Bunların tamamını ödedik. Ve SGK borçlarının da 84 milyon 501 bin dolar olarak arttığını açıkladık bu tablo 31.12.2023 tarihi itibarıyla belediye meclis üyelerine dağıtılmıştır.”

 

“VATANDAŞ ULAŞIMINI UCUZA KARŞILASIN, BİZ SÜBVANSE EDERİZ DEDİK.”

Yavaş, vatandaşın kötüye giden ekonomik koşullar nedeniyle daha fazla zor durumda kalmaması için çözümler ürettiklerini belirterek, 

“Bu artışın birçok sebebi var yani Ankara Büyükşehirin borçları 1,8 milyar dolar azalırken SGK borçlarının artmasının da tabii ki sebepleri var. Ülke ekonomisinin durumu ortada… Pandemide AŞTİ çalışmadı, EGO gelir elde edemedi, ücretsiz taşımaları arttı, toplu taşıma fiyatları da olabilecek en aşağı seviyede tutuldu. Aslında düşünseler biz kendilerine yardımcı oluyoruz. Biz bu zor durumda vatandaşın en azından iktidarın bozduğu ekonomide daha fazla ezilmemesi için bu hayati olan ulaşım, su gibi rakamları çok aşağıda tutuyoruz. Ancak biz bunu siyaset malzemesi yapmadık. Vatandaş ulaşımını ucuza karşılasın, biz sübvanse ederiz dedik. Zaten bütün dünyada da durum böyle... Peki, biz bunları hangi kaynakla yapacaktık? Dolaylı olarak sigorta primleri geciktirildi.”

 

“HALKA UCUZ HİZMET EDİLMESİ NEDENİYLE BU GELİRLERİMİZ AZALMIŞTIR”

Bütçe hazırlanırken öngörülemeyen EYT, pandemi ve 6 ŞubatDepremlerinin yaşadığını ve kaynakların buralara kullanıldığını hatırlatan Yavaş, “Biz bu kaynakları; sosyal desteklerde, pandemi döneminde, 6 Şubat Depreminden sonra ve EYT’den emekli olanların kıdem tazminatını ödemek için kullandık. Kredi çekmek istedik, mecliste izin vermediler. Oysa bütün belediye başkanları pandemi ve deprem nedeniyle ki önümüzdeki yılın bütçesi Kasım ayında yapılır. Kasım ayında ne EYT’lilerin emekli olacağı belliydi ne de 6 Şubat Depremi'nden hiç kimsenin haberi yoktu. Dolayısıyla bütçe kaleminde böyle rakamlar yoktu. Kendileri kredilerini çektiler biz meclise götürdüğümüz zaman önce reddettiler ben veto edince tam 13 ay müddetle bu kredi seçimlere kadar maalesef ertelendi. Adeta yüzde 50 oranında belediyenin gelirleri gerek merkezi idareden gelen gelirler düşmüştür reel anlamda ayrıca halka ucuz hizmet edilmesi nedeniyle bu gelirlerimiz azalmıştır” dedi.

 

“HALKÇI BELEDİYECİLİKTİR, SOSYAL BELEDİYECİLİKTİR”

Açıklamalarını sürdüren Yavaş, halkçı ve sosyal belediyeciliğin ne olduğunu şu sözlerle anlattı:

“1.6 dolara bizden önceki dönemde su satılıyordu. Ocak 2019’da 0,94’e Mustafa Tuna döneminde düşürüldü. Temmuz 2024’te şu an 0,73 dolar. Hâl böyleyken belediye meclisine teklif getirmek suretiyle kanunsuz bir teklif getirmek suretiyle bunun da yarıya indirilmesini istediler. Sanki kamunun yaptığı, devletin yaptığı iktidarın tekelinde olan rakamlar elektrik gibi diğer, akaryakıt gibi gelirler sanki hiç artmadı onları indirmek yerine belediye meclisinde su fiyatının yarıya indirilmesini istediler. Mahkemeye başvurduk ve mahkemeden iptal ettirdik. Eğer biz de onlar gibi suyu pahalı satsaydık şu anda 1,7 milyar dolar daha fazla gelir elde edecektik ki bu da 56 milyar liraya tekabül etmektedir.  Su giderlerinin asgari ücret içindeki payı bizden önceki dönemde asgari ücrete göre yüzde 4.19’ken şu anda yüzde 1,4’tür. Bu halkçı belediyeciliktir, sosyal belediyeciliktir. EGO biletleri yine 1 dolara satılmış. Hala 15 lira daha yeni 21 liraya çıkarıldı. Yarı fiyatına satıyoruz.”

 

“TİCARİ ŞİRKET DEĞİLİZ”

Konuşmasında EGO Genel Müdürlüğündeki maliyet artışlarından da bahseden Yavaş, “Biz EGO’dan bugüne kadar bugüne kadar 730 milyon dolar sübvanse ettik. Ayrıca halk otobüsü ve dolmuşçu esnafını da 23 milyon dolar yani 24 milyar lira, 25 milyar liraya yakın parayı sübvanse ediyoruz EGO’dan. Bunu sosyal belediyecilik ilkesi gereği yapıyoruz. Hâl böyleyken ne yaptılar? Bizim otobüslerimizde yüzde 82 sıvılaştırılmış doğal gazdır CNG olarak geçer. Bu rakam 2.74’ken şu anda 20 lira oldu. Bir ara 24 liraya çıktı aylık 250-300 milyon lira bize fatura gelmeye başladı. Bizi nasıl değerlendirdiler biliyor musunuz? Özel şirketler, ticari şirketler gibi değerlendirdiler. Bir düzenleme yaparak aylık 300 bin metreküpün üzerinde tüketenlerin rakamlarını arttırdılar. Biz EPDK’ya yazı yazdık, Başkent Gaz’a yazı yazdık, Enerji Bakanlığına BOTAŞ’a hepsine yazı yazdık. Mahkemeye de verdik ancak sonuç alamadık. Biz dedik ticari şirket değiliz. Bu halkın ucuz taşınmasını sağlayan bir kuruluşuz. Lütfen bizi buradan istisna tutun dememize rağmen maalesef sonuç alamadık. Bu da yetmedi. EGO Genel Müdürlüğündeki maliyet artışlarını görüyorsunuz. Asgari ücret yüzde 424, doğal gaz yüzde 773, elektrik yüzde 197, motorin ise yüzde 461 artmasına rağmen eski dönemin yarı fiyatına hizmet veriyoruz. Ayrıca 2013’ten beri hiç otobüs alınmamıştı, otobüslerin hepsi hurdaydı bunlar içinde 94 milyon dolar DMO ve EBRD kredisi temin edilip 441 otobüs alınmıştır. Bunların parası da ödenmektedir” diye konuştu.

 

“ANKARALI HEMŞEHRİLERİMİZİN TÜRKİYE'NİN TAKDİRİNE SUNUYORUM”

“Yalan söylemeyin, emeklinin hakkını verin” diyerek açıklamalarını sürdüren Yavaş, Biz sosyal destek isteyenlere ve bize başvuran emeklilere zaten birer kilo et parasını zaten veriyoruz. Kandırmayın milleti” dedi. Yavaş, şöyle devam etti:

“Sayın Bakan TV programında 2024 Mart ayı itibarıyla 1402 belediyenin 1307 tanesinin prim borcu bulunduğunu belirtti. Peki, bunlar kimler şimdi Cumhuriyet Halk Partili belediyelere atıyorlar suçu. 1402 belediyeden 975’i Cumhur İttifakı belediyeleridir. Durum ortada Cumhuriyet Halk Partisinin belediye sayısı ise 251’den 412’ye çıkmıştır. Yani yeni geçen belediyelerin prim borcunu da eskiden kalan borçları da Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin sırtına sarıyorlar. Bu ne kadar adaletlidir ne kadar ahlaka uygundur? Ankaralı hemşehrilerimizin Türkiye'nin takdirine sunuyorum.”

 

“SAYIN BAKAN'IN KANUNU YERİNE GETİRİP AÇIKLAMASINI BEKLİYORUM”

2006 yılında SGK’ya prim borcu olan işverenlerin kamuoyuna açıklanacağını dair kanun çıkarıldığını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Yavaş, Bunun da bir yönetmeliği var, ‘Bunlar yılda 2 defa açıklanır’ diyor. 2016’ya kadar açıklamışlar, sonra açıklanmamış. 2024’e kadar niye açıklamadınız? Bu kanunun emri, niye açıklamadınız? Niye açıklamadığınızı biliyoruz. Yandaş şirketlerden tahsis edemedikleriniz ortaya çıkacaktı, kendi belediyelerinizden tahsil edemedikleriniz ortaya çıkacaktı değil mi? 150 bin lirayı geçen pirim borçlularının açıklanması gerekiyor kanun gereği… Ben Sayın Bakan'ın bu kanunu yerine getirip tüm prim alacaklarının kimden olduğunu açıklamasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“EMEKLİLERİ SOKTUĞUNUZ DARBOĞAZIN SORUMLUSU CHP’Lİ BELEDİYELER DEĞİL, SİZSİNİZ”

SGK’nin 96 milyar lira alacağının 2023 yılı gelirlerinin yaklaşık yüzde 4’üne denk geldiğini kaydeden Yavaş, şunları kaydetti:

“Sayın Bakan TV programında sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilmesi, emeklilerimize daha iyi aylıklar verilebilmesi, vatandaşlarımızın daha iyi sağlık hizmetlerinden yararlanılabilmesi ve daha birçok şey belediyelerin prim borçlarına bağlıymış gibi bir tablo çizmeye çalıştı. Bu insanımızın aklıyla dalga geçmektir. Gelirinizin yüzde 4’ünü karşılayan belediye prim borçlarına konu edeceksiniz alacaklarınızı, yüzde 10’unu teşkil eden belediyelere bütün yükü yıkacaksınız. Yüzde 90’dan da tahsil etseniz belki o zaman emeklileri üç beş kuruş faydanız olur. Emeklileri soktuğunuz darboğazın sorumlusu CHP’li belediyeler değil, sizsiniz. Yani sadece ve sadece şu andaki CHP’li 412 belediyenin prim borçlarını çıkarıp alacaklarımız yüzde şu kadarı CHP’li belediyeler deniyor. Sayın Cumhurbaşkanı da mecliste emeklilere para verilmesini istiyorsanız söyleyeyim prim borçları ödesin diyor. Sizin borcunuz. Büyük çoğunluğu sizin borcunuz yani Keçiören Belediyesinin borcu şu anda CHP’li belediyenin borcu diyebilir misiniz? Ödememişsiniz, hiçbir işlem yapmamışsınız şimdi kalkıp bunu 31 Mart’ta halkın iradesini kabullenmediğiniz ortada Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin üstlerine sarıyorsunuz.”

 

“BU YILI EMEKLİLER YILI İLAN ETTİLER TARİHE İBRET VESİKASI OLARAK GEÇECEK”

Belediyelerin hedef alınması için gündem yaratıldığını ifade eden Yavaş, “Bu yılı emekliler yılı ilan ettiler. Gerçekten tarihi ibret vesikası olarak geçecek. 10 bin lira 12 bin 500 lira maaşa talim ettirdikleri emeklilerin yüzüne nasıl bakacaklar gerçekten merak ediyorum. Yani bunu da şöyle telafi ediyorlar; ‘biz onları tatile gönderiyoruz ucuz otobüs bileti’ diyorlar. Emekliler evden çıkamıyor, bir çıkın emeklileri dinleyin. Sokağa çıkamıyorlar ama Ankara Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor ben size söyleyeyim. Eylül, ekim ayından beri düzenli şekilde ve artan şekilde 40 bin emekliye sizin şimdi yaptığınız zam kadar para ödüyoruz sayın bakan. İstiyorlar ki belediyeler hedef alınsın günah keçisi yapılsın, belediyeler güçsüz gösterilsin seçimleri belediyeler yüzünden kaybettiğinizi biliyorsunuz” dedi.

 

“ÖNÜMÜZDEKİ İLK SEÇİMİ KAYBEDECEĞİNİZİ BİLİYORSUNUZ”

Yavaş, yapılacak ilk seçimde vatandaşların yine en güzel cevabı vereceklerini bildiklerini şu sözlerle anlattı:

“Bundan sonra da artan 412 belediye nedeniyle yine önümüzdeki ilk seçimi kaybedeceğinizi biliyorsunuz bunun bir tek çağrısı şunu anlıyorsunuz belediyeleri kötüleyelim. Ben şunu söyleyeyim 2019’dan beri bütün kendi yandaş televizyonlarımızda her türlü ortamda belediye meclisinde yapmadığınız iftira ve karalama kalmadı ne oldu Ankara halkı yüzde altmışın üzerinde bir oyla yaptığınız bu iftira ve karar almalarını yüzünüze çarptı ilk seçimde göreceksiniz bunun da cevabını mutlaka sandıkta alacaksınız ve mutlaka iktidar değişecektir. Yaptığımız projeler ve uyguladığımız belediyecilik ile nasıl sokaklarda alnımız ak, başımız dik yürüyebiliyor isek çok şükür ki millet iradesinin terazisinden ve alnımız ak ve başımız dik olarak çıktık. Çalışmalarımız hizmetlerimiz yönetim anlayışımız ve yaklaşımımızı ile 5 yılda ortaya çıkan çalışmalar milletimizin ta kendisi tarafından rekor oyla onaylandı.”

 

“EĞER ÇOK ZOR DURUMDAYSANIZ FAİZLERİ SİLİN”

Şu anki borcun 174 milyon dolar yani 5 milyar 571 milyon lira olduğunu aktaran Yavaş, en borçlu belediyelerin CHP'li olduğu yönünde yalan söylendiğini belirterek, "Keçiören Belediyesi'nin 1 şirketi, 2 bin 850 çalışanı var, sigortalı başına düşen 456 bin lira. Bizde 16 şirket, 30 bin çalışan var, sigortalı başına düşen 190 bin lira. Mamak Belediyesi'nin 2 şirketi var, 296 milyon lira borcu var. Gölbaşı Belediyesi'nin 272 milyon lira borcu var, 1 şirketi var. Kahramankazan'ın 1 şirketi var, 240 milyon lira borcu var. Şimdi bunları CHP'li belediyeler sınıfına koyuyorlar algı operasyonu yapıyorlar. Kendi belediyelerinden mahsuplaşmaları yaptılar. Maalesef bu iktidar alacağına şahin, vereceğine karga. Çevre Bakanlığı'ndan bizim alacağımız var. Bizden önceki dönemde yapılan, Bilkent Şehir Hastanesi'ne yapılan yollar, köprüler ve Eryaman Stadı'ndan alacağımız var; ödemiyorlar. Çalışma Bakanı'na söylüyorum. Rakam 1 milyar 325 milyon lira, takas yapalım, mahsup edelim, alacağınızın 4'te birini hemen almış oluyorsunuz. Ayrıca Hazine satışlarından yüzde 10 pay verilmesi gerekirken, 171 milyon 609 bin lira yine alacağımız var. Buradan Sayın Bakan'a sesleniyorum. Eğer çok zor durumdaysanız faizleri silin, bankadan kredi çekip defaten, 1,5 ya da 1,7 milyarın tamamını ödeyeceğim. Faizleri silin. Bütün belediyelerin sorunları aynı, bu yapılandırmaları yapmak zorundasınız" diye konuştu.

 

“TEVAZU VE İYİLİKTEN HİÇ ŞAŞMADIK ŞAŞMAYACAĞIZ”

Her zaman haktan hukuktan ve etik değerlerden yana olmaya devam edeceklerini vurgulayan Yavaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Dolayısıyla biz Ankara halkının bize verdiği sorumluluğu yerine getirerek çöp projeler yapmadan Ankara halkının gerçek ihtiyacı neyse sosyal destek alanlara sosyal destek, kırsal alanındaki desteklerimizi aynen devam edeceğiz. Tevazu ve iyilikten hiç şaşmadık şaşmayacağız. Haktan hukuktan etik değerlerden hiç vazgeçmedik yine vazgeçmeyeceğiz. Ankara halkından paranın hesabını kuruşu kuruşuna internet sitemizden vermeye devam edeceğiz. Kimseyi ayırt etmeyeceğiz, kimsenin yatağa aç ve açıkta girmesine seyirci kalmayacağız. Ankara'nın sanayisine, tarımına, turizmine, ulaşımına, altyapısına, teknolojisine, eğitimine, kültürüne ve sanatına yatırım yapmaya devam edeceğiz. Pandemi döneminde gördünüz ne kadar engellemek istediniz, deprem bölgelerinde aynı engellemeleri yaptınız. Bizi hiçbir şey geri durduramaz. Biz Ankara halkına, ülkeye hizmet etmek için yola çıktık.”

MANSUR YAVAŞ “SGK BORÇLARI” İDDİALARINA YANIT VERDİ
MANSUR YAVAŞ “SGK BORÇLARI” İDDİALARINA YANIT VERDİ
MANSUR YAVAŞ “SGK BORÇLARI” İDDİALARINA YANIT VERDİ
MANSUR YAVAŞ “SGK BORÇLARI” İDDİALARINA YANIT VERDİ
MANSUR YAVAŞ “SGK BORÇLARI” İDDİALARINA YANIT VERDİ
MANSUR YAVAŞ “SGK BORÇLARI” İDDİALARINA YANIT VERDİ
MANSUR YAVAŞ “SGK BORÇLARI” İDDİALARINA YANIT VERDİ
MANSUR YAVAŞ “SGK BORÇLARI” İDDİALARINA YANIT VERDİ