MANSUR YAVAŞ “TEMAD EĞİTİM VE YAŞAM MERKEZİ”NİN AÇILIŞINA KATILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği kullanımına tahsis ettiği “Eğitim ve Yaşam Merkezi”nin açılışı gerçekleştirildi.

27 Ağustos 2024 Salı 13:34
MANSUR YAVAŞ “TEMAD EĞİTİM VE YAŞAM MERKEZİ”NİN AÇILIŞINA KATILDI

Mansur Yavaş, “Bayrağı al yapan, toprağı vatan kılan, aynı anda hem geçmişimizi hem de geleceğimizi aydınlatan bu fedakârlığın ve adanmışlığın değeri hiçbir maddi ve somut değerle ölçülemez. Bu vesileyle bize düşen, kutsal ve onursal mücadelenin her zaman destekçisi olmaktır” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) kullanımına tahsis edilen “Eğitim ve Yaşam Merkezi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Merkezin açılış törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TEMAD Genel Başkanı Hamze Dürgen, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın yanı sıra emekli astsubaylar ve yakınları ile ABB bürokratları katıldı.

3 bin 455 metrekare kullanılabilir alana sahip olan ve Keçiören sınırlarında bulunan TEMAD Eğitim ve Yaşam Merkezinin; 240 araç kapasiteli açık otoparkı, tam tefrişatlı 24 odası ve peyzajı düzeni yapılmış 20 dönüm bahçesi bulunuyor.

YAVAŞ: “TEMAD’IN ONURSAL MÜCADELESİNE DESTEK OLMAK İSTEDİK”

Açılış töreninde yaptığı konuşmada, 31 Mart Seçimlerinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de çoğunluğun sağlandığını hatırlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Meclis’te aldıkları ilk kararın da merkezin TEMAD’a tahsis edilmesi olduğunu kaydetti.

Yavaş, “Türk milletinin vatan uğruna verdiği büyük mücadelenin dönüm noktası, Ankara'da Sakarya Meydan Muharebesi ile başladı, Büyük Taarruz ile zafere ulaştı. Cumhuriyetimizin temelini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahramanlarımızı saygıyla andığımız bu anlamlı günde Türkiye emekli astsubaylarımıza, gazilerimize, şehit yakınlarımıza böyle bir yaşam merkezinin kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde astsubay olarak görev yapıp, emeklilik ve maluliyet nedeni ile ayrılan kahraman ordu mensupları, gaziler ve şehit aileleri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yavaş, “TEMAD'ın yıllardır sürdürdüğü onursal mücadelesine destek olmak amacıyla, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ordumuzun belkemiği emektar astsubaylarımızın kurumsal kimliklerini yıllarca temsil edebilecekleri, sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri bu tesisi sizlerin kullanımına sunduk. Tesisten emektar astsubaylarımızın ve ailelerinin, gazilerimizin ve şehit ailelerinin yararlanması maksadıyla, TEMAD ile 24 Temmuz 2024 tarihinde bir protokol imzaladık” diye konuştu.

Sözlerine ülkenin birliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden şehitlerin ve gazilerin yaptığı fedakârlıkların bilincinde olduklarını vurgulayarak devam eden Yavaş, şöyle konuştu:

“Bayrağı al yapan, toprağı vatan kılan, aynı anda hem geçmişimizi hem de geleceğimizi aydınlatan bu fedakârlığın ve adanmışlığın değeri hiçbir maddi ve somut değerle ölçülemez. Bu vesileyle bize düşen, kutsal ve onursal mücadelenin her zaman destekçisi olmaktır. Rabbim sizlere, verdiğiniz mücadelenin hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını bu merkezde nasip etsin. Astsubaylar onurumuzdur.”

DÜRGEN: “MANSUR YAVAŞ SÖZÜNÜ YERİNE GETİRDİ”

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Hamza Dürgen de yaptığı konuşmasında tesisin açılışından duydukları mutluluğu dile getirerek şunları kaydetti:

“Bugün çok mutluyuz. Mansur Başkan’ımız bizi bahtiyar etti. Özellikle emekli astsubayların Ankara gibi metropol bir şehirde böyle bir tesise ihtiyacı vardı. 2019 yılında Sayın Başkanımız aday olduğunda Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğimizi ziyaret etti. ‘30-40 yılını ömrünü bu vatan için harcamış emekli astsubaylarımıza, ailelerimize bir tesis sözümüz var’ demişti. Adam gibi Adam Mansur Başkan’ımız, işte bugün bu sözünü yerine getirdi ve Türkiye genelinden gelen meslektaşlarımız ile birlikte şu an mutlu bir gün yaşıyoruz. Emeği geçen Mansur Başkan’ım başta olmak üzere özellikle Büyükşehir’deki Daire Başkanlarımız Murat Sarıaslan Başkan’ım ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür etmek istiyorum.”

GAZİLERDEN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Tesisin açılışına katılan gaziler desteklerinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Reşat Çolak (Kıbrıs Gazisi): “Sayın Belediye Başkanımızın büyük bir lütfu astsubaylara böyle güzel mekânı hediye etmesi. Belki benden yaşlı astsubaylar vardır ama kronik rahatsızlıkları dolayısıyla evinden çıkamıyorlar. Ben 74 yıllık astsubayım. Sayın Başkanımızın bize lütufta bulunması bizi ziyadesiyle mutlu etti Allah ondan razı olsun. Onu çok seviyoruz, gerçekten Ankara’ya büyük hizmetler verdi, vermeye de devam ediyor, çok dürüst ve yardımsever.

-İbrahim Özkul (Kıbrıs Gazisi): “Çok mutluyuz bugün, Mansur Başkan’ımızdan da çok mutluyuz hayırlı uğurlu olsun.

-Ömer Üner (Kıbrıs Gazisi): “Açılışa katılmaktan dolayı çok memnunuz, hayırlı uğurlu olsun.

-Satılmış Aslan (Kıbrıs Gazisi): “TEMAD’ın açılışı hayırlı uğurlu olsun, başta Mansur Başkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu gibi şeylerin Türkiye’de daha çok olması lazım.

-Fahrettin Birsen (Kıbrıs Gazisi): “Çok teşekkür ederim Allah razı olsun, öncelikle Başkan’a ondan sonra da emeği geçen herkese teşekkür ederim.