Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

MARKA ŞEHİRLER İÇİN KENT EKONOMİLERİ FORUMU

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın marka şehir değerini artırmak için belirlenen ekonomik hedefleri 10 başlık altında açıklayarak, “Ankara için çeşitli hedefler belirledik. Allah nasip ederse önümüzdeki 5 sene içinde de sizlerle birlikte, bakanlarımız, milletvekillerimiz, sivil toplum örgütlerimizin desteği ile bu hedefleri gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

27 Kasım 2013 Çarşamba 18:32
MARKA ŞEHİRLER İÇİN KENT EKONOMİLERİ FORUMU

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK:

-“ANKARA İÇİN ÇEŞİTLİ HEDEFLER BELİRLEDİK. İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ BEŞ SENE İÇİNDE HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

- “DÜNYANIN EN BÜYÜK TEMAPARKI’NIN ADINI ANKA PARK KOYDUK”

-“MÜTEAHHİTLERİMİZ BİRLEŞEREK BİZDEN PROJE TALEP EDERSE, ONLARA DA HER TÜRLÜ YARDIMA AÇIK OLDUĞUMUZU İFADE ETMEK İSTİYORUM”

KUB_6704.jpgBüyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın marka şehir değerini artırmak için belirlenen ekonomik hedefleri 10 başlık altında açıklayarak, “Ankara için çeşitli hedefler belirledik. Allah nasip ederse önümüzdeki 5 sene içinde de sizlerle birlikte, bakanlarımız, milletvekillerimiz, sivil toplum örgütlerimizin desteği ile bu hedefleri gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Başkan Gökçek, AOÇ arazinde yapılan dünyanın en büyük temaparkı ve hayvanat bahçesinin adını da “ANKA Park” olarak belirlediklerini açıkladı.

Başkan Gökçek, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu”nda bir sunum yaptı. Rixos Otel’de düzenlenen foruma Başkan Gökçek’in yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile AK Parti Ankara il yöneticileri katıldı.

Başkan Gökçek, forumda Ankara’nın marka değerini artırmak için belirlediklerini hedeflerini sinevizyon sunumu eşliğinde anlattı.

- ANKARA’NIN HEDEFLERİ

Konuşmasına, Başbakan Erdoğan tarafından 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesini anımsatarak başlayan Başkan Gökçek, “Ankara için çeşitli hedefler belirledik. Allah nasip ederse önümüzdeki 5 sene içinde de sizlerle birlikte, bakanlarımız, milletvekillerimiz, sivil top örgütlerimizin desteği ile bu hedefleri gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

  Ankara için ortaya koyulan hedeflerin başında “Ankara’nın ticarette bir numara olmasının” geldiğini açıklayan Başkan Gökçek, Ankara’nın alışveriş merkezlerinde kişi başına düşen 215 metrekare ile bir numara olduğunu dile getirerek, “Bu önderliği kesinlikle bırakmak istemiyoruz” dedi.

  Ankara’nın ticari hayatın harekete geçirmek için iki yıldır Ankara Ticaret Odası ile birlikte alışveriş festivali düzenlendiğini de dile getiren Başkan Gökçek, geçen sene Gezi olaylarının vurduğu darbe nedeniyle belirlenen amaca ulaşılamadığını ancak bir önceki sene hedeflenen 1 milyon turist sayısının yakalandığına dikkat çekti.

Başkan Gökçek, Ankara Ticaret Odası devam ettiği sürece Büyükşehir Belediyesi olarak festivale katkı vermeyi sürdüreceklerini açıkladı.

         - ANKARA SANAYİDE İKİNCİ ŞEHİR

Ankara için belirlenen ikinci ekonomik hedefi “Sanayide ikinci şehir olmak” diye açıklayan Başkan Gökçek, bu konuda sanayi ve organize sanayi bölgelerine istihdam karşılığı her türlü alt yapı desteğinin verildiğini dile getirdi.

Sanayiye ara elaman yetiştirme konusunda Türkiye’de bir eşi olmayan BELTEK projesini de anlatan Başkan Gökçek, 66 ayrı branşta verilen kurslardan 101 bin kişinin mezun olduğunu belirtti. Başkan Gökçek, sanayi kuruluşlarına AR-GE çalışmaları konusunda  her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da yineledi.

Sanayinin gelişimi için önemli bir başka eksiğin daha giderilerek, 50 bin metrekare kapalı, 50 bin metrekare açık alana sahip fuar alanı için ihale aşamasına gelindiğini dile getiren Başkan Gökçek, 2014 yılında Ankara’nın fuar alanına kavuşacağını müjdeledi. Başkan Gökçek, havaalanına yakın bir yerde inşa edilecek alana iniş pistlerinden bir yol bağlantısı yapılacağını de bildirdi.

- EXPO’YA ADAY OLSAK KESİN ALIRDIK

Ankara için belirlenen hedeflere ilişkin sunumuna “teknokentler”e verilen destek ile devam eden Başkan Gökçek, EXPO’ya ilişkin de önemli açıklamalar yaptı. “EXPO’ya biz aday olsaydık, kesin alırdık” diyen Başkan Gökçek, İzmir’e başarı dileklerini ileterek, “İnşallah alırlar ama alamazlarsa bir dahakine aday olduğumuzu şimdiden açıklıyorum. Kesinlikle biz önümüzdeki dönem buna talip olacağız ve alacağız inşallah” dedi.

- ANKARA TIBBIN VE TERMALİN MERKEZİ OLUYOR

Hükümetin Ankara için önemli bir adım attığına dikkat çekerek bir başka ekonomik hedefe geçen Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hükümetimizin attığı önemli adımlar neticesinde Ankara tıbbın ve termalin merkezi oluyor. Gerek Etlik gerekse Bilkent’te yapılan iki dev hastane grubu var. Bu yatırımlar Ankara’yı Türkiye ve Ortadoğu’da tıbbın merkezi haline getiriyor. Ankara’ya ekonomik olarak inanılmaz destek çıkacak bir başka yatırım alanı da termal turizm. Enerji bakanımız ile görüştük. Tüm termal tesislerin alt yapılarını, su kanalı yapılarını, yol hizmetlerini götürmeyi taahhüt ediyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde termal denince akla gelen ilk kent Ankara olacak. Bu Ankara’da ekonomiyi patlatacak. 25 ayrı yerde Bakanlığımızın tespitleri var. Suyumuz çok kıymetli.”

- EN İDDİALI HEDEF TURİZM YATIRIMLARI

Ankara için en iddialı hedeflerden birini daha açıklayan Başkan Gökçek, Başkentin en eksi yanının turizm gelirlerinin düşüklüğü olduğunu söyleyerek, bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı yatırımları aktardı.

AOÇ arazisinde yapımı devam eden Temapark’ın adını da ilk kez açıklayan Başkan Gökçek, 2 milyon 100 bin metrekarelik, dünyanın en büyük eğlence merkezinin adının “Anka Park” olacağını dile getirdi.  Anka Park’ın Avrupa ve Amerika’daki örneklerinden çok daha büyük ve üstün olacağını vurgulayan Başkan Gökçek, teleferik ile metro ve hızlı tren bağlantısı sağlanacak parkta 14 tanesi roller coster olmak üzere 1217 adet oyuncak yer alacağını açıkladı.

Turizm yatırımlarına yol, su, kanalizyon hizmetleri kadar önem verdiğinin altını çizen Başkan Gökçek, 6 milyonu şehir dışı ve yurt dışından olmak üzere yıllık en az 10 milyon müşteri beklediklerini ifade ederek, “Ankara turizm kabuğunu da kırmış olacak” dedi.

150 bin boylu ağaç dikimi yapılacak, 100 bin metrekare kapalı alanı da bulunan Anka Park’ta yer alacak hizmetlere örnekler veren Başkan Gökçek, dinozor park ile rekor kırılacağını, dünyanın en büyük su, lazer ve ışık gösteri ile görsel bir şölen sunacaklarını ifade etti.

Turizm yatırımlarına Ankamall karşısına yapılacak İnanç ve Tarih Müzesi’ni tanıtarak devam eden Başkan Gökçek, Universal stüdyolarındaki teknikle hazırlanacak çok önemli sinemaların bulunacağı müzeye yılda 3 milyon turist beklediklerini dile getirdi. Başkan Gökçek, bunun yanı sıra gelecek dönem içinde bir de film platosu kurarak, Ankara’yı film sektörünün de merkezi haline getireceklerini vurguladı.

- ÖZEL KENT İMAJLARI MARKA DEĞERİNİ ARTIRACAK

“Marka değerini yükseltecek özel kent imajları” başlığı altında Ankara genelinde kavşak noktalarına 52 saat kulesi yerleştireceklerini ve giriş yollarına 5 büyük kapı inşa edeceklerini de açıklayan Başkan Gökçek, “Ankara, saat zengini hale gelecek. Yapılan saatler, Ankara’ya ayrı bir hava katacak” diye konuştu.

Başkan Gökçek, sunumunu 8’i bitirilen, Kuzey Ankara ve Anka Park’la sayısı 10’u bulacak rekreasyon alanları, Ulus Tarihi Kent Yenileme Merkezi Projesi, Esenboğa Yolu’na inşa edilen Cumhuriyet döneminin en heybetli camisi ve 5 bin kişilik kongre merkezi hakkında da bilgi vererek sürdürdü.

- AMİRAL SEKTÖR İNŞAAT

Sunumunun son bölümünde ise inşaat sektörüne yönelik görüşlerini açıklayan Başkan Gökçek, “Önümüzdeki dönem de amiral sektörün inşaat sektörü olacağını düşünüyorum. Müteahhitlerimiz birleşerek bizden proje talep ederse, onlara da her türlü yardıma açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Başkan Gökçek, sınırların genişlemesiyle birlikte tarım ve hayvancılık alanında da yatırımlara destek vereceklerini açıkladı.

MARKA ŞEHİRLER İÇİN KENT EKONOMİLERİ FORUMU
MARKA ŞEHİRLER İÇİN KENT EKONOMİLERİ FORUMU
MARKA ŞEHİRLER İÇİN KENT EKONOMİLERİ FORUMU
MARKA ŞEHİRLER İÇİN KENT EKONOMİLERİ FORUMU