Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Medine Belediye Başkanı’ndan Başkan GÖKÇEK’e Ziyaret…

-MEDİNE BELEDİYE BAŞKANI ABDUL AZİZ RAHMAN ABDUL RAHMAN AL HUSSAİN VE BERABERİNDEKİ HEYET, BAŞKAN GÖKÇEK’ İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ -KONUK HEYETE, HIDIRLIKTEPE’DE YAPIMI PLANLANAN DİN, İNANÇ VE TARİH MÜZESİ’NE İLİŞKİN DE BRİFİNG VEREN BAŞKAN GÖKÇEK: “SİZLERİ ANKARA’DA GÖRMEKTEN ÇOK MUTLU OLDUM” -KONUK BAŞKAN HUSSAİN: “ANKARA’YI HER ZİYARET EDİŞİMİZDE DAHA GELİŞMİŞ VE DAHA GÜZEL PROJELER GÖRÜYORUM” “BU ŞEHRİN BAŞARISINI TÜM İSLAM ŞEHİRLERİNDE DE AYNI ŞEKİLDE GÖRMEK İSTERİZ”

07 Aralık 2011 Çarşamba 07:48
Medine Belediye Başkanı’ndan Başkan GÖKÇEK’e Ziyaret…

1.jpg

Suudi Arabistan’ın Medine Şehri Belediye Başkanı Abdul Aziz Rahman Abdul Rahman Al Hussain ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.
 Başkan Gökçek’in, Büyükşehir Belediyesi tarafından Hıdırlıktepe’de yapımı planlanan din, inanç ve tarih müzesine ilişkin brifingini hayranlıkla izlediğini kaydeden konuk Başkan Al Hussain, “Ankara’yı her ziyaret edişimizde daha gelişmiş ve daha güzel projeler görüyorum” dedi. 
 Ankara ile Medine arasındaki mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve Medine’de devam eden Bilgi Ekonomi Şehri Projesi kapsamında yapılabilecek işbirliği konularının araştırılması için Başkent Ankara’da bulunan konuklarını kapıda karşılayan Başkan Gökçek, “Değerli kardeşim hoş geldiniz. Sayın Başkan, belki de en çok ziyaret ettiğimiz kentlerden birinin Belediye Başkanı. Sağ olsun her gittiğimizde bize, üstün muhabbet gösteren bir kardeşimiz. Türkiye’de, özellikle Ankara’da görmek beni çok mutlu ediyor. Şeref verdiler. Hoş geldiler” dedi.

-“BU BAŞARIYI TÜM İSLAM ŞEHİRLERİNDE GÖRMEK İSTERİZ”

2.jpg
Başkan Gökçek’in ardından söz alan ve bu güzel karşılama için teşekkür ederek sözlerine başlayan Al Hussain de “Sayın Başkan her zaman bizi böyle güzel karşılıyor. En güzeli de manevi bir atmosferde kardeşlik duygularıyla bizi karşılaması. Ankara’yı her ziyaret edişimizde daha gelişmiş ve daha güzel projeler görüyorum ve bundan memnun oluyorum.  Çalışmalarınızın takdir edildiği görülüyor. Bu şehrin başarısını tüm İslam şehirlerinde de aynı şekilde görmek isteriz” diye konuştu.
Başkan Gökçek, özel işlemeli vazo hediye ettiği konuk başkanın takdim ettiği Kabe’nin üzerindeki “kandil” adı verilen ve üzerinde “Ya Hayyu, Ya Kayyum” yazan orijinal örtüyü de “Şükran” diyerek aldı.

-İNANÇ TURİZMİNİN MERKEZİ ULUS OLACAK
  Hediyelerin ardından Başkan Al Hussain ve beraberindeki heyete, Başkan Gökçek, Ulus’ta tarihi yeniden ortaya çıkarma çalışmaları ile Büyükşehir Belediyesi’nin Hıdırlıktepe’de yapımını planladığı din, İnanç Ve Tarih Müzesine ilişkin bir brifing verdi.
Kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilecek müzede, tarihi, kültürel ve medeniyetlere ait eserler ile Müslüman mucitlerin eserlerinin numunelerinin sergileneceğini ve gösteri merkezleri bulunacağını kaydeden Başkan Gökçek, görüntüler eşliğinde kısa bir sunum yaptı.

3.jpg
Brifingi hayranlıkla izleyen ve sürekli olarak çok beğendiklerini dile getiren konuk heyete, 5 bölümden oluşacak olan müzeye ilişkin bilgi veren Başkan Melih Gökçek, “Örneğin müzedeki sinema bölümünde özellikle Hac mevsiminden önce, Hac’ın nasıl yapıldığına dair bilgiler verilecek. Diğer zamanlarda da dini filmler gösterilecek. Diğer bir bölümde ise Müslüman mucitlerin eserlerini sergileyeceğiz. 20. asrın sonu ve 21. asrın başındaki teknolojiyle ancak anlaşılabilen Ayet-i Kerimeler Üniversal stüdyolarında işlenip, takdim edilecek. Bunlar da çok orijinal ve son teknoloji kullanılarak, burada yaşarmışcasına sergilenecek” diye konuştu.
Söz konusu bölümde de 50’ye yakın konunun işleneceğini ifade eden Başkan Gökçek, film eşliğinde verdiği brifingde, “Böyle sayısız şeyler olacak” dedi.

-“BAŞARILI ÇALIŞMALARINIZI MEDİNE’DE DE ANLATIN”
Müzenin planlamasını çok beğendiğini kaydeden Konuk Başkan Al Hussain de Medine’de düzenledikleri bir konferansa Başkan Gökçek’i davet ederek, “Bir programımız var ve burada sizin gelip, bu başarılı çalışmalarınızı anlatmanızı ve sunum yapmanızı arzu ediyoruz” diye konuştu.
Bundan son derece memnuniyet duyacağını kaydeden Başkan Gökçek ve konuk Başkan, brifingin ardından, Hacı Bayram Camii’ni ve çevresindeki çalışmaları da yerinde inceledi.