"MEHMET AKİF - KLASİK TÜRK SANATLARI SERGİSİ"

Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı şiirin İstiklal Marşı olarak kabul edilişinin 92. Yıldönümünde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “İstiklal Marşımızın Kabul Edilişinin 92. Yıldönümünde Klasik Türk Sanatları” konulu sergi açıldı.

13 Mart 2013 Çarşamba 00:00
"MEHMET AKİF - KLASİK TÜRK SANATLARI SERGİSİ"

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABUL EDİLİŞİNİN 92.  YILDÖNÜMÜNDE KLASİK TÜRK SANATLARI” KONULU SERGİ, METRO SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI

sergi_330_13032013.jpgMehmet Akif Ersoy’un yazdığı şiirin İstiklal Marşı olarak kabul edilişinin 92.  Yıldönümünde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “İstiklal Marşımızın Kabul Edilişinin 92. Yıldönümünde Klasik Türk Sanatları” konulu sergiaçıldı.

Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılış kurdelesini Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan ile belediye bürokratları birlikte kesti.  Açılışa, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının yanı sıra davetliler ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 92. yıldönümü münasebetiyle bir araya geldikleri bu anlamlı sergide, 75 paha biçilmez eserin yer aldığına dikkat çekti. Tekcan, şunları söyledi:

“Klasik Türk sanatının eşsiz örneklerinin yer aldığı sergideki hat, tekzip, minyatür, çini ve ebru tarzı çalışmaların ana teması Mehmet Akif Ersoy. Metro Sanat Galerisi’nde,  Türkiye’de bu alandaki yegane eserleri sergiliyoruz. Ankara halkının istifadesine sunulmak için de bu nadide eserler Büyükşehir Belediyesi arşivine kazandırılmıştır.”

“Mehmet Akif - Klasik Türk Sanatları Sergisi”nde Mehmet Akif’in İstiklal Marşı ve Safahat adlı eserindeki dizelerinden oluşan 75 orijinal çalışma Başkentlilerin beğenisine sunuluyor.

17 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak sergi, daha sonra Başkent’in diğer önemli sanat galerilerinde Ankaralılarla buluşacak.