Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Meksikalı Parlamenterlerden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

-Meksika Parlamentosu Milletvekili ve Meksika-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Jose Francisko Rabago Castillo İle Beraberindeki Heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i, Makamında Ziyaret Etti -Konuk Başkan Castillo: “Ankara’nın Modern ve Temiz Görüntüsü Bizi Çok Etkiledi. Büyülendik Adeta”

03 Aralık 2010 Cuma 03:01
Meksikalı  Parlamenterlerden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

Meksika  Parlamentosu Milletvekili ve Meksika-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Jose Francisko Rabago Castillo ile beraberindeki  milletvekillerinden oluşan heyet Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.

1.JPG
Büyükşehir Belediye Binası Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette konuşan konuk Başkan Castillo, son yıllarda büyük önem kazanan Türkiye’yi yakından görmek, tanımak ve çeşitli bilgiler almak için geldiklerini kaydetti. Türkiye’deki tarihe ve tarihi eserlere hayran kaldıklarını da belirten konuk Başkan Castillo, “Türkiye ile ilişkilerimizi nasıl daha çok geliştirebiliriz. Bunu sağlamak istiyoruz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’yla tanışmak istemiştik.  Ankara’nın modern ve temiz görüntüsü bizi çok etkiledi. Büyülendik adeta” diye konuştu.
 Başkan Melih Gökçek, konuk başkana çok teşekkür etti.  Ankara’nın 4 milyon 200 bin merkez nüfuslu ve çok fazla göç alan bir şehir olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, konuk heyete,  Ankara’da 4 dönem arka arkaya 17 yıldır belediye başkanlığı yaptığını anlatan Başkan Gökçek, “Benim dönemimde kent  yüzde 85 büyüdü. Bir taraftan yenileyip, bir taraftan da yeni gelenlere hizmet vermek tabi ki zor. Avrupa Birliği’ndeki belediyelere göre ekonomik imkanımız çok az. Ama buna rağmen kendi imkanlarımızı da kullanarak pek çok iş yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Konuk Meksika heyetinden Milletvekili Francisko Arturo Vega de Lamadrid ise, eskiden belediye başkanlığı da yaptığını ve Meksika’da sadece 3 yıl süren bir dönem belediye başkanlığı yapılabildiğini anlatarak, “Bu sistemin yanlışlığı Ankara’da net görülüyor. Ankara son yıllarda çok güzel ve başarılı yönetilmiş” dedi.     
 Başkan Gökçek, Meksika’daki 3 yıllık sürenin çok az olduğunu ve buradaki en önemli farkın “Tecrübe” olduğunu söyledi.
Ankara olarak son 8 yılda Avrupa Parlamentosu’ndan 4 ödül birden aldıklarını, Viyana ve Lahey’le birlikte Avrupa’da 4 ödül alan 3 kentten biri olduklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Fakat onların 25 yılda aldıkları 4 büyük ödülü biz sadece 8 yılda aldık” diye konuştu.  
 “4 ALANDA AVRUPA STANDARTLARININ ÜSTÜNE ÇIKTIK”

2.jpg
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle 4 konuda Avrupa standartlarını aştığını belirten Başkan Gökçek, bunları şöyle sıraladı:
“Çocuklara, gençlere, kadınlara, engellilere ve yaşlılara yönelik 164 sosyal ve kültürel projeyi aynı anda yürütüyoruz. Şu anda 44 civarında yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarında başarılıyız. 4 milyonluk kentler arasında trafiği en rahat kent Ankara oldu. 130 civarında alt üst geçitle trafiği çok rahatlattık. Ayrıca dünyanın pek çok ülkesinde büyük kent merkezlerinde maksimum 2 tane rekreasyon alanı vardır. Biz ise kendi dönemimizde 8 tane rekreasyon alanı yaptık”.
 Konuşmaların ardından, Başkan Gökçek ile konuklar karşılıklı hediyelerini ve plaketlerini verdiler. Başkan Melih Gökçek ile hatıra fotoğrafları da çektiren heyet, konukseverlikleri için teşekkür ettikleri Başkan Gökçek’i Meksika’ya davet ederek belediye binasından ayrıldı.