Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Meteoroloji’ nin Uyarısı Üzerine Büyükşehir Belediyesi Kriz Masası Oluşturdu...

-Aşırı Yağış Sonucu Oluşabilecek Su Baskınlarına Karşı Gerekli Önlemler Alındı -Ana Kavşak Ve Bulvarlara Acil Müdahele Ekipleri Yerleştirildi

22 Mayıs 2010 Cumartesi 01:44
Meteoroloji’ nin Uyarısı Üzerine Büyükşehir  Belediyesi Kriz Masası Oluşturdu...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısı üzerine yoğun yağış ihtimaline karşı kriz masası oluşturarak acil önlemler aldı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Sarıgül başkanlığında bir araya gelen Afet Kriz Masası, alınması gereken acil önlemlerle ilgili toplantı yaptı.

1.JPG
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre Ankara’da akşam
saat 21.00’den itibaren yarın öğlen saat 12.00’a kadar her an yoğun yağış ihtimali olduğunu belirten Mustafa Sarıgül, vatandaşların mağdur olmaması için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi olarak Fen İşleri Daire Başkanlığı, Kent
Estetiği Daire Başkanlığı, ASKİ Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, EGO Genel Müdürlüğü ve Çevre Koruma Daire Başkanlıkları bünyesinde bulunan iş makineleri ve araçların şehrin önemli bölgelerinde su baskını ihtimaline karşı konuşlandırıldığını da belirten Mustafa Sarıgül, alınan tedbirler gereği yaklaşık bin 500 kişilik personelin hazır bekletildiğini söyledi.
Aşırı yağışlar sonucu oluşabilecek muhtelif su baskınlarına karşı
gerekli kamyon, motopomp, ikmal araçları ve hafif iş makinaları gibi ekipman ve jeneratörlerin hazır olduğunu belirten Sarıgül, vatandaşların Alo 153 mavi masa hattını arayabileceklerini de ifade etti.