METEOROLOJİK UYARI !

Ankara Genelinde devam eden yağmur yağışı saat 20:00 itibariyle etkisini kaybedecek.Ancak yağış gece saatlerinde aralıklarla yağmur şeklinde yağacak, sabah saatlerinde ise Karla karışık yağmur beklentisi mevcut. Bu yağışlı havanın Cumartesi öğle saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

22 Mart 2013 Cuma 00:00
METEOROLOJİK UYARI !

Cumartesi ile Pazar'ı bağlayan gece hava sıcaklığı ciddi oranda düşüceğinden don ve buzlanma olayları görülebilir.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN UYARISI:

T.C.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü

9. Bölge Müdürlüğü

Tarih: 22 Mart 2013 Cuma    Saat: 14:30                 Uyarı No: 103             Uyarı Kodu: Normal

METEOROLOJİK UYARI

Genel Başlık                          :Zirai Don Uyarısı

Beklenen Hadise                  : Soğuk Hava dalgası

Beklendiği Yer                      : Yapılan son değerlendirmelere göre; Yarın (Cumartesi) gece saatlerinden Pazartesi sabah saatlerine kadar, Ankara ‘da ( merkez ve tüm ilçeler),  gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta ziraatle uğraşan vatandaşlarımız olmak üzere ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Geçerlilik Periyodu              : 23.03.2013 23:00 - 25.03.2013 09:00 TSİ

Hadisenin Şiddeti                : Soğuk Hava dalgası

Uyarı Yapan Merkez           : Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü

Sıcaklık Sınıflandırması

Soğuk Hava Dalgası: 3 - 5 derece altında

Kuvvetli Soğuk Hava Dalgası: 5 - 9 derece altında

Ekstrem Soğuk Hava Dalgası: 10 derece ve altında

Not: Beklenen en yüksek ve en düşük sıcaklık ile mevsim ortalamasının farkı dikkate alınarak sınıflandırılmıştır.