METRO GİRİŞİNİ OTOPARK ZANNEDEN SÜRÜCÜ FACİAYA YOL AÇIYORDU

Kolej Ankaray girişini otopark zanneden sürücü, az kalsın faciaya yol açıyordu.

19 Nisan 2013 Cuma 00:00
METRO GİRİŞİNİ OTOPARK ZANNEDEN SÜRÜCÜ FACİAYA YOL AÇIYORDU

ZONGULDAK’TAN ANKARA’YA İŞ GÖRÜŞMESİ İÇİN GELEN ERAY ULUKAYA, ANKARAY KOLEJ İSTASYONU GİRİŞİNİ OTOPARK ZANNEDİNCE ARABASIYLA AZ KALSIN BİR FACİAYA NEDEN OLUYORDU

ANKARAY KOLEJ İSTASYONU’NA GİREN ERAY ULUKAYA, BÜYÜK ÇABA SARFEDEREK ARACINI MERDİVENLERDE ZOR DURDURDU

METRO_330_19042013.jpgKolej Ankaray girişini otopark zanneden sürücü, az kalsın faciaya yol açıyordu.

Zonguldak’tan Ankara’ya iş görüşmesi için geldiğini belirten Eray Ulukaya, sabah saatlerinde aracıyla Ziya Gökalp Caddesi üzerinde Kolej istikametine doğru giderken, Ankaray girişini otopark zannederek girmek istedi. Yanında eşi olduğu halde Ankaray istasyonuna ani giriş yapan Ulukaya, sarsıntılarla birlikte yolun merdiven basamakları olduğunu fark etti. Ulukaya, merdiven basamaklarının ortasında aracını zorlukla durdurarak olası bir faciayı da son anda önledi.

METRO GÜVENLİĞİ ÖNLEM ALDI

Kazanın şokunu atlatır atlatmaz eşiyle birlikte aracından inen Ulukaya’ya, Ankaray istasyonu güvenlik görevlileri yardımcı olurken Ankaray girişi de yaya geçişine kapatıldı. Görevlilerin yardımıyla merdivenlerdeki aracın kaymaması için önlem alınırken, olay yerine gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de olası bir kaza yaşanmaması için güvenliği sağladı. Ulukaya’nın aracı daha sonra çekici vasıtasıyla istasyondan çıkarıldı.

Sabah saatlerinde yoğun trafikte bir facianın yaşanmaması sürücü ve güvenlik elemanlarını sevindirirken, trafik görevlileri de sürücüleri daha dikkatli olmaları yönünde uyardılar.

Geçen yıl Tandoğan’da yaşanan benzer kazada da bir araç aşırı hız nedeniyle Tandoğan Ankaray girişine girmişti.