Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Metro Vagonlarının Sözleşmesi İmzalandı…

Başkent Ankara’da çalışmaları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından devam eden metrolarda kullanılacak olan son teknoloji metro trenlerinin alım sözleşmesi imza töreni Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımıyla gerçekleşti.

24 Ağustos 2012 Cuma 06:39
Metro Vagonlarının Sözleşmesi İmzalandı…

Başkent Ankara’da çalışmaları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından devam eden metrolarda kullanılacak olan son teknoloji metro trenlerinin alım sözleşmesi imza töreni Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımıyla gerçekleşti.
Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bir kısmı tamamlanarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devredilen metro_vagon_protokol_400_2.jpgmetro çalışmaları çerçevesinde, Bakanlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, Ankara Metroları Araç Alımı ve İşletmeye Alma İşi İmza Töreni”ne Bakan Yıldırım ve Başkan Gökçek’in yanı sıra milletvekilleri, Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Metin Tahan, CSR Firması Başkanı Changhong Zheng, EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.
İmza töreni öncesi konuşan ve trenlerin yapım ihalesini kazanan CSR Firması Başkanı Changhong Zheng, Türkiye Cumhuriyeti’nin güzel Başkenti Ankara’da metro trenlerinin sözleşmesi için bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, firmasına ilişkin bilgiler verdi. Zaizhang’ın ardından konuşan Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Tahan da sözleşme bünyesinde 324 adet araç alınacağını söyledi. Sistemin artacak yolcu ihtiyacına göre günde 1 milyondan fazla yolcu taşıyabileceğini de kaydeden Tahan, “Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda her aşamada katkı sağlayan, bize katkılarını yardımlarını esirgemeyen sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına şükranlarımı arz ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

BAŞKAN GÖKÇEK: “İLK İKİ METRO SEÇİMLERDEN ÖNCE İŞLETMEYE ALINACAK”
Tahan’ın ardından kürsüye davet edilen Başkan Melih Gökçek, Ankara için mutlu günlerden birisini daha yaşadıklarını kaydederek, şunları söyledi:
“Ulaştırma Bakanlığımızın Ankara metrosu için katkıları dolayısıyla, başta Sayın Bakanımız olmak üzere tüm yetkili arkadaşlarıma ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. İnşallah seçimler de öne alındığı için Bakanımızın da gayretiyle, ki metro_vagon_protokol_400.jpgseçimlerden önce metromuzu harekete geçireceğiz. Hiç olmazsa ilk iki metromuz işletmeye açılacak. Bu anlamda tüm gayretleri için tekrar teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.”

BAKAN YILDIRIM: “ANKARA’YA VE ANKARALILARA HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Başkan Gökçek’in ardından dinleyicilere seslenen Bakan Yıldırım da “Bugün Ankara metrolarıyla ilgili yapılan çalışmanın en son sözleşmesini de imzalıyoruz. Ankara’ya, Ankaralılara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
“Belediye başkanımız seçimleri de ilan etti. Yükümüz biraz daha ağırlaştı” diyerek açıklamasını sürdüren Bakan Binali Yıldırım, “Aslında 2014 Mart’ına göre programımızı yapmıştık. Ancak bu programı tekrar gözden geçirip, 2013 Kasım’ına göre yeniden bir yapılanmaya, iş programına gitme ihtiyacı doğacak gibi görünüyor” dedi.
Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere tek tek teşekkür eden Bakan Yıldırım, “Metroların Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Bakanlığımıza devredilmesi aşamasında çok güzel örnek bir işbirliği sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve EGO yetkililerine ve özellikle Ankara milletvekillerimize bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Alt yapı işlerinin ortalama 3’te 2’sini tamamladıklarını ve iş programının planlandığı şekilde devam ettiğini kaydeden Bakan Yıldırım, mevcut 24 kilometrelik metro hattının çalışmaların tamamlanmasıyla 68 kilometreye çıkacağını ve 53 istasyon ile hizmet vereceğini söyledi. Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım’ın “olur”u ile imzalanan sözleşme sonunda katılımcılar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.