Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

METROBÜSLER ÖZEL METROBÜS YOLU’NDA…

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, uzun mesafelerde süreyi kısaltacak metrobüslerle, özel metrobüs yolunda “taşımalı sistemin” pilot uygulamasına Gölbaşı- AŞTİ arasında 10 Aralık Pazartesi günü başlayacak.

08 Aralık 2012 Cumartesi 00:00
METROBÜSLER ÖZEL METROBÜS YOLU’NDA…

-METROBÜSLERLE TAŞIMALI SİSTEM İLK OLARAK
GÖLBAŞI-AŞTİ ARASINDA 10 ARALIK PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK
- GÖLBAŞI MERKEZ MAHALLELERİNDEN RİNG OTOBÜSLERİ İLE GÖLBAŞI HAREKET ALANINA TAŞINACAK VATANDAŞLAR, METROBÜSLERLE ÖZEL ŞERİTLİ YOLDAN SERİ BİR ŞEKİLDE AŞTİ’YE ULAŞTIRILACAK
- AŞTİ’DEN AKTARMA İLE KENT MERKEZİNE RAHATLIKLA GELEBİLECEK OLAN YOLCULAR, TAŞIMALI SİSTEM İÇİN BASILAN “METROBÜS KARTI”NI KULLANARAK İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ BİNİŞLER İÇİN ÜCRET ÖDEMEYECEK

metrobus.jpgGölbaşı halkı, 10 Aralık Pazartesi gününden itibaren mahallelerden ringlerle metrobüse taşınacak, ardından metrobüs expres servis ile özel şeritli yoldan AŞTİ’ye ulaştırılacak, sonra da Ankaray ile kısa sürede kent merkezine varacak.
Yeni basılan “Metrobüs Kartı” ile bu sistemi kullanacak vatandaşlar, 75 dakika içinde ilk binişten sonra ikinci ve üçüncü aktarmalarda ücret ödemeyecek. EGO Genel Müdürlüğü, yeni sistemi EGO Web Sitesi, otobüs durakları, Ankaray ve Metro istasyonlarındaki ilan panolarında ayrıntılı bir şekilde duyuruyor.

- KARARI UKOME ALDI
Büyükşehir Belediyesi, UKOME Genel Kurulu’nun 12 Ekim 2012 tarih 2012/42 sayılı kararı gereği 10 Aralık 2012 tarihinden itibaren “EGO Genel Müdürlüğü otobüsleri ile Kızılay ve Ulus merkeze girmeden daha sık servis ve daha kısa süreli expres ulaşım hizmeti” vermeye başlayacak.
Pilot bölge seçilen Gölbaşı’ndan başlayacak yeni uygulamada, TOKİ Örencik Konutları da dahil olmak üzere merkez mahallelerden ring otobüsleri ile hareket alanına taşınacak yolcular, buradan metrobüslerle Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) üzerinden AŞTİ’ye ulaşacak. AŞTİ’den kent merkezine gitmek isteyen vatandaşlar, daha sonra Ankaray’ı kullanılarak kısa sürede Kızılay ve Ulus merkezlerine ulaşabilecek.

- “METROBÜS KARTI” KULLANILACAK
Bu hizmet çerçevesinde sadece Gölbaşı hatlarında kullanılması için, üzerinde; “Metrobüs Kartı” yazılı yeni bir kart basılacak. Metrobüs kartı sahibi yolcular ilk binişte ödeyecekleri ücretten sonraki 75 dakikalık süre içerisinde, Gölbaşı ve kent merkezi arasında “otobüs, metrobüs ve raylı sistem hatlarında yapacakları ikinci ve üçüncü binişleri için ücret ödemeden” ulaşım hizmetlerinden yararlanabilecek.

ÖZEL TAHSİSLİ YOL
Mevlana Bulvarı’nda (Konya Yolu) sarı çizgi ile ayrılmış tahsisli yolda hızla ilerleyecek olan metrobüsler, başlangıç ve bitiş noktaları olan Gölbaşı ve AŞTİ’de ayrılan özel hareket alanlarından yola çıkacak.
Gölbaşı İlçesi ile AŞTİ arasında projelendirilen Otobüs Özel Şeridi ise 17 km. uzunluğunda ve Konya Yolu’nun sağ şeridinde geliş-gidiş olarak kullanılacak. Metrobüs Özel Şeridi, Konya Yolu’nu kesen cadde ve sokak ayrım noktaları dışında diğer araçlar tarafından kesinlikle kullanılamayacak.

METROBÜSLER ÖZEL METROBÜS YOLU’NDA…
METROBÜSLER ÖZEL METROBÜS YOLU’NDA…
METROBÜSLER ÖZEL METROBÜS YOLU’NDA…
METROBÜSLER ÖZEL METROBÜS YOLU’NDA…
METROBÜSLER ÖZEL METROBÜS YOLU’NDA…