Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Mevlana’nın Anısına Yakışır Anma…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ,MEVLANA CELALEDDİN RUMİ’NİN ÖLÜMÜNÜN 737. YILDÖNÜMÜNDE DÜZENLEDİĞİ TÜRK TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ VE SEMAZEN RİTÜELİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ -TÜRKİYE EKONOMİ VE SOSYAL ARAŞTIRMALAR VAKFI BAŞKANI DR.AGAH OKTAY GÜNER “MELİH GÖKÇEK’E HASET DUYANLAR BU GÜZEL SALON İÇİN TEŞEKKÜR ETMEK YERİNE ELEŞTİRİDE BULUNUYORLAR”

20 Aralık 2010 Pazartesi 12:43
Mevlana’nın  Anısına Yakışır Anma…

1.JPG

Mevlana Celaleddin Rumi, ölümünün 737. Yılında adına yakışır bir konser ve Semazen gösterisiyle anıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda Mevlana’nın anısına düzenlenen Türk Tasavvuf müziği konseri ve gerçekleştirilen semazen ritüeli Ankaralılardan  büyük ilgi gördü.
Program çerçevesinde izleyicilere hitap eden eski bakanlardan Türkiye Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Başkanı Dr.Agah Oktay Güner, Mevlana Celaleddin Rumi’nin yaşamını ve felsefesini özetleyerek izleyenlere bilgi verdi.
Konuşmasında insan yaşamında hasedin kötü bir huy olarak var olduğuna dikkat çeken Güner, bu güzel salonu Başkent’e kazandıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür etmesi gereken muhaliflerinin, duydukları haset yüzünden salon için belediyenin parasının harcandığı gibi anlamsız eleştirilerle haksızlık yapmalarından üzüntü duyduğunu ifade etti. 
Konuşmanın ardından programa katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, Dr. Agah Oktay Güner’e günün anısına bir plaket ve bir buket çiçek verdi.
Anma programının ilk bölümünde Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Müziği Sazları ve Korosu, Türk Tasavvuf   Müziği’nin anlam yüklü eserlerini seslendirdiler.

2.jpg
Ankaralı musiki severlerin konser boyunca müziğin büyüleyici ritmine ve Allah aşkını dile getiren eserlerde koroya eşlik ettikleri görüldü.  Neyzenbaşı üstad Ekrem Vural’ın zaman zaman saz heyetiyle birlikte solo, zaman zaman da kanun ile birlikte seslendirdiği Türk Tasavvuf Müziği’nin insan ruhunu derinden etkileyen notaları salonu hınca hınç dolduran musiki severleri duygulu bir atmosfere büründürdü.
Programın 2. bölümü başlamadan önce neyzen Cevdet Yıldız Mevlana Dergahı’nın vazgeçilmez ritüeli semazen  hakkında izleyicilere bilgi verdi ve semazenin nasıl izlenmesi gerektiği hususunda tavsiyelerde bulundu.   Daha sonra sergilenen semazen ritüeli izleyicileri adeta büyüledi.
Sahnedeki atmosfer ile bütünleşen izleyiciler, semazen ritüelini sonuna kadar, özüne uygun bir sessizlik içerisinde manevi katılımın yoğun olarak yaşandığı bir atmosferde izlediler. 
Semazen ritüeli ile programın tamamlanmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Kültür Daire Başkanı Selma Okuroğlu, performansıyla programa ayrı bir renk katan neyzen başı Ekrem Vural’a bir demet çiçek verdi.