Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Milli Müdafaa Caddesi’ndeki Trafik Düzenlemesi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Güvenpark’tan hareket eden Dikmen ve Ayrancı minibüslerinin Milli Müdafaa Caddesi’nin Genelkurmay Kavşağı’na çıkış istikametini tek şerit olarak kullanabilmesi için yaptığı düzenleme, hem vatandaşı hem de minibüsçüleri memnun etti.

24 Ağustos 2012 Cuma 08:23
Milli Müdafaa Caddesi’ndeki Trafik Düzenlemesi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, GÜVENPARK’TAN HAREKET EDEN DİKMEN VE AYRANCI MİNİBÜSLERİNİN MİLLİ MÜDAFAA CADDESİ’NDEN GENELKURMAY KAVŞAĞI’NA TEK ŞERİTTEN ÇIKMALARI İÇİN YAPTIĞI DÜZENLEME, HEM VATANDAŞI HEM DE MİNİBÜSÇÜLERİ MEMNUN ETTİ
-GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA UYGULAMAYA BAŞLAYAN DÜZENLEME İLE VATANDAŞLAR ZAMAN KAYBINDAN, MİNİBÜSÇÜLER İSE YAKIT VE TRAFİK YOĞUNLUĞUNDAN KURTULDU
-MİNİBÜSÇÜLER ESNAF ODASI BAŞKANI HACI BEKİR GANİ:
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN MELİH GÖKÇEK’E ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
“OKULLAR AÇILDIĞI ZAMAN GÜVENPARK’TAKİ ARAÇ SAYIMIZI AZALTARAK, BU RAHATLIĞI DEVAM ETTİRECEĞİZ”


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Güvenpark’tan hareket eden Dikmen ve Ayrancı minibüslerinin Milli Müdafaa Caddesi’nin Genelkurmay Kavşağı’na çıkış istikametini tek şerit olarak kullanabilmesi için yaptığı düzenleme, hem vatandaşı hem de minibüsçüleri memnun etti.
Vatandaşların yoğun talebi üzerine hem zaman kaybının önüne geçilmesi hem de trafiğin rahatlatılması amacıyla geçtiğimiz haftalarda uygulanmaya başlayan düzenleme minibüsçülere de büyük kolaylık sağlıyor.
Uygulamanın minibüsçüler ve vatandaşları çok memnun ettiğini kaydeden Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacı Bekir Gani, “Düzenlemeye onay veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyoruz. Okullar 

milli_mudafa_trafik_400.jpgaçıldığı zaman da aynı rahatlığın devam etmesi için Güvenpark’taki minibüs sayımızı azaltarak, Dikmen, Ayrancı, Öveçler gibi semtlerdeki duraklarımızı depolama alanı olarak kullanacağız” dedi.

-MİLLİ MÜDAFAA’NIN ÇIKIŞI TEK ŞERİT

İnönü Bulvarı’nda süren metro çalışmaları nedeniyle daha önce Kumrular Sokak’tan başlayan ve Merasim Sokak’tan Dikmen Caddesi’ne çıkılan güzergahı izleyen Dikmen ve Ayrancı minibüsçüleri ile bölgede oturan vatandaşların yoğun talebi üzerine sadece bu minibüsler için yeni bir güzergah çalışması yapılmıştı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, zaman kaybının önlenmesi ve trafik yükünün rahatlatılması için yeni bir güzergah belirleyip, gerekli yönlendirme çalışmalarını geçtiğimiz haftalarda tamamlamış ve uygulamaya koymuştu.

-BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR

Deneme amaçlı başlatılan ve vatandaşlar ile minibüsçü esnafına büyük kolaylıklar sağlayan yeni düzenleme ile Güvenpark’tan çıkan Dikmen ve Ayrancı minibüsleri, artık Yahya Galip Caddesi ile Milli Müdafaa Caddesi kesişiminde kurulan sinyalizasyon yardımıyla Genelkurmay Kavşağı’na kadar tek şerit üzerinden gidebiliyor ve buradan da Dikmen Caddesi’ne devam edebiliyorlar.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yeni belirlenen güzergahın, trafikte büyük sıkışıklıklara neden olması ve yoğunluk yaşanması halinde iptal edilebileceğini, şu anda halen deneme sürecinin devam ettiğini ifade ettiler.

Düzenleme öncesi Güvenpark’ta çok büyük trafik sıkıntısı yaşadıklarını ve sadece duraklardan çıkışın 30 dakikayı bulduğunu kaydeden Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Bekir Gani, “Daha sonra da izlenen güzergahta hem vatandaşlar hem de minibüsçü arkadaşlarımız uzun süreler trafikte beklemek zorunda kalıyorlardı. Bu da hem eski güzergahın trafik yükünü arttırıyor hem de vatandaşın büyük zaman kaybına neden oluyordu. Vatandaşlarımızın ve bizim konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e iletmemizin ardından şimdiki güzergaha izin verildi” diye konuştu.
Artık Milli Müdafaa Caddesi’nden Dikmen ve Ayrancı istikametine çok kısa sürede çıkabildiklerini ifade eden Gani, “Şu andaki rahatlığın İnönü Bulvarı’ndaki çalışma bitene kadar devam etmesi için biz de Güvenpark’taki araç sayımızı azaltmayı planlıyoruz. Buradaki araçlarımızı Dikmen, Ayrancı, Öveçler gibi semtlerde müsait olan duraklarımızda bekleterek, Güvenpark’taki yükü azaltacağız” dedi.