Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Minik Üyelere Sağlıklı Dakikalar…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİNCAN ÇOCUK KULÜBÜ ÜYELERİ, SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ

08 Mart 2012 Perşembe 10:36
Minik Üyelere Sağlıklı Dakikalar…

minik_uyeler_400_2_08032012.jpg

Her yaş grubu için ayrı ayrı faaliyetler düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı aile yaşam merkezleri, üyelerin zamanlarını dolu dolu ve eğlenceli bir şekilde geçirmelerini sağlarken, çocuk kulübü üyesi miniklerin sağlık kontrollerini de ihmal etmiyor.    
Bu amaçla Sincan Çocuk Kulübü anasınıfı öğrencileri sağlık taramasından geçirildi. Doktor Tuncay Karakuş tarafından genel bir kontrolden geçen anasınıfı 5-6 yaş üyeleri, durumları hakkında doktor amcalarından bilgi aldılar.
Doktor Karakuş, öğrencilere sağlıklı beslenme, diş sağlığı ve hastalıklardan korunma konularında çeşitli bilgiler verdi. Mevsimsel hastalıkların en yoğun olarak bu dönemlerde yaşandığına değinen Karakuş, çocuklardan beslenmelerine, giyimlerinedikkat etmelerini istedi, geceleri üstlerinin açık kalmamasını, grip olan kişilerle yakın temasta bulunmamalarını önerdi.
Televizyon ve bilgisayara uzun süreli ve yakından bakılmaması, cips, kola gibi zararlı gıdalardan uzak durulması, kış  aylarında C vitamini yönünden zengin olan mandalina ve portakal gibi meyveleri tüketmenin önemini anlatan Doktor Karakuş; “Günde en az iki defa dişlerinizi fırçalayın, diş fırçanızı altı ayda  bir değiştirin. Ceviz, fındık gibi sert kabuklu yiyecekleri dişlerinizle kırmayın ve en azından yılda bir kez dişlerinizi diş hekimine gösterin” dedi.
Öğrencilerin ardından velilerle de sohbet eden Karakuş,  ailelerin genellikle ilk bir yaşına kadar çocuklarını düzenli kontrollere getirseler de daha sonraki takip ve aşılarında büyük aksamalar yaptıklarına, hatta çoğu kimsenin ergenlik çağında da aşı gerektiğini bilmediğine dikkat çekti. 

minik_uyeler_400_3_08032012.jpg