08 Ekim 2014 Çarşamba 14:17
MİNİKLER İTFAİYE İLE TANIŞTI

-ANKARA İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA KONUK OLAN MİNİK ÖĞRENCİLER, K-9 ARAMA KURTARMA KÖPEKLERİNCE GERÇEKLEŞTİRİLEN GÖSTERİLERİ MERAK  VE NEŞEYLE İZLEDİ
-MİNİK ÖĞRENCİLERE YANGIN SÖNDÜRME CİHAZLARI TANITILDI, YANGIN SÖNDÜRME YÖNTEMLERİ ANLATILDI

MİNİKLER İTFAİYE İLE TANIŞTIBüyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın İskitler Merkezi’nin bu defaki konukları kreş öğrencileri oldu.
İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret eden minik öğrencilerin gözlerinde, oyuncakçılarda gördükleri itfaiyeci, itfaiye arabası ve yangın hortumu benzeri oyuncakların gerçekleri ile karşılaşmanın merak ve heyecanı vardı.
Merkezde minik öğrencilere ilk olarak yangına neden olan ateş ve ateş kaynakları tanıtıldı. Yangınların çoğu zaman dikkatsizlik ve ihmal sonucu meydana geldiğine dikkat çekilerek, miniklerden ateş ve ateş kaynaklarından uzak durmaları konusu ısrarla hatırlatıldı.
Yangın anında aranması gereken numaranın Türkiye’nin her yerinde aynı olduğu ve mutlak suretle ezberlenmesi gerektiği vurgulanırken, minik ziyaretçilere koro halinde “bir…bir… sıfır… 110” diye numara neşeli bir şekilde tekrarlatıldı.
Yer itfaiye merkezi olunca, sırada ateş ve ateşin söndürülmesi vardı. Sahada bir tabla içerisindeki suya benzin konularak oluşturulan ateşi söndürmek için büyük bir arzu gösteren minikler, eğitmenlerin nezaretinde yangın söndürme cihazı ile yakılan ateşi söndürdüler.
Yangınla mücadelede teorik ve pratik bilgilerin ardından, miniklerin K- 9 Arama Kurtarma Köpekleri ile tanışmaları ayrı bir heyecan kaynağı oluşturdu. 2 arama kurtarma köpeğinin, komutlara uyarak verdiği tepkiler çocukların büyük ilgisini çekti ve alkışlarla kutladılar.
K- 9 köpeklerine büyük bir sevgi ile yaklaşan minikler köpekleri sevdiler ve birlikte fotoğraf çektirdiler.