Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Miniklerden İtfaiye Başkanlığı’na Ziyaret…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALTINDAĞ ÇOCUK KULÜBÜ ÜYELERİ, İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞINI ZİYARET EDEREK HEM HAYATİ BİLGİLER ALDI HEM DE TATBİKATTA HEYECANLI DAKİKALAR YAŞADI

02 Şubat 2012 Perşembe 12:06
Miniklerden İtfaiye Başkanlığı’na Ziyaret…

minikler_itfaiye_ziyaret_400_2_02022012.jpg

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulüpleri’nin üyeleri yarıyıl tatilini hem eğlenerek hem bilgilenerek değerlendiriyor. Spordan sinemaya, yüzmeden kayağa, gezilerden yarışmalara kadar çeşit çeşit etkinlikle cıvıl cıvıl bir atmosfere kavuşan çocuk kulüpleri, eğitici faaliyetleri de ihmal etmiyor.  
 Kent genelindeki 21 çocuk kulübünden biri olan Altındağ Çocuk Kulübü de yarıyıl tatilini verimli değerlendiren merkezlerden biri. 2003 yılında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bölgede  yaşayan 7-14 yaş grubu çocuklara verilen en büyük hediye olan Altındağ Çocuk Kulübü, binlerce kayıtlı üyesiyle kısa sürede ilçenin sosyal yaşam merkezi haline geldi. Yarıyıl tatilini daha unutulmaz kılmak adına karne sevincinin ardından etkinliklerini çeşitlendiren Altındağ Çocuk Kulübü, pek çok eğlenceli faaliyetin yanı sıra eğitici gezilere de minikler_itfaiye_ziyaret_400_3.jpgağırlık verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne ders niteliğinde bir gezi düzenleyen kulüp idarecileri, çocukların hem bilgilendiği hem de unutulmaz anlar yaşadığı bir gün geçirmelerini sağladı.

Ankara İtfaiyesi’nde Eğitim Amirliği yapan Nihat Alaz tarafından karşılanan Altındağ Çocuk Kulübü üyeleri, önce kısa bir seminerle yangın konusunda A’dan Z’ye her şey hakkında bilgi sahibi oldular. “Yangının çıkış nedenleri, alınması gereken önlemler, yangına nasıl müdahale edilmeli, yangın sırasında neler yapılmalı, yangın tüpü nasıl kullanılmalı” gibi başlıklarda bilgilendirme yapan Alaz’ın verdiği seminer, çocukların ilginç sorularıyla da renkli hale geldi.
Seminerin ardından İtfaiye bahçesine çıkan minik itfaiyeciler, yangın söndürme tatbikatına katılarak heyecanlı dakikalar yaşadılar. Yangın söndürme konusunda birebir pratik yapan üyeler, tatil anılarına Ankara İtfaiyesi’ne yaptıkları ilgi çekici geziyi de ekleyerek, Altındağ Çocuk Kulübü’ne döndüler.