Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Minyatür Resim Sevdalıları…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BU YIL BAŞLATTIĞI KURSLA 34 “MİNYATÜR RESİM SEVDALISI”NI BULUŞTURDU

05 Mart 2012 Pazartesi 11:17
Minyatür Resim Sevdalıları…

minyatur_400_2_05032012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez başlattığı “Minyatür Resim Kursları”nda 34 Başkentli sanatsever, Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca Zerefşan Nakışhanesi’nde düzenlenen çeşitli kurslarda geleneksel kültürümüzün güzellikleri ortaya çıkartılmaya çalışılırken, Minyatür gibi doğu ve batıda çok eskiden beri bilinen resim sanatlarının da yaşatılmasına çaba gösteriliyor.  

minyatur_400_3_05032012.jpgMinyatür Resim kurslarında eğitim veren Tülay Alay, Minyatür resim sanatının, tuval üzerine yağlı boya tekniğiyle akrilik boya (su bazlı boya) ile yapılan zor ama keyifli bir resim sanatı olduğunu belirtiyor.  Eğitmen Alay, 34 minyatür resim sevdalısıyla haftada 4,5 gün çalıştıklarını, kursiyerlerin her geçen gün daha büyük bir gelişme kaydettiklerini, el becerilerinin de arttığını anlatıyor.

Amaçlarının bu köklü sanatın tual üzerine yapılabileceğini göstermek ve öğretmek olduğunu kaydeden Alay, kursiyerlerin kısa süre içinde hem renk bilgilerinin geliştiğini, hem de uzun süren boyama sonucu sabır ve dikkati öğrendiklerini söylüyor.


minyatur_400_4_05032012.jpg“DOĞAYA DAHA ESTETİK BAKIYORUM”
“Böyle güzel bir fırsatı ücretsiz sunan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” diyen kursiyer Perihan Mısırlıoğlu, büyük bir keyif aldığı kurs sayesinde artık doğaya daha estetik baktığını, ağaçları, yaprakları, dalları detaylarıyla inceleyerek tuvaline yansıttığını belirtiyor. 

Kursu gazetede görünce hemen katıldığını söyleyen Almanca Öğretmeni Gülsen Çapar ile Birsen Yıldızbaş, resmi nakış gibi işleyerek emek vermeyi öğrendiklerini; Yasemin Sarı da geleneksel el sanatlarına büyük ilgi duyduğunu ve resimlere gönül dünyasını aktardığını söylüyor. 

minyatur_400_5_05032012.jpgEmekli Albay İbrahim Dövyap, Anıtkabir, Ankara Kalesi, Ankara Evleri, Ankara Keçisi ve Ankara Kedisi gibi kentin simgelerini çalıştıklarını, Minyatür resimde akrilikle boyamanın zor ve ilginç bir teknik olduğunu kaydediyor.


“ANKARA’YA FARKLI RENKLER, FIRSATLAR KAZANDIRIYOR”

Doğma büyüme Ankaralı olduğunu söyleyen Kimya Teknisyeni Fatma Erbilici, “Osmanlı kültürüne, geçmişimize çok merakım var. Bugüne dek görülemeyen farklı renkleri, fırsatları Başkent’e kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyorum” şeklinde duygularını açıklıyor.  

Emekli olarak Ankara’ya yerleşen Nuran Kürklü ise sabır ve itina etmeyi öğrendiğini, torunlarına göstermek ve geleneksel gölge tiyatrosunu anlatmak için Hacivat ve Karagöz resmi yaptığını anlatıyor.