Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Muhsin Yazıcıoğlu Parkı” Kazan’da Açılıyor...

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapılan ve Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun Adı Verilen Park, (15 Temmuz Perşembe) Saat 17.00’de Düzenlenecek Törenle Açılıyor -Açılışı Başkan Melih Gökçek Yapacak

14 Temmuz 2010 Çarşamba 04:00
“Muhsin Yazıcıoğlu Parkı” Kazan’da Açılıyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Kazan’da Ovaçayı kıyısında yaklaşık 28 bin metrekarelik büyük bir alanda yaptığı Muhsin Yazıcıoğlu Parkı (15 Temmuz-Perşembe) Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından törenle hizmete açılacak.

1.JPG
Hizmete girmesiyle birlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda Başkent’e kazandırdığı birçok rekreasyon alanı ve büyük parklardan birisi konumuna gelecek olan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, hem talihsiz bir kazada yitirdiğimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun adını yaşatacak hem de Kazanlı vatandaşlara aileleriyle huzur içinde yararlanabilecekleri, güzel zaman geçirebilecekleri yeni bir yeşil alan sunacak.
-GÜLLERİN İÇİNDE YÜRÜYÜŞ VE KOŞU YOL
Kazan Ankara Caddesi Ovaçayı kıyısı boyunca uzanan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, ziyaretçilerinin mis gibi bir havada çiçekler içinde gezebilmesi için her ayrıntı düşünülerek hazırlandı. 28 bin metrekarelik bir alanda kurulan parkta yaklaşık 17 bin rengarenk gül ağacı var.

2.jpg
Güllerin içindeki yürüyüş ve koşu yolunu kullanan vatandaşlar, parkın uç noktasında kurulan spor alanındaki kondisyon aletlerinden de yararlanabiliyor.
Çocuklar için yapılmış 2 minik oyun bahçesi bulunan park;  banklar, kamelyalar ve piknik masalarının yanı sıra modern aydınlatma direkleriyle de donatıldı. Böylece ışıl ışıl hale gelen park, akşam saatlerinde de bölge halkının ve ailelerin dolaşarak nefes alabileceği, gezip dinlenebileceği bir görünüme kavuşturuldu.
Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, 15 Temmuz Perşembe günü saat 17.00’da düzenlenecek törenle Kazanlıların hizmetine  sunulacak.