Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Münir Nurettin Selçuk Sevgisi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Koro Kurslarına Katılan Kursiyerler, Başkentlilere Usta Sanatçı Münir Nurettin Selçuk’un Besteleriyle Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

13 Aralık 2009 Pazar 00:05
Münir Nurettin Selçuk  Sevgisi…

-Usta Bestekarın Şarkılarından Oluşan Konser,   Başkentlilerden Büyük İlgi Gördü
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında ülkemizin müzik yaşantısına damgasını vurmuş ünlü sanatçılardan usta Bestekar Münir Nurettin Selçuk’u, şarkılarından oluşan bir konserle andı.   

1.gif             
  Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde açılan Türk Müziği Koro kurslarına katılan kursiyerler, Başkentlilere usta sanatçı Münir Nurettin Selçuk’un bestelerinden oluşan muhteşem bir konser verdi. 
Gençlik Parkı Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen konsere, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Selma Okuroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
Şef Dr. Cumhur Koca yönetimindeki Türk Müziği Korosu konserine Başkentlilerin ilgisi büyük olurken, Usta bestekarın gönüllere taht kurmuş klasik bestelerinden “Otomobil Uçar Gider”,  “Dönülmez Akşamın Ufkundayız” , “Zil ve Şal”,  “Beni Kör Kuyularda Merdivensiz Bıraktın” başta olmak üzere eserlerine konuklar hep bir ağızdan eşlik etti.   

2.gif
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde açılan Türk Müziği Korosu kursunda  Ekim ayından itibaren eğitim alan 17-50 yaş arası 109  Başkentli müzikseverden oluşan koronun verdiği ve Münir Nurettin Selçuk’un bestelerinden oluşan  25 eserin yer aldığı konser, konuklardan tam not aldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin, birçok sosyal projesiyle Başkentlilerin kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını gidermek amacıyla hayata geçirdiği projelerinden biri olan Türk Müziği Korosu’nda kursiyerlere bir yıl boyunca “solfej, nota bilgisi, şan ve repertuar” gibi konularda eğitim veriliyor.