Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Mutluluk, Engel Tanımaz”...

-Engelli Öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Tarafından Düzenlenen “Mahallede Şenlik Var” Panayırlarının Konuğu Oldular -60 Engelli Öğrenci, Keçiören’de Oluşturulan Panayır Alanı’nda Mutlu Bir Gün Geçirdiler

02 Haziran 2010 Çarşamba 09:48
“Mutluluk, Engel Tanımaz”...

Mutluluk, engel tanımıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği  “Mahallede Şenlik Var” panayırlarının konuğu olan bir grup engelli öğrenci, mutlu bir gün geçirdiler.

1.JPG
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Dost Özel Eğitim Merkezi’nden gelen 60 engelli öğrenci, Büyükşehir Belediyesi’nin Keçiören Belediyesi yanında oluşturduğu Panayır Alanı’nda gönüllerince eğlenme imkanı buldular. 
Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllardır yapılan ve artık geleneksel hale getirilen “Mahallede Şenlik Var” panayırları, her gün iki farklı ilçede düzenlenerek, yaz aylarında Başkent’in ilçe ve mahallelerinde vatandaşları eğlenceye doyuruyor.  
 -“BENİM EN MUTLU GÜNÜM”

2.jpg
Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle tatile gidemeyenler için organize ettiği “Mahallede Şenlik Var” panayırının Keçiören’de düzenlenen programına, öğretmenleri ve velileriyle gelen engelli öğrenciler coşku dolu saatler yaşadılar. 
 Mutluluğu gözlerinden okunan 11 yaşındaki Samet Atalay, “En çok çarpışan arabaları sevdim. Bugün, benim en mutlu günüm” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür eğlenceleri çocukların ayağına getirmesinin çok anlamlı olduğunu ifade eden öğretmenler, “Lunaparklara para verip gidemeyen birçok çocuğumuz şu an buradalar. Birçok oyuna ilk kez katılıyor, ilk kez gondola, oyun trenine biniyorlar. Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.
Panayırlarda mini konserler, tiyatro gösterileri, midilli atlar, oyun trenleri, çarpışan arabalar, motorsikletler, zıplama şatosu, şişme oyuncaklar, palyaçolar, akrobasi hareketleri çocukların büyük ilgisini çekti.
Kent merkezindeki mahalle ve semtlerin yanı sıra Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçe ve mahallelerde de dörder gün boyunca açık kalan panayırlardan vatandaşlar ücretsiz yararlanıyor.