Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Nijer Heyeti Büyükşehir Projelerini Gezdi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, NİJER CUMHURİYETİ’NİN BAŞKENTİ NİAMEY BELEDİYE BAŞKANI MOUMOUNİ VE BERABERİNDEKİ HEYETE, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN PROJELERİNİ GEZDİRDİ -KONUK BAŞKAN MOUMOUNİ: -“PROJELERİNİZİ ÇOK BEĞENDİK, ETKİLENMEMEK ELDE DEĞİL” “ANKARA’YA HAFTA SONU GELDİK. AMA YİNE DE ŞEHRİN HER YERİNDE, CADDELERDE, PARKLARDA SÜREKLİ GÖREV YAPAN İNSANLAR GÖRDÜK. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOK GAYRETLİ ÇALIŞIYOR”

18 Ekim 2011 Salı 08:28
Nijer Heyeti Büyükşehir Projelerini Gezdi…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Başkent’e gelen Nijer Cumhuriyeti’nin Başkenti Niamey Belediye Başkanı Oumarou Dogari Moumouni ve beraberindeki heyete, Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini gezdirdi.
Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu kentsel dönüşüm, rekreasyon, sosyal ve kültürel projeleriyle ilgili çeşitli bilgiler veren Başkan Gökçek, konuk heyeti kendi kullandığı golf arabasıyla Gençlik Parkı rekreasyon alanında dolaştırdı. Park içindeki Gençlik Merkezi’nin yanı sıra yenilenen Hacı Bayram Camii ve çevresini de gezdiren Başkan Gökçek’e konuk başkan Moumouni, “Ankara’ya hafta sonu geldik.  Ama yine de şehrin her yerinde, caddelerde, parklarda sürekli görev yapan insanlar gördük. Büyükşehir Belediyesi çok gayretli çalışıyor” dedi.
 
-“ÜCRETSİZ KURSLAR VERMENİZ ÇOK GÜZEL”… 

Türkiye’ye gelmeden önce Ankara’yı araştırdığını, şehri gördüğünde çok daha fazla etkilendiğini dile getiren konuk başkan Moumouni, “Dün Anıtkabir’i, Ankara Kalesi’ni ve Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ni, bugün ise Gençlik Parkı Gençlik Merkezi’ni ve Hacı Bayram Camii’ni gezdik. Etkilenmemek elde değil. Rekreasyon alanları, sosyal tesisler ve geri dönüşüm projelerinizi çok beğendik. Merkezlerde çeşitli kursları ücretsiz  vermeniz çok güzel” diye konuştu.
 Başkan Gökçek de, Gençlik Merkezleri gibi Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya geçirdiği projeler sayesinde Ankara’nın suç oranı en düşük kentlerden biri haline geldiğini , özellikle çocuk suçlarında en az şuç işlenen kentlerden birisi olduğunu belirtti.    

-KONUK HEYET, HACI BAYRAM CAMİİ’NE HAYRAN KALDI

2.jpg

Başkan Gökçek, konuk heyeti Ulus’ta restorasyonu geçtiğimiz Şubat ayında tamamlanarak hizmetine açılan Hacı Bayram Cami’ne götürdü. Başkan Gökçek, buradaki tarihi doku ve yapılan çalışmalara ilişkin ayrıntılı bilgi verdi. Nijer Cumhuriyeti’nden gelen konuk başkan ve beraberindeki heyet, Cami’nin içini ve dışını gezerken özellikle bütün bölümlerin temizliğine hayran kaldı. 
 Başkent Ankara’da yapılacak olan ve restorasyonu gerçekleştirilen projelere ilişkin de bilgiler veren Başkan Gökçek’e konuk bakan konukseverliğinden ötürü teşekkür ederek, “Ankara’ya çok büyük ve faydalı hizmetler yapmışsınız. Bu hemen görülüyor” dedi.