Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Nijer Heyeti’nden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

-NİJER CUMHURİYETİ’NİN BAŞKENTİ NİAMEY BELEDİYE BAŞKANI MOUMOUNİ VE BERABERİNDEKİ HEYET BAŞKAN GÖKÇEK’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ -BAŞKAN GÖKÇEK : “ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN SOSYAL PROJELERİ TÜRKİYE’DEKİ PEK ÇOK BELEDİYEYE ÖRNEK OLDU” “HEM TECRÜBELERİMİZİ HEM DE İMKANLARIMIZI NİJER’DEKİ KARDEŞLERİMİZE VERMEK BİZE GURUR VERİR” -NİAMEY BELEDİYE BAŞKANI MOUMOUNİ : “ANKARA’DAN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR”

17 Ekim 2011 Pazartesi 08:32
Nijer Heyeti’nden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

1.JPG

Nijer Cumhuriyeti’nin Başkenti Niamey Belediye Başkanı Oumarou Dogari Moumouni ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.
Niamey Belediye Başkanı Moumouni ve beraberindeki heyeti Ankara’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gökçek, “Bizim hem tecrübelerimizi hem de imkanlarımızı Nijer’deki müslüman kardeşlerimize vermek bize gurur verir” dedi.
Özellikle son zamanlarda Afrika ile Türkiye’nin münasebetlerinde çok ciddi bir artış görüldüğünü anlatan Başkan Gökçek, “Nijer ile olan münasebetlerimiz de bu anlamda yoğunlaşacak. Bizim buradaki hem tecrübelerimizi hem imkanlarımızı Nijer’deki kardeşlerimize, müslüman kardeşlerimize vermek bize gurur verir. İnşallah bundan sonra karşılıklı geliş gidişler de tecrübe alışverişi de artar” diye konuştu.
Konuk heyetinin özellikle sosyal projeleri gezmelerini çok arzu ettiğini belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi:

2.jpg “Bu sosyal projelerin pek çoğundan yararlanacaklarını düşünüyorum. Biz çocuklara, gençlere, kadınlara, yaşlılara ve engellilere yönelik 164 tane sosyal ve kültürel projeyi yürütüyoruz. Projelerin çoğu Türkiye’deki pek çok belediye tarafından aynen uygulanmaya başlandı. Projelerin tamamına yakını bizim Büyükşehir Belediyesi olarak ortaya ilk defa koyduğumuz projelerdir. Özellikle bu tip projeler Nijer’de uygulanırsa mutlaka büyük faydalar görüleceğini düşünüyorum. Projelerle ilgili bir örnek vermek istiyorum. Bundan 4 yıl kadar önce 15 Avrupa Birliği başkenti ile beraber Ankara’da bir sempozyum yaptık. 15 ülkenin sunduğu tüm sosyal ve kültürel projelerin iki katını tek başımıza biz sunduk. Bu da çok ciddi anlamda farkı ortaya koyuyor.”

-“ANKARA ÇOK MODERN” –

3.jpg

Nijer Cumhuriyeti Başkenti Niamey Belediye Başkanı Oumarou Dogari Moumouni ise Ankara’nın modern bir kent olduğunu belirterek, yoğun bir politik dönemden geçip seçimlerden çıktıklarını belirterek Ankara’da bulunmalarının kendileri için çok güzel olduğunu söyledi.
Türkiye ile Nijer arasında coğrafi olarak uzaklık olsa da tarihi olarak yakınlık olduğunu belirten Oumarou Dogari Moumouni, Nijer’deki insanların halen Osmanlı’yı unutmadığını anlattı.
 “Ankara’dan öğreneceğimiz çok şey var” diyen Oumarou Dogari Moumouni, Ankara ile sıkı bir bağ oluşturmak istediklerini ifade etti.
Başkan Gökçek günün hatırası olarak Niamey Belediye Başkanı Moumouni’ye el yapımı porselen bir vazo, eşine de fincan takımı hediye etti.
Başkan Gökçek, konuk heyetle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.