Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Öğrencilere Sağlıklı Beslenme Önerileri…

-Büyükşehir Belediyesi Belso a.ş. Üretim müdürü yardımcı, Altındağ Atatürk kız teknik ve meslek lisesi’ nde sağlıklı beslenme ve taze sıkılmış meyve suyunun insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini anlattı -“fast food tarzı yiyecek ve içecekler yerine geleneksel yiyecekler tercih edilmelidir”

19 Nisan 2012 Perşembe 15:48
Öğrencilere Sağlıklı Beslenme Önerileri…

beslenme_400_2_19042012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELSO Genel Müdürlüğü,   gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek, okullarda sağlıklı beslenmenin önemi ile taze sıkılmış meyve suyunun faydalarını anlatıyor.
BELSO A.Ş. Üretim Müdürü Gıda Mühendisi Ahmet Yardımcı,  Altındağ Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi Gıda Analiz Bölümü öğrencilerine gıda güvenliği, beslenme ve taze sıkılmış meyve suyunun faydaları, saklama ve tüketme koşulları hakkında bilgi vererek, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Türkiye’nin temiz ve içilebilir su, sebze, meyve ve tahılın bol miktarda bulunduğu önemli bir coğrafyanın parçası olduğuna değinen Ahmet Yardımcı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sağlıklı beslenmeye katkı sağlamak amacıyla yıllardır portakal, greyfurt, nar, havuç gibi taze sıkılmış meyve sularını hiçbir katkı maddesi içermeden, ısıl işlemlerden geçirmeden en sağlıklı şekliye üreterek oldukça uygun fiyatlarla Başkentlilere sunduğunu söyledi.-“SAĞLIKSIZ BESLENME OBEZİTEYİ TETİKLİYOR”         
Yardımcı, sağlıksız beslenme sonucu oluşan obezitenin tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de en önemli sağlık sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Gelecek nesilleri tehdit eden sağlıksız beslenme sonucu oluşan obezite hastalığının yanı sıra dünyada 1 milyara yakın nüfus açlıkla savaşmaktadır. Her 5 saniyede 10 yaş altı bir çocuk açlık ve yetersiz beslenmeye dayanan sebeplerden dolayı ölmektedir. Oysa yılda 1 milyar 300 milyon ton gıda çöpe atılmaktadır. Bunun da 220 milyon tonunu ambalajı hiç açılmamış gıda oluşturmaktadır” dedi
İsrafın önüne geçilerek, sağlıklı ve doğru beslenme yollarının sağlanması gerektiğini ifade eden Yardımcı, “Özellikle gıda konusu başta olmak üzere tüm alanlarda israfın karşısında durulmalı. Daha sağlıklı toplumun ve nesillerin oluşması için boyalı ve katkı maddeleriyle dolu uzun ömürlü gıda maddelerinin tüketilmesinden vazgeçilmelidir. Bunun yerine bol miktarda taze sebze ve meyve yenilmeli, geleneksel beslenme tarzımızı ağırlık verilmelidir.”diye konuştu.