Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“ OICC 3. DİJİTAL ETKİLEŞİM TOPLANTISI”…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı’nın (OICC) “3. Dijital Etkileşim Toplantısı” Ankara Hilton Oteli’nde başladı.

02 Ekim 2012 Salı 13:46
“ OICC 3. DİJİTAL ETKİLEŞİM TOPLANTISI”…

oicc_toplanti_770_02102012.jpg 

-İSLAM BAŞKENTLERİ VE KENTLERİ TEŞKİLATI’NIN (OICC) “3. DİJİTAL ETKİLEŞİM TOPLANTISI”ANKARA’DA BAŞLADI
- BAŞKAN GÖKÇEK:
“BUGÜN İNSANLAR EV VEYA OFİSLERİNDEN BİLGİSAYARLAR VEYA MOBİL TELEFONLAR İLE BELEDİYE İLE İLGİLİ PEK ÇOK İŞLEMLERİ ÇOK KISA BİR SÜRE İÇİNDE GERÇEKLEŞTİREBİLİYOR”
“MÜSLÜMANLAR HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR”
“BEN BU İNANÇ İLE 18 YILLIK BELEDİYE BAŞKANLIĞI SÜRESİNCE YAPTIĞIM BÜTÜN PROJE VE FAALİYETLERİMDE HALKIMIN LAYIK OLDUĞU EN KALİTELİ, EN GÜZEL ÜRÜN VE SİSTEMLERİ TAŞIMAYA BÜYÜK BİR GAYRET SARF ETTİM”



Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı’nın (OICC) “3. Dijital Etkileşim Toplantısı” Ankara Hilton Oteli’nde başladı.
Ankara'da üçüncüsü düzenlenen Dijital Etkileşim Toplantısı’nda teknolojilerinin ve üstün nitelikli dijital uygulamaların, İslam coğrafyasındaki belediye hizmetlerine aktarılması ve üyeler arasında etkin bir bilgi paylaşımına imkan tanınması konuları görüşülüyor.
Hilton Oteli’nde Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile OICC Genel Sekreteri Ömer Abdullah Kadi adına OICC Genel Sekreteri Yardımcısı Mohhammed Hamdi Mustafa yaptı.

-BAŞKAN GÖKÇEK: “MUTLULUK VE GURUR DUYUYORUM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Dünyanın dört bir yanından gelen Müslüman kardeşlerimizle kucaklaşmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum” sözleriyle başladığı konuşmasında, Ankara’nın OICC Dijial Etkileşim Komitesi’nin 3. Konferansına ev sahipliği yapmasının e-belediyeciliğe verilen önemin göstergesi olduğuna vurgu yaptı.
E-belediyecilik ya da genel adıyla elektronik devlet yönetiminin bürokratik işlemleri önemli ölçüde azaltan, şeffaflığı ve verimliliği en üst düzeye çıkaran, çağdaş yönetimin en önemli argümanı olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, “Bugün insanlar ev veya ofislerinden bilgisayarlar veya mobil telefonlar ile belediye ile ilgili pek çok işlemleri çok kısa bir süre içinde gerçekleştirebilmektedirler. Bu da zaman tasarrufu yanında ulaşımdan tutun da kırtasiye malzemelerine varıncaya kadar pek çok kazanımları beraberinde getirmektedir” diye konuştu.

- “354 BİN TAKİPÇİM İLE SÜREKLİ İLETİŞİMDEYİM”
Büyükşehir Belediyesi olarak e-belediyecilikteki nihai hedeflerini de açıklayan Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Vatandaşlarımız belediye ile ilgili her türlü iş ve işlemlerini belediyeye hiç uğramadan elektronik ortamda en kolay ve en hızlı biçimde yapıyorlar. Bunun yanı sıra dilek ve önerilerini de gerek bana gerekse ilgili bürokratlarıma elektronik yoldan ulaştırıp en kısa zamanda cevaplarını alabiliyorlar. Böylelikle halkımızın yönetime daha aktif katılımını da sağlamış oluyoruz.”
Sosyal medyada 354 bin takipçisi ile sürekli iletişim halinde olduğunu belirten Başkan Gökçek, kendisine iletilen dilek ve şikayetleri bu yolla dinlediğini ve mümkün olduğu ölçüde de cevap vermeye çalıştığını açıkladı. Belediye hizmetlerine yönelik şikayetleri anında ilgili yerlere iletip gereğini yaptırdığını ifade eden Başkan Gökçek, “Mümkünse de fotoğrafları ile kendilerine bilgi verilmesini temin etmeye çalışıyorum” dedi.

- “MÜSLÜMANLAR HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR”
Merkezi ABD’de bulunan Internet Marketing Associations tarafından bu çalışmaların değerlendirildiğini ve Las Vegas kentinde düzenlenen konferansta “Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı Ödülü” ile ödüllendirildiklerini anımsatan Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı gibi böyle önemli ve büyük bir birliğin bilgi işlem uzmanlarından oluşan dijital etkileşim toplantısında beklentimiz e-belediyecilik konusunda sadece başkalarının hazırladığı programları kullanmak değildir. Kendi kentlerimize, kültürlerimize ve ülke gerçeklerimize en uygun yazılımları üretmek en iyi tecrübeleri paylaşmak adına halkımıza sunduğumuz hizmetleri kalitesini en üst düzeye çıkaracak modeli oluşturmaktadır.”
Başkan Gökçek, “Müslümanlar her şeyin en iyisine layıktır” diyerek devam ettiği konuşmasında “Asla mevcut durum ile yetinilmemeli, hep daha iyiye, daha güzele doğru bir yöneliş içinde olmamız gerekmektedir” mesajını vererek, “Ben bu inanç ile 18 yıllık belediye başkanlığı süresince yaptığım bütün proje ve faaliyetlerimde halkımın layık olduğu en kaliteli, en güzel ürün ve sistemleri taşımaya büyük bir gayret sarf ettim. Sizlerden de özellikle e-belediyecilik konusunda aynı gayreti bekliyoruz” diye konuştu.

- “ANKARAMIZ TÜRKİYE’NİN EN YAŞANILABİLİR KENTİDİR”
Karar vericiler olarak bu konuda her türlü destek ve imkanı vermeye hazır olduklarını da ifade eden Başkan Gökçek, “Yeter ki bize yeni bir proje ve yeni bir öneri ile geliniz” dedi.
Başkan Gökçek, konuşmasının sonunda ise konuklarına Başkent Ankara’yı, özellikle tarihi ve turistik yerler ile alışveriş merkezlerini gezmelerini tavsiye ederek, “Zira Ankaramız, hızla restore edilmekte olan tarihi merkezleri, birbirinden güzel rekreasyon alanları ve alışveriş merkezleri ile açık ara Türkiye’nin en yaşanılabilir kentidir. Buradan en güzel hatıralar ile ayrılmanızı temenni ederim” diye konuştu.

- MUSTAFA: AMACIMIZ KENTLERİMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE GELİŞTİRMEK
“Sayın Kardeşimiz Melih Gökçek’e böyle anlamlı bir toplantıyı düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz” sözleriyle konuşmasına başlayan OICC Genel Sekreteri Yardımcısı Mohammed Hamdi Mustafa, Başkan Gökçek’in Ankara kentinin gelişimi ve uyguladığı sosyal projeler ile ilgili başarılı çalışmalarının uluslar arası platformda değerlendirildiğini kaydetti.
Başkan Gökçek’in World Mayor adlı yarışmada dünyanın 25 belediye başkanı arasında aday olarak yer aldığını hatırlatan Mustafa, “Biz bu konuda da desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.
54 ayrı ülkeden 170 üyesi bulunan OICC bünyesinde İslam başkentleri ve kent belediyelerinin e-belediyeciliğe geçmesinin teşviki için kurulan komitenin daha önce düzenlediği 2 toplantısında da önemli kararları alındığına değinen Mohammed Hamdi Mustafa, “Ortak amacımız kentlerimizi en güzel şekilde geliştirmek ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak” diye konuştu.
Mustafa, komitenin hedeflerini şu şekilde sundu:
oicc_toplanti_300_02102012.jpg“Daha önceki 2 toplantıda görüş birliğine varılan, uygulamada ortak mekanizmaların yaşama geçirilmesi en önemli hedefimiz. Uygulama rollerinin belirlenmesi, tavsiyeler ışığında yeni mekanizmaların geliştirilmesi, mevcut teknolojilerin yerinde incelenmesi için belediyeler arası karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi diğer önemli hedeflerimiz arasında yer almakta.”

- BAŞKAN GÖKÇEK’E ÖDÜL
Konuşmaların ardından OICC’nin çalışmalarına verdiği destekten dolayı Muhammed Hamdi Mustafa, Başkan Gökçek’e şükran plaketi takdim etti. Açılış törenin son bölümünde ise Başkan Gökçek, komite üyeleri ile birlikte “Aile Fotoğrafı” çektirdi.
OICC’nın 2007 yılında Ankara’da yapılan 11. Genel Kurulu’nda, “İslam başkentleri ve kentlerini “e-belediyeciliğe” geçiş için teşvik etmek ve gerekli çalışmaları yapmak amacıyla bir komite kurulması” kararı alınmış ve bu doğrultudaki toplantıların ilki 2008 yılında Ankara’da, ikincisi ise Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan kentinde düzenlenmişti.
Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır, Malezya, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Fas, Sudan ile 3 üniversiteden 15 uzmanın yer aldığı Dijital Etkileşim Komitesi’nin 3. Toplantısı 2 gün devam edecek.