Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ONLİNE ÜZERİNDEN SU ABONELİĞİ

ASKİ Genel Müdürlüğü yeni bir uygulamanın daha startını vererek, online üzerinden konut aboneliği değişiklik işlemleri başlattı.

07 Aralık 2013 Cumartesi 12:55
ONLİNE ÜZERİNDEN SU ABONELİĞİ

-ASKİ GENEL MÜDÜRÜ İRFAN KAYA, “BAŞKENTLİLER KONUTLARDAKİ SU ABONELİĞİ DEĞİŞİKLİKLERİNİ ARTIK ONLİNE ÜZERİNDEN DE YAPTIRABİLECEK”
-“ASKİ’NİN WEB SİTESİNDEKİ ON-LİNE ABONELİK BUTONU TIKLANARAK İŞLEM YAPILABİLİR”

aski_abone.jpgASKİ Genel Müdürlüğü yeni bir uygulamanın daha startını vererek, online üzerinden konut aboneliği değişiklik işlemleri başlattı.
Yeni uygulamaya ilişkin bilgi veren ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Başkentlilerin konutlardaki su aboneliği değişikliklerini artık online (internet) üzerinden yapabileceklerini belirterek, hizmeti vatandaşların ayağına kadar götürmeye devam edeceklerini söyledi.
Başkentlilerin, www.aski.gov.tr adresindeki ‘online abonelik işlemleri’ butonunu tıklayarak, buradaki formları doldurup su abonelik işlemlerindeki değişiklikleri yapabileceklerini ifade eden Genel Müdür Kaya, “Öncelikle T.C. kimlik numarası ile online işlemlere kayıt yapılması gerekiyor. Ardında da satın alınan ya da kiralanan konutun abone numarası yazılmalı. Sisteme yazılan abone no ve T.C numaralarıyla geçmiş borç bilgileri sorgulanabilecek. Eğer herhangi bir borç görünmüyorsa abone no üzerine kimlik bilgileri işlenip yeni abonelik alınacak. Abone formu doldurulduğunda güvence bedeli kredi kartı ile tahsil edilebilmektedir” dedi.
İnternet üzerinden yapılan abone kayıt işlemlerinin ardından en fazla 7 gün içerisinde istenilen evrakın Abone İşleri Şube Müdürlüğü ile ASKİ Bölge Müdürlüklerine şahsen veya posta ile iletilmesi gerektiğini kaydeden Kaya, “internet üzerinden yapılan başvurunun ardından abonelerimizin Abonelik Sözleşmesi imzalaması gerekmektedir. Ayrıca kimlik fotokopisi ve deprem sigortası fotokopisi de abonenin hazırlaması gereken evraklar arasındadır” diye konuştu.
İnternet üzerinden yapılan abone değişikliği işlemlerinin vatandaşların zaman kaybını en aza indirdiğini anlatan Kaya, amaçlarının abonelerin en kısa sürede, en kaliteli hizmeti alması olduğunu söyledi.

aski_abone1.jpg