Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Organ Bağışı’nın Önemi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Organ Bağışı Haftası Nedeniyle Düzenlenen Seminerde Türkiye’de Şu An 50 Bin Kişinin Organ Nakline İhtiyacı Olduğu Bildirildi -Büyükşehir Belediyesi Bilgi Erişim Merkezi’nde Yapılan Seminerde Organ Bağışının Önemine Dikkat Çekildi

04 Kasım 2009 Çarşamba 02:56
Organ Bağışı’nın Önemi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organ bağışı haftası nedeniyle gerçekleştirilen seminerde, Türkiye’de şu an 50 bin kişinin organ nakline ihtiyacı bulunduğu vurgulandı.

1.gif
Büyükşehir Belediyesi, 3-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Organ Bağışı Haftası nedeniyle, organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.
Büyükşehir Belediyesi Bilgi Erişim Merkezi’nde düzenlenen seminerde, organ nakli konusundaki gelişmeler ve sorunlar anlatılarak, Belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarının bu konudaki katkılarının önemine değinildi.
Cinnah Caddesi üzerindeki Bilgi Erişim Merkezi’nde düzenlenen seminerde sinevizyon gösterisi ile sunum yapan Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Hizmetleri Şube Müdürü Uzman Doktor Altay Köken, ‘Neden organ bağışı yapılmalıdır?   Organ nakli konusundaki doğru ve yanlış kanaatler’ konularında açıklamalarda bulundu.
Böyle anlamlı etkinliklere büyük destek veren Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Doktor Altay Köken, bazı ülkelerde çok daha yüksek olan organ bağışı oranının ülkemizde maalesef düşük olduğunu söyledi.
Belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının bu konudaki katkılarının önemine değinen Altay Köken, Türkiye’de ilk başarılı organ naklinin 3 Kasım 1975 yılında gerçekleştiğini belirtti.  Köken,  ‘Organ Mafyası gibi şehir efsanelerinin’ hem kaçırılan kişiler konusunda yanlış yönlendirmeye sebep olduğuna, hem de organ bağışı yapmak isteyenleri olumsuz etkilediğine dikkat çekti.
Bilgi Erişim Merkezi İdarecisi Kaan Güler ise, “Organ nakli için bekleyen hastalar her gün umutla iyi bir haber bekliyor. Bu hayati olay, çeşitli örneklerle seminerler verilerek ve kanun düzenlemeleriyle sürekli olarak ele alınmalı” diye konuştu.
Seminerin ardından Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, katılan üyelere müzik ziyafeti çekerken, Yaşlılar Hizmet Merkezi Şube Müdürü Atıf Soylu, Doktor Altay Köken’e bir teşekkür belgesi ile çiçek verdi.