Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

OTOMOTİV PARÇA TOPTANCILARINDAN ANKARA KENT KONSEYİ'NE ZİYARET…

Ankara Kent Konseyi Başkanı Arslan ile Bir Araya Gelen Üyeler, Başkent’in Sanayisine Katkı Sunacak Projeleri İçin Destek İstediler

25 Aralık 2012 Salı 00:00
OTOMOTİV PARÇA TOPTANCILARINDAN ANKARA KENT KONSEYİ'NE ZİYARET…

Ankara Kent Konseyi Başkanı Arslan ile Bir Araya Gelen Üyeler, Başkent’in Sanayisine Katkı Sunacak Projeleri İçin Destek İstediler 

Konsey Başkanı Arslan: “Ankara Her Konuda Olduğu Gibi Sanayide de Lojistik Merkez Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor”  

Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) üyesi Otomotiv Sanayi Yedek Parça toptancılarını temsilen bir grup, kent_konseyi_330_2_25122012.jpgAnkara Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arslan’i ziyaret etti.

Arslan, Otomotiv Sanayi Yedek Parça toptancıları ile bir araya gelmekten memnunluk duyduğunu belirterek, Kent Konseyi hakkında bilgi verdi. Arslan, Kent  Konseyi’nin amacının Başkent’teki sivil toplum kuruluşlarının istek ve talepleri ile Ankara için yararlı olacak projelerini değerlendirmek ve bunları süzgeçten geçirerek tavsiye kararı şeklinde Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunmak olduğunu ifade etti.

Otomotiv yedek parça toptancılarını temsilen ziyarette bulunan üyeler kendilerini tanıttıktan sonra Şaşmaz, Büyük Sanayi, Ostim ve İvedik Organize Sanayi gibi farklı bölgelerde işyerlerine sahip olduklarını ve bu 50 firmanın ortak hareket ettiğini ve Türkiye’nin 81 ilinde iş potansiyeline sahip olduklarını anlattılar.  

Türkiye’de otomotiv sanayinin yedek parça ihtiyacın yüzde 60’ının Ankara esnafı tarafından karşılandığını vurgulayan temsilciler, asıl hedeflerinin yurtdışına açılarak önemli bir ihracat potansiyeli oluşturmak olduğunu belirttiler.

Ortak hareket edebilmek ve uluslararası piyasada rekabet güçlerini arttırabilmek amacıyla ulaşım ve gümrük işlemlerinde kent_konseyi_300_25122012.jpgkolaylıklar sağlayacak 500 bin metrekarelik bir alana ihtiyaç duyduklarını belirten esnaf temsilcileri, bu konuda Başkan Ahmet Arslan’dan yardım istediler.

 Başkentteki üniversiteler, kamu kurumları, meslek odaları gibi kentin marka değerine katkıda bulunacak projelere değer verdiklerini ve desteklediklerini kaydeden Başkan Arslan, şöyle konuştu:

“Ankara her konuda olduğu gibi sanayide lojistik destek olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sizin ortaklık kültürünü çözerek bir araya gelerek yolun yarısını aştığınıza inanıyorum. Bundan sonra yapacağınız kendi ekonomik gücünüzü, hedeflerinizi ve oluşturacağınız istihdam kapasitesini ve projenizin kamu yararına olan etkilerini bir dosya halinde hazırlamak. Biz de bu şartları taşıyan projenizi Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in değerlendirmesine ve onun onayı ile de Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunmaya hazır hale getireceğiz.”

Ahmet Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara yararına olan her konuda girişimcilere destek olduğunu sözlerine ekledi.