Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Öveçler 4. Cadde’nin Adı “Kabil Caddesi” Oldu…

- BAŞKAN GÖKÇEK İLE KABİL BELEDİYE BAŞKANI NEVENDİŞ’İN KATILDIĞI TÖRENLE ÖVEÇLER 4. CADDEYE “KABİL” İSMİ VERİLDİ - BAŞKAN GÖKÇEK: “BİLİNMELİDİR Kİ TÜRKİYE HER ZAMAN AFGANİSTAN’IN YANINDADIR VE AFGANİSTAN’DAKİ HUZUR, BARIŞ VE GÜVENİN SAĞLANMASI İÇİN HER ZAMAN DESTEĞİNİ GÖSTERECEKTİR” - YUNUS NEVENDİŞ: “AÇILIŞI YAPILAN KABİL CADDESİ İKİ ÜLKE ARASINDAKİ DOSTLUĞUN GELDİĞİ YERİN BİR SİMGESİ”

15 Aralık 2011 Perşembe 07:04
Öveçler 4. Cadde’nin Adı “Kabil Caddesi” Oldu…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Kabil Belediye Başkanı Yunus Nevendiş’in katıldığı törenle, Öveçler 4. Caddenin adı “Kabil” olarak değiştirildi.
Çetin Emeç Bulvarı ile Öveçler 4. Cadde’nin kesiştiği kavşakta yapılan törene Başkan Gökçek ile Nevendiş’in yanı sıra Van Milletvekili Burhan Kayatürk, belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşma yapan Başkan Gökçek, Ankara ile Kabil arasındaki kardeş kent protokolünün 2003 yılında imzaladığını anımsatarak, “O günden bu yana aramızdaki gerek teknik gerekse kültürel işbirliği artarak devam etmektedir” dedi.
Bu işbirliğinin nişanesi olarak Kabil Belediye Başkanı Nevendiş’in geçen Nisan ayında ülkemize yapmış olduğu ziyarette Ankara’da bir caddeye Kabil, aynı şekilde Kabil’de bir caddeye Ankara isminin verilmesinin kararlaştırıldığını belirten Başkan Gökçek, Kabil’in en merkezi yerlerinden birinde, Türkiye Büyükelçiliğinin bulunduğu caddeye Ankara isminin verildiğini dile getirdi.
Böyle anlamlı faaliyetlerle Türk ve Afgan halkları arasındaki ebedi dostluğun daha da pekişeceğine dikkat çeken Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü
“ Bilinmelidir ki Türkiye her zaman Afganistan’ın yanındadır ve Afganistan’daki huzur, barış ve güvenin sağlanması için her zaman desteğini gösterecektir. Biz de Ankara olarak kardeş kentimiz Kabil’in kalkınması ve gelişmesi yönünde elimizden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğiz.
Uzun yıllardır çok büyük acılar çeken Afgan halkının artık bu sıkıntılardan kurtulması ve insanların daha müreffeh ve barış içerisinde hayatlarını devam ettirmesi en büyük dileğimizdir. Bu vesile ile artık Ankara’nın bir parçası olan Kabil Caddesi’nin hayırlı olmasını diliyorum.”

-NEVENDİŞ: “KABİL CADDESİ DOSTLUĞUN SİMGESİ”
 Kabil Belediye Başkanı Yunus Nevendiş ise konuşmasında iki milletin dostluğunu ve kardeşliğini pekiştirmek için bir araya geldiklerine vurgu yaptı. Afganistan ile Türkiye’nin dostluğunun çok sıkıntılı zamanlardan geçtiğini dile getiren Nevendiş, “Afgan halkı Türkiye ile sürdürülen dostluk ilişkileriyle iftihar etmekte, kıvanç duymakta ve takdirle karşılaşmaktadır. Zor günlerimizde bizim yanımızda durdunuz. Mehmetçik Afganistan’da güvenliği sağlamak için özveride bulundu. Türk kardeşlerimiz ülkemizin yeniden yapılandırması için çok yönlü yardımlar yaptı” diye konuştu.
Kabil’de cadde, üst geçit, park, hastane, cami, okul gibi pek çok projenin yapımının devam ettiğine dikkat çeken Nevendiş, “Afgan halkı adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Açılışı yapılan Kabil Caddesi’nin iki ülke arasındaki dostluğun geldiği yerin bir simgesi olduğunu söyleyen Nevendiş, “Temenni ediyorum bu sıcak dostluğumuz yeni nesiller vasıtasıyla ileriki nesillere aktarılsın, Türk ve Afgan dostluğu sürekli yaşasın ve sıcak kalsın” şeklindeki dileklerini iletti.
 Konuşmaların ardından Başkan Gökçek ile Kabil Belediye Başkanı Nevendiş, Kabil Caddesi tabelasının üzerinde bulunan örtüyü indirdiler. Başkan Gökçek, Nevendiş’e günün anısına üzerinde Kabil Caddesi yazılı tabelanın bir örneğini hediye etti.