Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Polis Radyosu’ndan Festivalde Canlı Yayın…

-POLİS RADYOSU, FESTİVAL ALANINDAKİ STANTINDAN “ANADOLU’DAN EZGİLER” ADLI RADYO PROGRAMI HERGÜN 17.00 İLE 19.00 SAATLERİ ARASINDA YAYINLANIYOR

06 Temmuz 2011 Çarşamba 14:26
Polis Radyosu’ndan Festivalde Canlı Yayın…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Büyük Ankara Festivali geçen yıllarda olduğu gibi yılda farklı yeniliklere imza atmayı sürdürüyor.
         Atatürk Kültür Merkezi alanında 2 Temmuz’da başlayan ve 10 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan “Büyük Ankara Festivali’nin bu yıl ilgi çeken etkinliklerinden biri ise Polis Radyosu’nun yaptığı canlı yayınlar oluyor. Ankara Emniyeti’nin 500 sivil polisle güvenliği en üst düzeyde sağladığı Festivale, Polis Radyosu yayınları ile de farklı bir renk katıyor.
       Türkiye’nin 49 il ve13 ilçede dinleyicileriyle buluşan 60 yıllık geçmişiyle en eski yayın kuruluşlarından biri olan Polis Radyosu tarihinde bir ilki hayata geçirerek, stüdyolarının dışında halkla iç içe bir program yaparak festival alanından canlı yayın gerçekleştiriyor. 
 - “ANADOLU’DAN EZGİLER” CANLI YAYINLANIYOR  
        Her gün 17.00 ile 19.00 saatleri arasında  “Anadolu’dan Ezgiler” Programını, festival ziyaretçilerinin katılımıyla Türkiye’ye canlı yayınlanması büyük ilgi görüyor.
        Polis Memuru Umut Sarıarslan’ın yapımcılığı ve sunuculuğunu üstlendiği “Anadolu’dan Ezgiler” Programı’nda her gün Türk Halk Müziğin sevilen sesleri birbirinden güzel türküleri seslendiriyor.  Festival ziyaretçilerinin istek türkülerinin sanatçılar tarafından anında seslendirildiği program hem alandaki izleyenlerin hem de dinleyenlerin hoşça vakit geçirmelerini sağlıyor.
          Anadolu’dan Ezgiler Programı ile Festivale ayrı duygu ve renk getiren programda her gün ayrı bir Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı yer alıyor.  Program yapımcısı Sarıarslan, festivalde gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, “Anadolu’dan Ezgiler programı haftada bir yayınlanan bir programdı. Festival süresince ise her gün canlı program yapıyoruz. Stüdyodan çıkıp halkla iç içe bir yayın gerçekleştirmek bizim için de oldukça güzel bir deneyim oluyor. Biz de bunun için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” dedi.
        Festivalde kendini dinlemeye gelenlerin canlı yayın yaptıklarına  pek inanamadıklarını dile getiren Sarıarslan, festivalde birçok genç yeteneğe de türkü söyleme ayrıcalığı yaşattıklarını söyledi.