Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Proje Ofisi Tanıtım Toplantısı…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ANKARA SANAYİ ODASI VE ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ARASINDA İMZALANAN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İLE KURULACAK OLAN “PROJE OFİSİ”NİN TANITIM TOPLANTISI OSTİM’DE YAPILDI -TOPLANTIYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, ANKARA SANAYİ ODASI BAŞKANI ÖZDEBİR İLE OSTİM ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BAŞKANI AYDIN VE BÖLGEDEKİ SANAYİCİLER KATILDI -BAŞKAN GÖKÇEK: “ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE ALT YAPI KONUSUNDA NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

24 Ekim 2011 Pazartesi 03:42
Proje Ofisi Tanıtım Toplantısı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgeleri başkanlıkları arasında imzalanan “yerel üretimin kullanımı ve istihdamın artırılması”na yönelik protokoller meyvelerini vermeye başladı.

OSTİM Sanayi Bölgesi’nde başlayan alt yapı ve asfalt çalışmalarındaki sevindirici gelişmelerin yanı sıra ikinci bir protokol ile kurulması öngörülen “Proje Ofisi”nin tanıtım toplantısı da geniş bir katılımla yapıldı.
OSTİM OSB İdare Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile OSTİM Sanayi Bölgesi Başkanı Orhan Aydın ve çok sayıda sanayici katıldı.
Başkan Gökçek, OSTİM’de yapılan bu toplantıyı çok anlamlı bulduğunu ifade ederek, “İvedik Organize Sanayi Bölgesi ile OSTİM Sanayi Bölgesi’ne, başkan olduğum andan itibaren devamlı olarak Büyükşehir Belediyesi yardımları gelmiştir” dedi.
2003 yılında organize sanayi bölgeleriyle ilgili kanun çıkınca organize sanayi bölgelerinin belediyelerden koptuğunu vurgulayan Başkan Gökçek, bu karara başlangıçta prensip olarak karşı çıktığını ancak zaman içerisinde Ankara ekonomisi, Ankaralılar ve istihdam için taviz verdiğini kaydetti. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile yapılan toplantılar sonucunda işbirliğine hemen başladıklarını dile getiren Başkan Gökçek, “Toplantıda arkadaşlarımızın sıkıntısını görünce ister istemez dayanamadık ve pek çok teklifi ben getirdim. Bu tekliflerin tamamı da kabul edilince çok mutlu oldum ve ilk adımı attık. Söz verdik; her ay 3 milyon TL, toplamda iki yılda 72 milyon Türk Liralık Allah nasip ederse aralıksız sanayi bölgelerine yardım yapacağız. İlk olarak da OSTİM’den başladık” diye konuştu.
Uzay Çağı Caddesi, Yüzüncü Yıl Bulvarı, Alın Teri Bulvarı, Ahi Evran Caddesi ve Cevat Dündar Caddesi ile birçok sokakta çalışmaların bittiğini müjdeleyen Başkan Gökçek,  alt yapı konusunda gereken her şeyin yapılacağı sözünü verdi.
Bunların dışında, çok daha önemli bir konunun “Yeni bir model” olarak “ARGE çalışmaları” olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, başta belediye olmak üzere kamu kuruluşlarının ihtiyaçlarının yerel sanayicilerden teminini sağlayacaklarını ifade etti.  Bu konuda ASO Başkanı Özdebir ile OSTİM Sanayi Bölgesi Başkanı Aydın’dan söz isteyen Başkan Gökçek,  “Bizi hiç çekinmeden her gün rahatsız edebilirsiniz, telefon açabilirsiniz. Bu sizin projeniz bizi ısrarlı bir şekilde sıkıştırın projenize sahip çıkın” dedi.

“KARDEŞ ŞEHİRLERDEN SANAYİCİLERİ DE DAVET EDEBİLİRİZ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 43 tane kardeş şehri olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, bu şehirlerden Ankara’yı ziyarete gelen yabancı yetkililerin “şunu nereden yaptırıyorsunuz, bunu nerede yaptırıyorsunuz?” gibi sorular yönelttiğini aktararak, yabancılara dağıtılmak üzere, İngilizce sanayi katalogu hazırlanması önerisinde bulundu. Bazı belediye başkanlarının Ankara’daki projelerden hemen etkilendiği nidile getiren Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 “Her gelene bu katalogdan takdim etmemiz çok güzel olur. Bundan sonra yeni bir uygulama daha yapabilirim. Bize ziyarete gelecek olan kardeş şehirlerden ekiplerin yanında sanayici iş adamlarını da buraya davet edebiliriz. Biz belediyecileri misafir ediyoruz, siz de sanayicileri ağırlarsınız. Siz de onları karşılarsınız. Bu suretle ikisi de gelince daha iyi netice almak mümkün olur. Bizim sanayi tesislerini gezdiklerinde bir hayli etkileneceklerini düşünüyorum.”
Ankara’nın belli konularda artık bir numara olduğuna da dikkat çeken Başkan Gökçek, dördüncü kez Türkiye’de “En yaşanılır kent” seçildikten sonra dünya çapında da böyle bir ödül kazanmak için son aşamaya geldiklerini kaydetti. Dünyanın en yaşanılır kentlerini seçen bir kuruluşun 80 müracaat arasında Ankara’yı ilk 3’e bıraktığı bilgisini veren Başkan Gökçek, “Demek ki bu ödülleri boşu boşuna vermiyorlar. Demek ki belli bir noktaya el birliğiyle gelmişiz. Bunun değerini bilmeliyiz” dedi.

“ANKARA ÇOK GÜVENLİ”

2.jpgBaşkan Gökçek, TBMM tarafından yapılan suç oranları araştırmasını anımsatarak sürdürdüğü konuşmasında, Ankara’da suç oranlarının çok düşük çıktığını belirterek, yetişkinlerde 72, çocuklarda 67. sırada, büyükşehirler arasında ise son sırada bulunduğunu söyledi. Bunun mükemmel bir sonuç olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Hepimizin buna katkısı mutlaka var. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak açtığımız Sokakta Çalışanlar Merkezi, gençlik merkezleri, çocuk kulüpleri, aile yaşam merkezleri, hanım lokalleri, BELTEK, BELMEK, sosyal ve kültürel yardımlarımız ki 164 proje yürütüyoruz aynı anda, bu sonuca müthiş tesiri olduğuna inanıyorum. 5000 sokakta çalışan çocuk vardı. Biz göreve başladığımızda sokakta çalışan çocuk sayısı dünyada yükselirken, bizde binlere kadar indi. Bu da işin değişik tarafını gösteriyor” diye konuştu.
Başkan Gökçek, mesleki eğitim veren BELTEK’lerin de ara eleman yetiştirme konusunda sanayicilere her türlü desteği vereceğini belirtti.

OSTİM OSB BAŞKANI AYDIN: “YENİ BİR MODELİ
GÜNDEME GETİRİYORUZ”
Büyükşehir Belediyesi ve organize sanayi bölgeleri arasında imzalanan protokol ile OSTİM sanayi bölgesinde çok hızlı bir çalışma başladığına dikkat çeken OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, “Yolların asfaltlanması konusunda inanılmaz bir gayretle son derece hayırlı bir çalışmanın meyvelerini görmeye başladık. Buradaki sanayicilerimiz adına Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibine çok teşekkürlerimi iletmek istiyorum” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 1994 yılında göreve gelmesinin ardından OSTİM organize sanayi bölgesine büyük katkıları olduğunu vurgulayan Aydın, “Sayın başkanımızın da katkılarıyla önemli bir protokole daha imza attık. Ankara şehri için çok güzel projeler hayata geçireceğiz. Bu sadece Ankara ile kalmayacak, bu çalışmalar diğer belediyelere de yansıyacak ve ülkemizin dış açığının kapatılmasına da belki de model olarak uygulanacak. Bu niyetlerle protokolün içini doldurmaya çalışıyoruz” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Ankara’daki kamu kurum ve kuruluşlarının, “mevcut ve gelecekteki makine, ekipman, yedek parça ve benzeri sanayi ürünleri ihtiyaçlarını yerli ve yerel imkanlardan karşılanması amacıyla Ankara’da üretilen tüm ürünlerin geliştirilmesi için” kurulacak Proje Ofisi hakkında katılımcılara bilgi veren Aydın, şunları söyledi:
“Yeni bir modeli gündeme getiriyoruz. Eğer şehirler kendi imkanlarını seferber eder, kendi teknolojilerini, kendi ihtiyaçlarını görmeye başlarlarsa, diğer şehirler de bunu tekrar ederlerse Türkiye açığını kapatmış olacak diye düşünüyoruz. Dolayısıyla bu çalışmayı bir belediye-sanayi-üniversite işbirliği, yerli üretim ve yeni bir model olarak sunmayı hedefliyoruz, Ankara Büyükşehir Belediyesi bu konuda bize önemli bir başlık açtı. Bu başlık sayesinde ümit ediyoruz ki Ankaramıza güzellikler gelecek.”

ASO BAŞKANI ÖZDEBİR: “ BAŞKAN GÖKÇEK İLE
İFTİHAR EDİYORUZ”

3.jpg

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “gizli bir kahraman” olarak dünya genelindeki tüm afetlerde yardım konusunda öncülük ettiğini belirterek, Van’daki depremde de oraya intikal eden ekiplerin başında da Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bulunduğunu söyledi. Dünyanın neresinde yardıma muhtaç biri varsa oraya Büyükşehir Belediyesi’nin yetişebildiğini belirten Özdebir, “Ülkem adına da Ankaralı bir vatandaş olarak da Başkan Gökçek ile iftihar ediyoruz” dedi.
Başkan Gökçek’le yapılan ARGE Projesi’nin devrim niteliğinde olduğunu kaydeden Özdebir, “Altyapı ne kadar iyileşirse, bizler de o kadar iyi faaliyette bulunabiliriz. Ayrıca, Ankara olarak, Başkan Gökçek’e hepimiz adına 40 bin kişi daha ek istihdam sağlayacağımıza söz verdik. Bunu da başaracağımıza eminim. Bu devrim niteliğindeki işbirliği, belediyelerin ihtiyaçlarının yerlileştirilmesi çalışması ve yeni ihtiyaçlar tespit edilip, bunların da yerli üretiminin sağlanması ülke ekonomisi açısından son derece önemli” diye konuştu.
Özdebir, “Bu işbirliği ile belediyenin ihtiyaçları tespit edilip, ona göre yapılacak üretimler, dünyanın her tarafına satılabilecek ürünler olacak. Bir dünya metropolü olan Ankara’da kullanılan her malzeme, dünyanın her yerinde satılabilmesi için bir referanstır. Büyükşehir Belediyesi’nin dünyada 43 kardeş şehri var. 43 başkent, düşünün… 43 çarpı Ankara denebilecek bir iş potansiyelinden bahsediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin vermiş olduğu referans bize bu projeleri o şehirlere de ihraç etme imkanı verecek” dedi.
Konuşmaların ardından OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, bölgeye verilen katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir’e birer teşekkür plaketi verdi.
Daha sonra Başkan Gökçek, ASO Başkanı Özdebir ve OSTİM OSB Başkanı Aydın ile basın mensupları OSTİM bölgesinde Büyükşehir Belediyesi iş makinalarının asfalt döktüğü bir sokakta incelemelerde bulundular.  OSTİM çalışanları tarafından alkışlarla karşılanan Başkan Gökçek, finisher makinasının üzerine çıkarak asfaltlama çalışmalarına bizzat katıldı.