Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Pursaklar Da Avrupa Parkı Açıldı...

- DEVLET BAKANI VE BAŞ MÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’İN EV SAHİPLİĞİ’NDE AVRUPA GÜNÜ ŞENLİKLERLE KUTLANIYOR - BAKAN BAĞIŞ: “AVRUPA’DA 8 YIL İÇİNDE 4 AVRUPA ÖDÜLÜ ALAN ANKARA TÜRKİYE’NİN AVRUPALILIĞINI GÖSTERMEKTEDİR. HEPİMİZİN GURURU BAŞKAN GÖKÇEK, VİZYONUYLA BELEDİYECİLİKTE, AVRUPALILARA REHBERLİK YAPABİLECEK BİR BAŞKANDIR” - BAŞKAN GÖKÇEK: “ BİZ KENDİMİZİ AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN AYRI KABUL ETMİYORUZ. AYNI ŞEKİLDE AVRUPA BİRLİĞİ’NİN DE BİZİ BÖYLE GÖRMESİNİ İSTİYORUZ

09 Mayıs 2011 Pazartesi 00:43
Pursaklar Da Avrupa Parkı Açıldı...

Başkent’te, Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ev sahipliğinde kutlanan “9  Mayıs Avrupa Günü” etkinlikleri kapsamında “Avrupa Parkı”nın açılışı gerçekleştirildi.
Pursaklar’da bulunan “Avrupa Parkı’nın açılışına, Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi, Avrupa Birliği’ne üye ülkenin büyükelçileri, belediye başkanları ve çok sayıda başkentli katıldı. 
Avrupa Parkı’nın açılışında konuşan Bakan Bağış,  Avrupa Birliği Günü’nün Kapadokya’ da start aldığını belirterek, “ AB Günü kutlamalarını geçen yıl Türkiye Büyük Millet  Meclisi’nden Gençlik Parkı’na kadar  Başkan Gökçek ve büyükelçilerle birlikte pedal çevirerek kutlamıştık. Ankara ‘da Avrupa Günü kutlamaları geleneksel hale geldi” dedi.
Açılışını yaptıkları Avrupa Birliği Parkı’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 gün gibi kısa bir sürede yapıldığına dikkat çeken Bağış,  “AB müzakerelerinde  Türkiye’nin  dinamizmine hep vurgu yapıyoruz. Bu Parkın 4 iş gününde açılmış olması Avrupa’nın Türkiye’nin dinamizmine ne kadar ihtiyaç duyduğunu göstergesidir.”dedi.
Mevlana’nın “Önemli olan aynı dili konuşmak değil aynı duyguları paylaşmaktır” dediğini vurgulayan Bağış, “Biz Avrupa birliği ülkelerle çok uzun zamandan beridir aynı değerleri paylaşıyoruz demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü ve Pazar ekonomisini savunuyoruz, bu konuda bölgemizdeki ülkelere de ilham kaynağı oluyoruz.  Soğuk savaş döneminde Avrupa Birliği kurucusu ülkelerin karşısında bulunan ülkeler, bugün AB ‘ye üye olup Türkiye’nin hala üye olamamasının aslında  Avrupa’nın düşünmesi gereken en önemli konularudur“ dedi.  
Bakan Bağış,  Ankara gibi herkesin gururu,  Avrupa’nın en modern şehirlerinden birinin son sekiz yılda Avrupa’dan dört ödül almış olması Türkiye’nin Avrupalılığını çok net bir şekilde ortaya  koyuyor diyerek  konuşmasına şöyle devam etti“ Ağabeyim demekten büyük gurur duyduğumuz Sayın Gökçek, vizyonu ve belediyeciliği ile Avrupalılara rehber olacak bir belediye başkanıdır. Bugün anneler günü,  Anadolu kadınının sabrı şefkati ve sevgisinin AB’ye giden yolda en büyük rehberimiz olacaktır. AB üyeliği anamızın ak sütü kadar Türkiye’nin hakkıdır”

"BİZ KENDİMİZİ AVRUPA BİRLİĞİ’DEN AYRI GÖRMÜYORUZ"

Avrupa Günü nedeniyle açılışı yapılan parkta konuşan Başkan Gökçek ise,” Biz kendimizi Avrupa Birliği’nden ayrı kabul etmiyor. Aynı şekilde AB’nin de bizi böyle görmesini istiyoruz” dedi.
Avrupalı olmanın en somut örneğinin ise Avrupa Parlamentosu’ndan 8 yıl gibi kısa sürede dört ödül alabilmek olduğunu ifade eden Başkan Gökçek,  bu ödüllerin 4 tanesine birden Ankara’nın dışında  sadece Lahey ve Viyana Belediyeleri olduğunu, bunlarında bu ödülleri 25 yıl içinde alabildiklerini ifade etti.

 “AVRUPA BİRLİĞİ PARKI 4 GÜNDE YAPILDI”
Başkan Gökçek, Bakan Bağış’ın geçen hafta, Avrupa Günü dolayısıyla kendisinden hazırda bulunan bir parka Avrupa Birliği Parkı adının verilmesini istediğini belirtmesine karşılık, kendisinin ise buna yeni bir park yapma önerisini getirdiğini söyledi.
Bakan Bağış’ın “Bu süre içinde yetiştirebilir misiniz ?” sorusuna, “Biz Avrupa Birliği’nden daha hızlıyız” diye cevap verdiğini ifade eden Başkan Gökçek, “ Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz AB Parkı’nı dört gün içinde tamamladık  bunun için tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ve burada bulunan tüm büyükelçilerden AB konusunda yardım bekliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Parkın açılışını gerçekleştiren Başkan Gökçek, Bakan Bağış ve konuklar daha sonra  Göksu Parkındaki şenliklere katıldılar.