Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ramazan Geceleri Gençlik Parkı’nda Bir Başka Güzel…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda Düzenlediği “Geleneksel Ramazan Eğlenceleri” Türk Temaşa Sanatının Tüm Örneklerine Ev Sahipliği Yapıyor -Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun Bahçesine Kurulu ‘Temaşa Bahçesi’nde Büyükşehir Belediye Tiyatrosu 70 Kişilik Oyuncu Ekibiyle Hacivat ile Karagöz, Aşık ile Maşuk, Meddah, Kukla ve Palyaço Gösterileriyle Başkentlilere Eğlenceli Dakikalar Yaşatıyor

17 Ağustos 2010 Salı 03:25
Ramazan Geceleri Gençlik Parkı’nda Bir Başka Güzel…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Ramazan eğlenceleri sıcak yaz akşamlarında Başkentlilerin vazgeçilmezi oldu. Gençlik Parkı’nın dört bir tarafında oluşturulan geleneksel eğlenceler, alışveriş stantları, oyun ve konser alanlarıyla ziyaretçilerine gündüzü ve gecesi birbirinden keyifli seçenekler sunuyor.

1.JPGİbadetin ve toplumsal dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı Ramazan ayında, geleneksel olarak ortak alanlarda buluşarak eğlenme geleneği bu yıl rengarenk görüntüsü, dev havuzu ve muhteşem yeşilliğiyle Gençlik Parkı’nda gerçekleşiyor.
Ramazan ayı süresince öğlen saatlerinden itibaren sahura kadar kapıları ziyaretçilere açık olan Gençlik Parkı’nda alışverişten eğlenceye birçok farklı etkinlik bir arada bulunuyor. Orucunu Park’ın güzel atmosferinde açmak isteyen Başkentliler Büyükşehir Belediyesi’nin iftar çadırlarında birbirinden güzel 4 çeşit yemek mönüsüyle misafirlerini ağırlıyor. 

TEMAŞA BAHÇESİ’NDE UNUTULMAZ EĞLENCELER… 
Geleneksel Ramazan gecelerinin en güzel eğlenceleri Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun önünde kurulu Temaşa Bahçesi’nde seyircileri ile buluşuyor.
Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrosu’nun 70 kişiden oluşan oyuncu ekibiyle Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun tüm örneklerinin sergilendiği Temâşa Bahçesi’nde, Karagöz-Hacivat, Aşuk-Maşuk, Orta Oyunu, kukla gösterisi ve Meddah gibi geleneksel temaşa sanatları  büyük ilgi görüyor.  
Temaşa Bahçesi’nde direkler arasında asılı ampullerin loş ışığı altında, hasır iskemlelerine oturup, geçmişin unutulmaya yüz tutmuş sanatlarını izleme imkanı bulan Başkentliler, ilk önce ‘Hayalci Mehmet Efendi’ rolündeki oyuncunun yaşamdan eğitici örnekler verdiği anlatımlarıyla başlıyor. Ardından sahne alan Hacivat ile Karagözün karşılıklı atışmaları, Aşık ile Maşuk’un gösterileri izleyicilere unutulmaz eğlence dolu dakikalar yaşatıyor.
Şimdiden müdavimleri oluşan Temaşa Bahçesi’ndeki oyunlar her gece 21.00 ile 23.00 saatleri arasında izlenebiliyor. 

REŞİT MUHTARDAN MUHTEŞEM KONSER…
Gençlik Parkı’nda bir araya gelen binlerce Ankaralının buluşma noktalarından biri de dev havuzun hemen yanında özel olarak oluşturulan, her gün birbirinden değerli sanatçılarının verdiği konserleri oluyor.  Ramazan Eğlenceleri etkinlikleri kapsamında konser veren İzmir Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Reşit Muhtar, halk müziğinin dillerden düşmeyen türküleri ile tasavvuf müziğinin en güzel ilahilerini Başkentliler için söyledi.