Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ramazan’ın İlk Cuma Gününde Hacıbayram Doldu Taştı…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN HACIBAYRAM-I VELİ CAMİSİ’NİN AVLUSU VE CİVARINDA DÜZENLEDİĞİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİNİN BEŞİNCİ GECESİNDE BAŞKENTLİLER ŞAİR İBRAHİM SADRİ’NİN ŞİİRLERİNİ COŞKUYLA DİNLEDİ

08 Ağustos 2011 Pazartesi 12:37
Ramazan’ın İlk Cuma Gününde Hacıbayram Doldu Taştı…

1.JPG

Ramazan ayının Cuma’ya rastlayan beşinci gününde Büyükşehir Belediyesi’nin ramazan etkinliği düzenlediği Hacıbayram doldu taştı. 
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hacıbayram-ı Veli Camisi ve çevresinde etkinliklerini ilgiyle takip eden Başkentliler, Ramazan ayındaki ilk Cuma günü teravih namazı için de Hacıbayram’ı tercih ettiler.
Namaz sonrasında konser için oluşturulan alana giden Başkentli vatandaşlar, sevilen şair İbrahim Sadri’nin güçlü yorumuyla seslendirdiği şiirlerine kulak verdi.
Yaklaşık bir saat boyunca kendi şiirlerinin yanı sıra Yunus Emre’nin şiirlerini de okuyan Sadri, “Ankara’nın manevi açıdan en zengin mekanlarından birinde, Hacıbayram’ın eteklerindeyiz. Bizi sizlerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi’nin bu güzel organizasyonu için Melih Gökçek ve bütün emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konser alanı ile yanındaki yeşil alanları da dolduran vatandaşlar, İbrahim Sadri’nin o güzel şiirlerini ve doyumsuz yorumunu coşkuyla alkışladılar.

-“BU YIL HACIBAYRAM’A İLK KEZ GELİYORUZ”…Hacıbayram’daki kitapçılar, el sanatları ürünleri, sahaflar, şekercilerin stantlarını gezen, banklarda dinlenen, çay içen binlerce Başkentliden biri de Keçiören’den gelen Yıldırım ailesi oldu. Oğuzhan Yıldırım, “Bu yıl Hacıbayram’a ilk kez geliyoruz. Büyükşehir çok başarılı düzenlemeler yapmış. Her tarafı bir başka güzel olmuş” diye konuştu.
Belediye yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerinin sürdürüldüğü Hacıbayram ve Altınpark’ta meydana gelebilecek her türlü sağlık sorununa karşı sürekli olarak, içinde yerinde müdahale yapabilecek kapasitesi olan 4 ambulansın ekipmanlarıyla hazır bulundurulduğunu bildirdiler.