Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Şampiyon Bisikletçilere Yeni Sponsor

-Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonu ve Dünya’da Türkiye’yi Temsil Edecek Tek Takım Olan Ankaragücü Bisiklet Takımı’nın Yeni Bisikletleri Törenle Teslim Edildi -Yeni Sponsor Firkmanın, Sporculara Vereceği Bisikletlerin Teslim Törenine Başkan Gökçek de Katıldı

07 Nisan 2011 Perşembe 04:08
Şampiyon Bisikletçilere Yeni Sponsor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye Şampiyonu ve dağ bisikleti klasmanında Türkiye’yi temsil edecek olan ilk Türk takımı Ankaragücü Bisiklet Takımı sporcularının, yeni sponsorları Salcano firması tarafından verilen bisikletlerinin teslim törenine katıldı.
Saray Spor Tesisleri’nde düzenlenen törene Başkan Gökçek’in yanı sıra Ankaragücü Spor Kulübü Mali ve Bisiklet Şube Sorumlusu Asbaşkanı Ayhan Atalay, Bisiklet Federasyonu Başkan Emin Müftüoğlu, Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürü Ahmet Sağlam, Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül katıldı.

1.JPG
 Türkiye'nin tek uluslararası dağ bisikleti takımı olarak UCI lisansı alan Türkiye Şampiyonu Ankaragücü Bisiklet Takımı’nın yeni bisikletlerinin teslim töreninde konuşan Ankaragücü Spor Kulübü Mali As Başkanı ve Bisiklet Şube Sorumlusu Atalay, “Kulüp olarak bütün amatör branşlarda olduğu gibi bisiklet takımında da bugüne kadar olmamış ilkleri ve başarıları yaşıyoruz. Yabancı markaların yerine Türk markalarla çalışmayı öncelikle arzu ediyoruz. Türkiye’nin büyük bisiklet fabrikalarından, önümüzdeki yıllarda dünya markası olacak bir firma olan Salcano bisiklet firması Ankaragücü Bisiklet Takımının resmi sponsoru olmuştur” dedi.
Ankaragücü bisiklet sporcularının, Türkiye’nin, dağ bisikleti klasmanında dünya yarışmalarına katılacak ilk takımı olduğunu da ifade eden Atalay, “Bu konudaki çalışmalarından ötürü başta takım antrenörümüz olmak üzere tüm oyuncu arkadaşlara başarılar diliyor ve tebrik ediyorum” diye konuştu.

2.jpg
 Bisiklet Takımına ilişkin kısa bir bilgi de veren Ayhan Atalay, Ankaragücü Bisiklet Takımı’nın en son 1930 yılında Türkiye Şampiyonluğu kazandığını hatırlatarak, “Yeni yapılan çalışmalarımızla biz artık, bütün amatör branşlarda en az Türkiye şampiyonuyuz. 12 sporcumuzdan, uluslararası klasmana katılan 7 oyuncumuza maaşlarını düzgün şekilde veriyoruz. 2016 Brezilya olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmek için değil, başarılı olmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diye konuştu.
 Atalay’ın ardından söz alan Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu da Dağ bisikletinde şu anda tek profesyonel takım olan Ankaragücü’nün, sponsorluk bisiklet teslim töreninde bulunmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek olmak üzere Ankaragücü kulüp başkanına ve idarecilerine, Salcano’ya ve bu konuda çok destek veren herkese teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Bisiklet ailesi olarak büyüyoruz” dedi.  Dağ bisikletinde bir tane, yol bisikletinde de iki tane profesyonel takım olduğunu, bu yıl da tarihte ilk defa Türkiye’yi iki yol, bir dağ bisikleti profesyonel takımının uluslararası arenada temsil edeceğini ifade eden Müftüoğlu, “Burada gerçekten çok büyük özveri gösteren herkese teşekkürler” diye konuştu.
 Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürü Sağlam ise çok mutlu bir günde bir araya geldiklerini kaydederek, “İnanıyorum ki, başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere elbirliğiyle belediye ve Ankaragücü çok daha büyük mutlulukları bize yaşatacaklar. Ankara sporcu yetiştiriyor, ancak elimizde tutamıyoruz büyük sporcuları. Huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu konudaki atılımlarından dolayı. Son günlerde boksu da faaliyetleri içerisine aldılar. Artık bunun meyvelerini yavaş yavaş göreceğiz ve Ankara hak ettiği yeri mutlaka alacaktır” dedi.
 Sağlam’ın ardından söz alan Salcano Bisiklet Firması Yönetim Kurulu üyesi Bayram Akgül de Salcano bisiklet olarak, Ankaragücü’ne sponsor olmaktan büyük gurur duyduklarının altını çizerek, “Özellikle Türkiye’nin ilk profesyonel takımıyla beraber uluslararası arenada gözükmek hem bizim için hem de milli bir bisiklet markası için de büyük bir değişiklik olacak. Bu anlamda da bize ufuk açacak” diye konuştu.

-BAŞKAN GÖKÇEK, BİSİKLETLE TUR ATTI

Konuşmaların ardından Türkiye’ye büyük gurur yaşatan 12 kişilik Bisiklet Takımı sporcuları, bisikletlerini teslim aldılar. Teslim edilen bisikletlerden birine binen ve sporculardan kısa bir bilgi aldıktan sonra saha etrafında birlikte bir tur atan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, “Gayet güzel bisikletler. Arkadaşlarımıza da hayırlı olsun. İnşallah başarılarının devamını diliyoruz. Yurtdışında da ses getirmelerini bekliyoruz. inşallah Avrupa ligi takım klasmanında ilk 10’a gireceklerine inanıyorum” dedi.
“Kaç senedir bisiklet kullanmıyordum. En son Avrupa Birliği Günü’nde kullandım” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, Federasyon Başkanı Müftüoğlu ve Salcano Bisiklet’in Yönetim Kurulu Üyesi Akgül’e, bu bisikletlerden okullara da birkaç tane verilmesi durumunda bisiklet sporuna ilginin daha da artabileceğini ve belediyenin de buna destek olabileceğini söyledi.

-METRO DEVRİ SON AŞAMADA

Bisiklet turunun ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Gökçek, bir gazetecinin Metro’nun Ulaştırma Bakanlığı’na devrinin ne aşamada olduğu konusundaki bir sorusuna, “Metronun devri tamamlanmadı. Sürecin uzamasının nedeni bir protokol maddesi var ve o maddeyle ilgili. Bu hafta çözülebilir. Bir imzaya kaldı iş. Başka bir şey yok, her şey bitti. Sonrasında ise Ulaştırma Bakanlığı alacak, ihaleye çıkacak, yapacak, bitirecek, bize devredecek ve biz de işleteceğiz. Tahmin ediyorum 2 yılda bitirirler” diyerek cevapladı.
 İlk olarak hangi hattın çalışmalarına başlanacağına ilişkin başka bir soruya da “Bakan Bey, hepsine birlikte başlamak istiyor. Ama bitme ve yapım sırasına bakacak olursak, herhalde öncelikli birinci olarak Sincan’ın, ikinci olarak Keçiören’in, son olarak da Çayyolu’nun bitmesi gerekiyor” cevabını veren Başkan Melih Gökçek, Gökkuşağı Rekreasyon Alanı ile ilgili bir soruya ilişkin olarak da şunları söyledi:
“Gökkuşağı kamu alanı olarak hizmete açılacak. Değişik işlevleri olacak, önümüzdeki hafta açarken hepsini anlatacağım. Zaten siz de açılış günü neler olacağını göreceksiniz.”
 Başkent Ankara’nın, Şanghay gibi ışıklandırılması ile ilgili geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karar alındığını ve bununla ilgili çalışmaların ne aşamada olduğu sorusunu da cevaplandıran Başkan Gökçek, “Yetiştirmeye çalışıyoruz ama projelerin yapılması biraz uzun bir zaman aldı. Çünkü buradaki ihaleyi alan firmaların yurtdışıyla irtibatı, projenin çizilmesi bir süre alıyor. Ondan dolayı bugüne kadar gecikti. Bu sene kesinlikle o aydınlatmayı yapacağız. Haziran ayına yetişir mi, yetişmez mi tam olarak kestiremiyorum ama bu sene mutlaka yapılacak” dedi.