Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Şampiyon Ekmek Kapış Kapış…

- Başkentli Şampiyon Ekmek’i Sevdi - Halk Ekmek Fabrikası Tarafından Üretilen Şampiyon Ekmek Tüketiciler Tarafından Sevildi

05 Kasım 2010 Cuma 07:29
Şampiyon Ekmek Kapış Kapış…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın, sağlık ve enerji deposu yeni çeşidi Şampiyon Ekmek, birkaç ay içinde yakaladığı, günlük 102 bin adet satış rakamıyla rekor kırıyor. Zeka ve gelişim için gerekli tüm vitaminleri içinde barındıran ve özellikle okul çağındaki çocukların beslenme çantalarındaki yerini alan Şampiyon Ekmek, orta ve üstü yaş grupları için de önemli bir gıda maddesi.
Geçtiğimiz aylarda Halk Ekmek büfelerindeki raflarda yerini alan Şampiyon Ekmek’in, Başkentliler  tarafından beğeniyle tüketildiğini belirten Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, “İlköğretim çağındaki çocukların, beslenme çantalarındaki yiyeceklerin niteliği her zaman velileri zor durumda bırakıyordu. Dar gelirli aileler ise beslenme çantasına koyacakları gıdaların temininde zorluk yaşıyorlardı. İşte Şampiyon Ekmek de hem fiyatıyla hem de içeriğindeki zengin vitaminlerle bu soruna çözüm oldu. Artık beslenme çantalarının vazgeçilmez yiyeceği bu ekmek oldu” dedi.

1.JPG
Şampiyon Ekmek’in içeriğinde un, tam randımanlı un, fındık içi, üzüm, maya, tuz, bitkisel yağ, keçi boynuzu unu, şeker, tarçın, zerdaçal, çörek otu ve mahlep bulunduğunu kaydeden Ali İlkbahar şunları söyledi:
“Türk Gıda Kodeksi’nde belirtilen katkılarla el değmeden hazırladığımız ekmeğimiz, bu sayede vitamin ve mineraller bakımından bir enerji deposu haline dönüşüyor. Bu yapısıyla artık okul çağı çocuklarının beslenme çantasındaki vazgeçilmez yiyeceği Şampiyon Ekmek oldu. Şampiyon Ekmek’te zeka ve gelişim açısından bir çocuğa gereken her türlü içerik mevcut.
Enerji ve sağlık deposu olan bu ekmeği Hacettepe Üniversitesi’nden Prof.Dr. Hamit Köksal ile birlikte hazırladık. Bu ekmek aynı zamanda orta yaş ve üstü yaş grupları için de çok önemli bir gıda maddesi oldu. Başkentlilerimizin büyük bir beğeniyle tükettiği ve yoğun ilgi gösterdiği Şampiyon Ekmek, az ekmek yemekle bütün ihtiyaçları karşılayan, hastalıklara karşı vücudu zinde ve sağlam tutan, sadece çocuklarda değil, içeriğindeki maddelerle her yaşa özel bir vitamin ve sağlık deposu.”
-“HEDEFİMİZ 200 BİN”-
Şampiyon Ekmek’in 50 gram 30 kuruş olarak Halk Ekmek büfelerinde satıldığını da kaydeden İlkbahar, bayanların günlerinde ve çay partilerinde bu ekmeği konuklarına sundukları yönünde duyumlar da aldıklarını, belirterek, “Halk Ekmek Fabrikası olarak tüketicilerin ilgisinden çok memnunuz. Sofraların vazgeçilmez besin maddesi ekmek üreticisi olarak hedefimiz, Ankaralıların sağlığına hizmet etmek” diye konuştu.
Taleplerin her geçen gün hızla arttığını belirten Ali İlkbahar, “Şampiyon ekmek satışı çok kısa bir sürede 102 bine ulaşmıştır. İlk hedefimiz 200 bindir. Bu kadar kısa sürede gösterilen bu ilgiye teşekkür ediyoruz” dedi.