Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Şangay’da Ankara Günleri…

- Şangay’da Ankara ve Türk Kültürünün Tanıtıldığı Etkinliklerin 3. Günü’nde Changshou Parkı’nda Halk Konseri Düzenlendi - Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun Gösterileri, İzleyenleri Büyülerken, Ünlü Sanatçı Ferhat Göçer Çince Söylediği Şarkı İle Büyük Beğeni Kazandı

15 Kasım 2010 Pazartesi 06:27
Şangay’da Ankara Günleri…

1.JPG

Şangay’da düzenlenen Ankara Günleri’nin üçüncü gününde düzenlenen halk konserinde Anadolu’nun dört bir yanından oluşan figürlerle bezenmiş halk oyunları ve Türk pop müziği Şangaylılarla buluştu. Kentin merkezi parklarından Changshou Parkı’nda gerçekleşen konsere Şangaylılar yoğun ilgi gösterirken, Çin’de yaşayan Türk vatandaşları da etkinliğe katılarak  memleket hasretini bir nebze olsun giderdiler..
Konsere, Ankara’dan Şangay’a gelen heyette bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bürokratlar ve milletvekilleri dışında Putou ilçesi Belediye Başkanı Sun Rong Çien de katıldı.
Şangay’da estirilen Ankara Rüzgarı muhteşem bir halk konseri ile taçlandırıldı. Heykelleriyle ünlü Changshou Parkı’nda güneşli bir sonbahar öğleninde düzenlenen açık hava konserinde coşku dolu anlar yaşandı.

2.jpg
Konser, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun(FOMGED) Seğmen gösterileriyle başladı. Gaziantep ve Silifke yörelerinden oyunlar sergileyen halk oyunları topluluğu, Zeybek, Antalya, Aşuk Maşuk, son olarak da Karadeniz oyunları ile Şangaylıları hayran bıraktı.
Daha sonra sahne alan Ferhat Göçer ise muhteşem sesi ve farklı dillerde söylediği eserler ile Şangaylıları büyüledi. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve sevilen şarkılarından bir demet sunan Göçer, Çince söylediği ve geleneksel bir ezgi olan Moli Hua adlı şarkı ile de Çinlilerin beğenisini kazandı. Çince performansı ile Şangaylılar’dan tam not alan Göçer, Türk prensesi ile Çinli gencin aşkını anlatan İtalyanca arya ile de büyük alkış topladı. Hareketli şarkılarını Şangaylıların arasında seslendiren Göçer, Uzakdoğuluların kalbini fethetti.
Konser boyunca Başkan Gökçek, iki adet fotoğraf makinesiyle baştan sona tüm konseri kayda alırken, Şangaylıların da büyük ilgisini çekti. Başkan Gökçek, konser sonunda Çinlilerle, özellikle çocuklarla bol bol fotoğraf çektirdi.
- KENTSEL DÖNÜŞÜMLERE ZİYARET

3.jpg
Şangay Belediyesi’nin davetlisi olarak Şangay’da bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, bürokratlar ve gazetecilerden oluşan heyet, kültürel etkinlikler dışında çeşitli ziyaretler de gerçekleştirdi. Putuo ilçesinde eski bir sanayi bölgesi olan ve yeniden dizayn edilen Köprüler ve Yenilikçi Endüstriler Alanı ve Tianzi Fang bölgesini gezen Başkan Gökçek ile beraberindeki heyet, Putuo Belediy Başkanı Sun Rong Çien’den bölge hakkında bilgi aldı.