Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Şangay’da Ankara Günleri…

-Çin’in En Önemli Kentlerinden Şangay’da Düzenlenen “Ankara Günleri”Ne Katılmak Üzere Yola Çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Başkanlığında Heyet, Uzun Süren Yolculuğun Ardından Şangay’a Ulaştı -11-14 Kasım Tarihleri Arasında Şangay’da Ankara Rüzgarı Estirecek Olan Başkan Gökçek, Milletvekilleri, Kültür Grupları Ve Gazetecilerden Oluşan Heyet, İlk Gününde Huangpu Nehri’nde Tekne Turu Yaptı -Başkan Gökçek: “Ben Bundan 5 Yıl Önce De Buraya Geldim. Bu Kadar Kısa Bir Sürede Bu Kadar Gelişmesi Büyük Bir Başarı”

11 Kasım 2010 Perşembe 07:00
Şangay’da Ankara Günleri…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, bürokratlar, kültür grupları ve gazetecilerden oluşan yaklaşık 115 kişilik heyetle, Çin’e çıkarma yaptı. Dünyanın en hızlı gelişen ve büyüyen, Çin’in önemli kentlerinden Şangay’da 11-14 Kasım tarihlerinde düzenlenen “Ankara Günleri” etkinliklerine katılarak, Türk kültürünün tanıtımına katkı sunacak olan heyet, 12 saatlik bir yolculuğun ardından Şangay’a ulaştı.
İlk gününde heyetle birlikte Huangpu Nehri’nde tekne turu yapan Başkan Gökçek, “Ben bundan 5 yıl önce de buraya geldim. Bu kadar kısa bir sürede bu kadar gelişmesi büyük bir başarı” dedi.

-ŞANGAY’DA ANKARA RÜZGARI
Uzakdoğu’da 3 gün boyunca Ankara rüzgarı estirecek heyet, ilk gün Huangpu nehrinde bot turu yaptı. Başta Başkan Melih Gökçek olmak üzere bol bol hatıra fotoğrafı çeken ve çektiren heyet, Şangay’ın siluetinehayran kaldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şangay Belediye Başkanlığı’nın davetlisi olarak Ankara’yı ve Türk kültürünü tanıtmak için Çin’in en gelişmiş kentlerinden Şangay’da, 11-14 Kasım tarihleri arasında “Ankara Günleri” düzenliyor. Etkinlikler için Şangay’a ulaşan heyet, ilk gününde Huangpu nehrinde bot turu yaparak, manzaranın keyfini çıkardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, bürokratlar, kültür grupları ve gazeteciler, son 5-6 yılda yükselen gökdelenlerin cephelerine yansıyan renk cümbüşü, muhteşem ışıklandırmalar ile oluşan kent silueti önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Şangay’a ilişkin izlenimlerini de aktaran Başkan Gökçek, Mimarlar Odası ve Çankaya Belediyesi’ne de göndermede bulunarak, “Dikkat ediyorsanız çok çağdışı bir kent, her taraf rengarenk, bol miktarda ışık israfı var. Alt üst geçitler deseniz o kadar çok, bizim Ankara’nın mimarlarını getireceğim buraya da bunu düzeltsinler. Rezalet bir şey” dedi.
Şangay’a Mimarlar Odası ve Çankaya Belediyesi’nden yetkilileri çağırıp, “çağdışı” olarak nitelendirdiği görüntüleri düzeltmelerini isteyeceğini de kaydeden Başkan Gökçek, “Ankara’da böyle bir şey olsaydı, kesin bizi mahkemeye verirlerdi. Mutlaka yürütmeyi durdurma kararı alırlardı. Bu kadar elektrik  israfı mı olur? Akay Kavşağı’nı kapatan kafa gelip burayı görmeli. Çankaya Belediyesi’nin kafası bu” diye konuştu.

-“BU KADAR KISA SÜREDE ÇOK GELİŞMİŞ”
Tekne turu sırasında yaptığı açıklamalar için, “Şaka bir yana Şangay muhteşem bir kent” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Melih Gökçek,  “Ben bundan 5 yıl önce de buraya geldim. Bu kadar kısa bir sürede bu kadar gelişmesi büyük bir başarı” dedi.

-ANKARA KÜLTÜRÜ ŞANGAY’DA YAŞANACAK
Şangay’daki Ankara Günleri etkinlikleri, yarın (12 Kasım Cuma) Orient Pearl TV Tower’da açılacak resim sergisi ile devam edecek. Sergi açılışının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şangay Belediye Başkanı Zen Han Zhenb’i makamında ziyaret edecek.
Akşam saatlerinde ise iki dost medeniyet, Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları Grubu’nun (FOMGED) folklorik gösterileri ve Ferhat Göçer konserinin yer aldığı Gala Yemeği’nde buluşacak.