Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Satrançta Kıyasıya Mücadele…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK KULÜPLERİ VE GENÇLİK MERKEZLERİ’NİN YETENEKLİ SATRANÇ OYUNCULARI TURNUVADA TER DÖKTÜLER

08 Şubat 2012 Çarşamba 08:55
Satrançta Kıyasıya Mücadele…

satranc_200.jpg

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulübü ve Gençlik Merkezi’ne üye iddialı satranç oyuncuları, 2. Yavuz Sultan Selim Turnuvası’nda kıyasıya mücadele ederek, yeteneklerini sergilediler.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı merkezler, çocuk ve gençlerin hayatlarında farklı pencereler açarak, zekalarını geliştirici faaliyetlere öncelik veriyor. Sportif etkinliklerden yarışmalara, gezilerden kültür sanat faaliyetlerine kadar pek çok konuda üyelerine ücretsiz hizmet veren merkezler, yetenek ve çalışma azmini körükleyen satrancın yaygınlaşması için de çaba gösteriyor.
Her birimde bulunan satranç köşeleriyle, zihinsel aktiviteyi güçlendiren ve zeka gelişimine katkıda bulunan bu köklü sporun yaygınlaşmasına destek veren merkezler, Yavuz Sultan Selim Turnuvası’nı bu yıl da düzenleyerek, ödüllendirme yoluyla gençleri satranç oynamaya özendiriyorlar.
Satrançtaki üstün yeteneği bilinen Yavuz Sultan Selim’den ismini alan,  kulüpler ve merkezler arası Satranç Turnuvası, bu yıl Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nde yapıldı. Büyükşehir Bünyesindeki 11 kulüp ve merkezden toplam 71 üyenin katıldığı turnuva 6 saat sürdü.
Turnuvayı HİSEM Satranç Akademisi’nden gelen ve Dünya Gençler Satranç Şampiyonu olan İlyas Karaibrahimoğlu’nun başkanlığında 7 hakem yönetti. İsviçre sistemine göre yapılan turnuvada üyeler, 4 yaş grubunda gün boyunca dörder maç yaptılar.
Turnuva sonunda, 7-8 yaş kategorisinde Planet Aile Yaşam Merkezi üyesi Yiğit Nuri Atakoğlu, 9-10 yaş kategorisi’nde Planet Aile Yaşam Merkezi üyesi Ertuğrul Kılıçoğlu, 11-12 yaş kategorisinde Sincan Aile Yaşam Merkezi üyesi Fatih Çubuk, 13-14 yaş kategorisinde Sincan Aile Yaşam Merkezi üyesi Mehmet Ali Ertubay birinci oldu.
Dereceye girenlerin madalyaları idareciler, koordinatörler ve okul müdürleri tarafından verildi.