Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Sazlı Sözlü Ankara Turu

- Büyükşehir Belediyesi Kent Turlarına Devam Ediyor - Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara’yı Tanımayan Ankaralılara Şehirlerini Geziyle Tanıtıyor

04 Nisan 2011 Pazartesi 05:43
Sazlı Sözlü Ankara Turu

Birçok alanda yaptığı ilklerle örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçen ay başlattığı kent gezilerine devam ediyor. Ankara’yı tanımayan Ankaralılar’a yönelik kent turunun son konukları olan Türk Müziği Amatör Korolar Birliği Derneği üyeleri sazlı sözlü eğlenceli vakit geçirdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı kent turlarına devam ediyor.

1.JPG
Yaklaşık 35 kişilik gruplar oluşturularak yapılan gezilerde Ankara’nın tarihi ve turist mekânları tanıtılıyor. Rehber eşliğinde yapılan gezilerde şehir yeniden keşfediliyor. Gezinin bu haftaki konukları Türk Müziği Amatör Korolar Birliği Derneği oldu. Sazlarını da yanlarına alarak yola çıkan Dernek üyeleri, şarkılar, türküler eşliğinde kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek, Ankara’nın tadını çıkardılar.

2.jpg
Geziden duydukları memnuniyeti dile getiren dernek üyeleri Mogan Parkı çok beğendiklerini, gezinin çok güzel organize edildiğini ifade ettiler. Ayrıca dernek temsilcisi Hayri Altınay Ankara’nın çehresini inanılmaz bir hızla değiştiren çalışmaları ve hizmetlerinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesine ve güler yüzü ile gönülden hizmet veren personeline teşekkür etti. 
Konuklarına otobüs, rehberlik ve çeşitli ikramları sunan Büyükşehir Belediyesi, isteyen herkese Ankara’nın tarihi, kültürel, turistik yerleri ile parklarını görme fırsatı sağlıyor. Gezi için başvurular, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü’ne yapılıyor.