Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

SEBZE FİDESİ DAĞITIMI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı olarak kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla; üretim sezonu öncesi proje hazırlayarak başvuruda bulunan ve talepleri alınmış olan Çiftçi Kayıt Sistemi veya Ziraat Odalarına kayıtlı, tapulu araziye sahip veya araziyi kullanma hakkı olan çiftçilerimize %75 belediyemiz hibesi ve % 25 çiftçi katkı payı karşılığı sebzesi fidesi dağıtımına başlandı.

16 Mayıs 2016 Pazartesi 08:31
SEBZE FİDESİ DAĞITIMI

SEBZE FİDESİ DAĞITIMI

sebze_fidesi_5.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı olarak kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla; üretim sezonu öncesi proje hazırlayarak başvuruda bulunan ve talepleri alınmış olan Çiftçi Kayıt Sistemi veya Ziraat Odalarına kayıtlı, tapulu araziye sahip veya araziyi kullanma hakkı olan çiftçilerimize %75 belediyemiz hibesi ve % 25 çiftçi katkı payı karşılığı sebzesi fidesi dağıtımına başlandı.
Muhtelif Sebze Fidesi Projesi çerçevesinde; Kazan ve Kalecik ilçelerinde iyi tarım uygulamaları çalışmalarında bulunan 365 çiftçimize daha verimli, sağlıklı, hastalıklara karşı dayanıklı toplamda 1.222.410 adet , 4 çeşit DOMATES, 6 çeşit BİBER ve 1 çeşit PATLICAN sebzesi fidesi dağıtımı yapılacaktır.

KAZAN İlçemizde; toplam 993.300 adet sebze fidesi dağıtılacaktır.
Kazan ilçesi Güvenç Mahallesine 270.270 adet sebze fidesi verildi. Bu miktarın ;
170.520 Adeti Domates,
75.390 Adeti Biber ve
24.360 Adeti Patlıcan fidesinden oluşmaktadır.
Kazan İlçemizdeki diğer mahallelerinde talepleri daha önce alınan ve % 25 çiftçi katkı payını yatırmış olan çiftçilerimize Sebze Fidesi dağıtımına, 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü Kazan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde devam edilecektir.
KALECİK İlçemizde de ; 229.110 adet sebze fidesi, daha önce talepleri alınan ve % 25 çiftçi katkı payını yatırmış olan çiftçilerimize 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü Kalecik Sebze Üreticileri Birliğinde dağıtımı yapılacaktır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak; üretim yapan tüm çiftçilerimize, topraklarının bereketli, masraflarının az, ürünlerinin kaliteli ve bol kazançlı olmasını dileriz.

SEBZE FİDESİ DAĞITIMI
SEBZE FİDESİ DAĞITIMI
SEBZE FİDESİ DAĞITIMI
SEBZE FİDESİ DAĞITIMI