Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Seçim Sırası Çocukların…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ 17.DÖNEM ÜYE SEÇİMLERİ, 20 KASIM PAZAR GÜNÜ’NE DENK GELEN ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDE YAPILACAK -ÇOCUK MECLİSİ’NE 150 ASİL, 150 YEDEK ÜYE SEÇİLECEK

18 Kasım 2011 Cuma 02:23
Seçim Sırası Çocukların…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’ne üye olmak isteyen 2 bin 72 aday, 20 Kasım Pazar gününe denk gelen Çocuk Hakları Günü’nde seçim heyecanı yaşayacak. 150 asil, 150 yedek üyenin seçileceği Çocuk Meclisi’nde bu yıl da, her yıl olduğu gibi başta çocuklar için olmak üzere pek çok yeni kararın altına imza atılacak.

1.jpg
Çocuk haklarının öncü uygulamalarından Çocuk Meclisi’nin 17. Dönem seçim gününün 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nde gerçekleşecek olmasının önemi de gün boyunca Çocuk Hakları Sözleşmesinin ilkeleri ve anlamı hatırlatılarak vurgulanacak.
Pazar Günü 09.00-17.00 saatleri arasında, Sıhhiye’deki yeni Çocuk Meclisi binası başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi’nin Eryaman, Altındağ, Sincan, Batıkent, Keçiören, Mamak ve Pursaklar’daki dokuz ayrı noktasında gerçekleştirilecek olan seçimlere, üyelik başvurularını yapmış olan, yaşları 9 ila 13 arasında değişen 2 bin 72  aday çocuk katılacak ve Meclis’e girme heyecanıyla tatlı bir rekabet sergileyecekler. 
Seçme ve seçilme deneyimini çocukların yaşadığı, kararları çocukların aldığı meclisin üyeleri, komisyon toplantıları ve Genel Kurul toplantılarında aldıkları tavsiye kararlarının yanı sıra, araştırma-inceleme gezileri, kurum ziyaretleri, seminerler, yarışmalar, röportajlar gerçekleştirerek, Başkentli yaşıtlarının sesi oluyorlar.

-BAŞKAN 27 KASIM’DA SEÇİLECEK…
17. Dönemin küçük vekilleri, 27 Kasım 2011 tarihinde ise Başkanlık Divanı Seçimleri için yeni bir heyecan daha yaşayacaklar. Meclis’in ilk genel kurul toplantısı ve Mazbata Töreni’nin, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katılımlarıyla Aralık ayının ilk haftasında gerçekleşmesi planlanıyor.
Seçimle ilgili bilgi, 431 55 26 ile 435 98 09  numaralı telefonlardan alınabilir.