Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Şefika Kutluer Festivali”nde Anlamlı Konser…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DE DESTEKLERİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN VE ÜNLÜ FLÜT SANATÇISI ŞEFİKA KUTLUER İLE RUS KREMLİN ODA ORKESTRASI’NIN BİRLİKTE SESLENDİRDİKLERİ “SOMALİ’YE YARDIM KONSERİ” BAŞKENTLİLERİ BÜYÜLEDİ -ŞEFİKA KUTLUER: “KONSERE KATKILARINDAN DOLAYI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE VE BAŞKAN MELİH GÖKÇEK’E ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

05 Ekim 2011 Çarşamba 09:04
“Şefika Kutluer Festivali”nde Anlamlı Konser…

Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle gerçekleştirilen ve ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer ile Rus Kremlin Oda Orkestrası’nın birlikte seslendirdikleri “Somali’ye Yardım Konseri” Başkentlileri büyüledi.

1.JPG
“2. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali”nin anlamlı konserlerinden biri daha Ankara Resim Heykel Müzesi Konser Salonu’nda gerçekleşti. Ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer, Kremlin Oda Orkestrası ile seslendirdiği ve tüm geliri Somali’ye gönderilecek olan konserde bir konuşma yaparak, “Bu festivale katkılarından dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Melih Gökçek’e huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konserin gerçekleştirildiği saatlerde Başkan Gökçek’in Ankara   Büyükşehir Belediyesi heyetiyle birlikte Washington’da olduğunu ve bu nedenle katılamadığını hatırlatan ünlü sanatçı Kutluer, “Çünkü Washington Ankara ile kardeş kent oluyor. Biz de kendisine plaketlerini 27 Ekim Perşembe günü Avrupa Birliği Oda Orkestrası ile yapacağımız görkemli kapanış konserinde takdim edeceğiz. Başkan Gökçek, geçen yıl ilki yapılan festivalimizden sonra ‘Ankara’ya Değer Katanlar Ödülü’nü bana vermişti.  Gerçekten çok mutlu oldum.  Bu festivale de katkılarından ötürü Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Melih Gökçek’e huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2.jpg

 Daha önce Moskova’da da birlikte konser verdikleri Kremlin Oda Orkestrası ile ünlü Rus bestecisi Çaykovski ve Meksikalı genç besteci Jose Elizondo’nun eserlerinden oluşan repertuarla, Başkentlilerin hatıralarında derin bir iz bırakan değerli sanatçı Kutluer, Ankaralı sanatseverlerin sanata her zaman büyük değer verdiğini vurguladı.
“Sihirli Flüt” adıyla tanınan dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer adına düzenlenen ve 27 Ekim 2011 tarihine kadar sürecek festivale; 8 Ekim’de Londra Senfoni Orkestrası, 12 Ekim’de Geleneksel Çin Müziği Orkestrası, 19 Ekim’de Viyana’dan Strauss Ensemble, 27 Ekim’de de Avrupa Birliği Oda Orkestrası gibi dünya çapındaki orkestralar katılacak.