Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Şefika Kutluer Festivali”nde Muhteşem Kapanış…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DE DESTEKLERİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN VE ÜNLÜ FLÜT SANATÇISI ŞEFİKA KUTLUER İLE AVRUPA BİRLİĞİ ODA ORKESTRASI’NIN BİRLİKTE SESLENDİRDİĞİ KAPANIŞ KONSERİ BAŞKENTLİLERİ BÜYÜLEDİ - KUTLUER: “MÜZİĞİN EVRENSEL, ŞİFA EDİCİ, BİRLEŞTİRİCİ, SEVGİ VERİCİ GÜCÜNÜ ŞEHİTLERİMİZE VE DEPREMZEDELERİMİZE GÖNDERİYORUZ” -“FESTİVAL’E KATKILARINDAN DOLAYI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE VE BAŞKAN MELİH GÖKÇEK’E ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM” -KATKILARINDAN DOLAYI BAŞKAN GÖKÇEK’E VERİLEN TEŞEKKÜR PLAKETİNİ EŞİ NEVİN GÖKÇEK ALDI

28 Ekim 2011 Cuma 03:20
“Şefika Kutluer Festivali”nde Muhteşem Kapanış…

1.JPG

Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle gerçekleştirilen Uluslararası Festival, ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer ile Avrupa Birliği Oda Orkestrası’nın birlikte seslendirdiği muhteşem kapanış konseriyle Başkentlileri büyüledi.
“2. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali”nin anlamlı konserlerinden sonuncusu Ankara Resim Heykel Müzesi Konser Salonu’nda gerçekleşti. Ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer konserde bir konuşma yaparak, “Müziğin evrensel, şifa edici, birleştirici, sevgi verici gücünü şehitlerimize ve depremzedelerimize gönderiyoruz. Bu uluslararası festivale katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyorum” dedi. 

2.jpg

Sanatçı Kutluer, Başkan Gökçek’in, geçen yıl ilki yapılan festivalin ardından ‘Ankara’ya Değer Katanlar Ödülü’nü kendisine verdiğini ve çok mutlu olduğunu anlatarak, Festival’e gelen Rus Kremlin Oda Orkestrası’nın sponsorluğunu yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Melih Gökçek adına yaptırdıkları Teşekkür Plaketi’ni konseri izleyen eşi Nevin Gökçek’e takdim etti.
Daha önce dünyanın birçok ülkesinde birlikte konserler verdiği Avrupa Birliği Oda Orkestrası ile Vivaldi, Mozart ve Haydn’ın eserlerini seslendirerek Başkentli sanatseverlerle de buluşan Kutluer, Ankara’nın kültür alanında önemli adımlar attığını açıkladı.
-BAŞKENTTE ÖNEMLİ ORKESTRALAR VE MÜZİSYENLER
BİR ARADAYDI

“Sihirli Flüt” adıyla tanınan dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer adına düzenlenen ve 24 Eylül - 27 Ekim 2011 tarihleri arasında süren Festival Ankara’da çok önemli orkestralar ve müzisyenleri bir araya getirdi.
24 Eylül’de Fransız Le Mans Senfoni Orkestrası ile başlayan Festival; 30 Eylül’de İsviçreli Festival Strings Lucerne, 4 Ekim’de Rus Kremlin Oda Orkestrası, 8 Ekim’de Londra Senfoni Orkestrası, 12 Ekim’de Geleneksel Çin Müziği Orkestrası, 19 Ekim’de Viyana’dan Strauss Ensemble, 27 Ekim’de de Avrupa Birliği Oda Orkestrası gibi dünya çapındaki orkestraların Ankara’ya gelmesiyle Başkent’te 1 ay boyunca kültür rüzgarları esti ve Başkent’in tanıtımına büyük katkı sağlandı.