Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ŞEHRİNİZİ TEMİZLEMEK İÇİN BM GÖNÜLLÜLERİNE KATILIN

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Birleşmiş Milletler Gönüllüleri tarafından düzenlenen “Haydi Yapalım Türkiye” kampanyası çerçevesinde Başkentli Gönüllüler, 11 Mayıs Cumartesi günü Mühye Köyü’nde çöp toplama etkinliği yapacak.

10 Mayıs 2013 Cuma 00:00
ŞEHRİNİZİ TEMİZLEMEK İÇİN BM GÖNÜLLÜLERİNE KATILIN

haydi_yapalim.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Birleşmiş Milletler Gönüllüleri tarafından düzenlenen “Haydi Yapalım Türkiye” kampanyası çerçevesinde Başkentli Gönüllüler, 11 Mayıs'ta Mühye Köyü’nde çöp toplama etkinliği yapacak.

Mamak Çöplüğü’nü dönüştüren ITC firması da toplanan çöplerin geri dönüşümünün yapılması konusunda etkinliğe destek verecek.
Etkinliğe katılmak isteyenler için saat 10.00’da Büyükşehir Belediye Binası (Hipodrum Caddesi No:5) önünden otobüs kaldırılacak. 

Tarih : 11 Mayıs 2013 – Cumartesi
Saat  : 11.00
Yer    : Mühye Köyü

ŞEHRİNİZİ TEMİZLEMEK İÇİN BM GÖNÜLLÜLERİNE KATILIN

11 Mayıs’ta ‘Haydi Yapalım Türkiye’ kampanyası ile 20’yi aşkın ilde gönüllüler şehirlerini temizleyecek. Birleşmiş Milletler Gönüllüleri, kampanyaya Ankara Mühye Köyü’nde düzenleyeceği çöp toplama etkinliği ile katılacak.
21 ilden gönüllüler, bu sene 11 Mayıs günü şehirlerini temizlemek üzere harekete geçti.
Ankara’da düzenlenecek etkinlik, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Birleşmiş Milletler Gönüllüleri tarafından düzenleniyor.
Yatırım, Ticaret ve Danışmanlık şirketi olan ITC firması da toplanan çöplerin geri dönüşümünün yapılması konusunda etkinliğe destek verecek.
İlçe belediyelerinin ve birçok sivil toplum kuruluşunun da etkinliğe destek vermeleri bekleniyor.
Etkinlik, şimdiye kadar 96 ülkede düzenlendi
“Haydi Yapalım” (Let’s Do It) kampanyası 2008 yılında Estonya’da başladı. 3 Mart 2008 tarihinde 50 bin kişi bir araya gelerek ülkenin ormanlarına atılmış 10 bin ton çöpü 5 saat içinde topladı.
Normal şartlarda üç yıl ve 22,5 milyon avro ile yapılabilecek bu çöp toplama faaliyeti sadece beş saat içinde 50 bin gönüllünün katılımı ile tamamlandı.
Dünya çapında büyük ilgi gören bu etkinlikten sonra şimdiye kadar toplam 96 ülkede 115 temizlik etkinliği düzenlendi ve toplam 7 milyon gönüllü bir günlük çöp toplama etkinliklerinde yer alarak 100 bin ton atık topladı.
Etkinlik Türkiye’de ilk kez 2012 yılında yapıldı.
Her bireyin gönüllü olarak topluma fayda sağlayabileceğini ve de bireylerin bir araya gelerek büyük farklar yaratabileceklerini kanıtlayan bu etkinlik Türkiye’de ilk kez 2012 yılında “Haydi Yapalım Türkiye” adı altında yapıldı.
Üsküdar ve Adalar (İstanbul), Burdur, Mudurnu (Bolu) ve Amasya olmak üzere beş noktada yapılan temizliklere yaklaşık 1,300 kişi katıldı. 1 tonu geri dönüştürülebilir olmak üzere 13 ton atık toplandı.
Yaşadığınız ilde yapılacak etkinlik ile ilgili bilgi almak, kendi etkinliğinizi düzenlemek ya da düzenlenen etkinliklere katılmak için “Haydi Yapalım Türkiye” internet sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.letsdoitturkiye.org

Etkinlik ayrıntıları:
Tarih: 11 Mayıs 2013, Cumartesi 11.00
Yer: Mühye Köyü
Ayrıntılı bilgi için:
Burcu Mörel, BM Gönüllüleri Program Asistanı
Telefon: 0312 454 11 12
E-posta: [email protected]

ldit.jpg