SEUL HEYETİ' NDEN BAŞKAN GÖKÇEK' E ZİYARET

Ankara’nın ilk kardeş kenti Seul’den gelen, Seul Belediyesi Meclis Başkanı Kim Myung So ile belediye bürokratlarından oluşan Güney Kore heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti. Seul’den gelen konukları Ankara’da görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkanı Gökçek, Seul ile köklü bir ilişkiye sahip olduklarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

25 Eylül 2013 Çarşamba 10:59
SEUL HEYETİ' NDEN BAŞKAN GÖKÇEK' E ZİYARET

-SEUL BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANI KİM MYUNG SO İLE BELEDİYE BÜROKRATLARINDAN OLUŞAN HEYET, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- BAŞKAN GÖKÇEK, “SEUL, İLK KARDEŞ ŞEHRİMİZ OLARAK BİZDE ÖZEL BİR YERE SAHİP”

seul_heyeti_1.jpgAnkara’nın ilk kardeş kenti Seul’den gelen, Seul  Belediyesi Meclis Başkanı Kim Myung So ile belediye bürokratlarından oluşan Güney Kore heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.

Ankara’nın 44 Kardeş Şehri var. Seul, ilk kardeş şehrimiz olarak bizde özel bir yere sahip. Seul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ardından, Güney Kore Cumhurbaşkanlığı görevi yapan Lee Mung Bak’ın, belediye başkanlığı döneminde Seul ile Ankara arasında çok sıcak ilişkiler yaşandı. Lee, çok iyi dostum. Karşılıklı olarak Ankara’da Seul Günleri, Seul’de ise Ankara Günleri düzenliyorduk. Şimdi de heyetler karşılıklı olarak ziyaretlerde bulunuyorlar.”

Başkan Gökçek’in kendilerine gösterdiği yakın ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Seul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Kim Myung Soo, Seul ile Ankara arasındaki ilişkilerin her alanda daha da geliştirilmesi için gayret göstereceklerini söyledi.

Başkan Gökçek ile Kim Myung Soo karşılıklı olarak birbirlerine günün anısına çini işlemeli tabak armağan ettiler.